![]() |
eBay vs. Domace
ovih dana sam malo trazia dobar headset i naisa na PLANTRONICS slušalica .Audio 350 malo sam trazia di da ih kupim i vidim da ima samo u 2 ducana. cijena cca 240 kn + 50 kn postarine (!) To mi se malo cinilo puno pa sam pogleda na eBay-u. Iste takve slusalice (nove) sam tamo nasa za 24$ + 11$ postarine (skupa=190 kn) ... Jel to normalno ?! Zanima me postoji li neka caka ? Što je sa carinom , PDV-om za takav proizvod ? ako ima neko malo upuceniji pa da mi pojasni :stoopid:
|
Tako je i primjer, ja sam kupio prije mjesec i neš sitno Samsung SGH-D900 za 2500kn, da bi jučer vidio u Italiji, Trstu isti mobitel D900 u Samsungovom dućanu 150€ :rolleyes:
|
Citiraj:
|
MIslim da do 300kn vrijednosti ne placas nista, a sad kako to carina procijeni, vidjet cemo, ja sam danas jednu Sony mem. karticu kupio i platio paypalom pa kad stigne javim kako je proslo ;)
|
ja sam kupil jen okular za teleskop za cca 120 - 130 kn ( ukljucujuci postarinu ) a kod nas bi isti kostal minimalno oko 30o-350 kn ..
.. isto tak sam kupil i P4C 2.6ghz za 200 kn ( ukljucujuci postarinu ) ... mislim da vam ne moram govoriti kak ga je tesko kod nas kupiti:p .. niti u jednom slucaju nisam platil carinu ... i svaki put mi je doslo u roku od 7-8 radnih dana |
mislim da se iznad nekih 600-700 kn plaća neki vrag. ja sam kupio neke dvd-e iz amerike za 140 dolara i morao sam platiti 312 kn "carinske naknade" il tak nešto
sad planiram uzeti dvi-hdmi kabel 7,5m 16kn+poštarina cca 90 kn = cca 106 kn kod nas bi koštao 600 kn |
Koliko ja znam, iznad 50€ se ne plaća carina i porez.
|
Iznad 50€ se ne placa porez? To mi je malo nelogicno :D
|
ja sam samo taj put platio 300 kn u pošti. kad sam kupovao stvari od 150 do 300 kn nisam ništa morao plačati.
|
|
Pri kupnji preko e-baya (do sada sam kupovao stvari do 400kn) uglavnom prodavatelji navedu pošiljku kao "dar". I sada, fora je u tome da pokloni nisu predmet carine (priča se tako, nemam razloga ne povjerovati)... Nikad mi ništa na taj način nisu ocarinili, a već sam jedno 7-8 stvari kupovao, uključujući CDe, interfaceove za PC, testere i sl.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44. |