PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   konfiguriranje i nadzor lokalnih mreža i udaljenih mreža (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71162)

Mr.Black 05.06.2007. 15:20

konfiguriranje i nadzor lokalnih mreža i udaljenih mreža

da li bi mogli nešto više reći o tome? na koji način rade preko ISDn-a, adaptera, routera,..radi se o jednom trgovačkom lancu u kojem bi trebalo održavati mrežu..(blagajne, servere)...da li ima neki vodič o tome svemu? u pitanju je zaposlenje pa pitam...

Striček 05.06.2007. 15:43

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 738546)
da li bi mogli nešto više reći o tome? na koji način rade preko ISDn-a, adaptera, routera,..radi se o jednom trgovačkom lancu u kojem bi trebalo održavati mrežu..(blagajne, servere)...da li ima neki vodič o tome svemu? u pitanju je zaposlenje pa pitam...

Posao mrežnog admina?
Očito da koriste ISDN kao WAN tehnologiju koja povezuje lokalne mreže.
Na tebi je da stvar funkcionira! :)
Znači trebao bi znati izkonfigirirati ISDN sučelje na routerima, održavati LAN->znanje o ethernetu, a što se tiče servera i blagajni...jasno...serijske veze, TCP/IP, baze podataka...ovisno o sučeljima i operativnim sistemima koji se koriste.
Prijavi se...taman da i ne znaš sve, naučit ćeš. Tako se najbrže uči.:goood:

Mr.Black 05.06.2007. 15:52

Citiraj:

Autor Striček (Post 738562)
Posao mrežnog admina?
Očito da koriste ISDN kao WAN tehnologiju koja povezuje lokalne mreže.
Na tebi je da stvar funkcionira! :)
Znači trebao bi znati izkonfigirirati ISDN sučelje na routerima, održavati LAN->znanje o ethernetu, a što se tiče servera i blagajni...jasno...serijske veze, TCP/IP, baze podataka...ovisno o sučeljima i operativnim sistemima koji se koriste.
Prijavi se...taman da i ne znaš sve, naučit ćeš. Tako se najbrže uči.:goood:

Što se tiče neke teorije računalih mreža, pročitao sam dosta materijala i skripti i mogu reći da znam dosta toga, :banned: al' je u pitanju praksa koja je najbitnija to me malo muči.

Striček 05.06.2007. 17:11

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 738570)
Što se tiče neke teorije računalih mreža, pročitao sam dosta materijala i skripti i mogu reći da znam dosta toga, :banned: al' je u pitanju praksa koja je najbitnija to me malo muči.

Teško je bilo što tvrditi...ovisno o veličini, kompleksnosti sustava.
Jasno, što kompleksnije to je količina znanja zahtjevnija.
Stoga važno je imati prvo teoretsko zanje, a ono potvrđuješ, testiraš kroz prasku. To ide relativno brzo (praktički dio, naravno).
Jedino je pitanje koliki je taj sustav, koliko je tvoje znanje i volja za učenjem.
Isto tako, pitanje je okoline u kojoj češ raditi...hoćeš li biti solo, s drugima, raspodjela posla tj. očekuje li se od tebe da odmah startaš sa punim kapacitetima ili se podrazumjeva da ti daju malo vremena da stvari isprobaš, hoće li ti tu netko moći pomoći...
Pomoglo bi kada bi dao neki detaljniji opis radnog mjesta. Obično se napiše koja zanja se traže na tom poslu.
npr: održavanje i rad sa mrežnom opremom, znanje OS (Linux/Unix, Win2003 server...), postavljanje raznih net servisa, baze podataka (SQL, Oracle..)
Ma, samo hrabro...sve se to nauči. ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:18.