![]() |
Nova DVD pržilica
Dakle treba mi nova DVD prža. Mislim da za moje potrebe netrebam uzimati i poseban dvd uređaj(jer pržim valjda 3 puta u tjednu). E, sad, dal je bolja SATA ili ona koja se povezuje s IDE kablom? Crna boja, 16X, DL, i da nije preko 300 kuna! A sad me zasipajte prijedlozima!:D
|
Probaj naci Pioneer 212BK on ti je S-ATA ili 112BK on je ATA, mozes LG-a bilo ti je odlican review potrazi malo ta tema se vrti svaki dan.
|
Citiraj:
Inače, imam H30N već jedno vrijeme i dobro me služi. Review imaš gore. |
i ja preporučam H30N. naručio ga u ve-milu, platio ga 250kn i što je najvažnije ima 2 godine garancije. :goood:
|
Uzeo SATA ili IDE ti je potpuno svejedno jer brzina snimanja još uvijek nije dostigla propusnost koju daju IDE i SATA sabirnice.
|
SATA modeli imaju prednost što su future-proof - dosta matičnih ploča danas ima samo jedan IDE konektor, a uskoro možda neće ni to ili će to biti third party kontroleri koji (pre)često znaju stvarati probleme u određenim situacijama.
IDE modeli imaju prednost sada jer: 1. veći je izbor kvalitetnih modela 2. neke današnje matične tj. SATA kontroleri imaju problema sa SATA optikom (SATA hardovi ne stvaraju probleme) 3. korisnici s malčice starijim pločama imaju recimo 2 SATA konektora na kojima su hardovi, a 2 IDE konektora (za 4 uređaja) koji zjape prazni tj. idealno je na njih smjestiti optiku. Eto, sad je upravo prijelazno razdoblje i najteže je odluku donijeti sad. Probaj razmisliti kakve konektore imaš na ploči i u kojem broju, koliko često mijenjaš matičnu i slično, pa procijeni sam. Konkretni modeli: Pioneer DVR-112 (IDE) / 212 (SATA) - zaokruženi proizvodi, u nekim stvarima malo sporiji, ali kvalitetno snimaju LG GSA-H42N/L (IDE) / H62N/L (SATA) - također izvrsna kvaliteta, dosta brži, jedno šteka snimanje CD-ova brže od 16x (ako ne snimaš CD-e često, nije neki bed) |
kupio sam LG h30n neki dan, same preporuke:chears:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam, znam, ali zasad samo na pločama za Intel, a u skoroj budućnosti bit će vjerojatno tako na svim pločama - ili ništa ili third party. A taj JMicron zna naročito imati problema s optikom... S obzirom da je nekakav prosječni "životni vijek" optičkih uređaja 2-3 godine, pa i kraće u turbulentim vremenima (npr. kod početaka masovnije upotrebe DVD snimača - kupiš 4x, za par mjeseci izađu 8x modeli, a za još nekoliko mjeseci 16x...), smatram da bi proizvođači trebali naglo prijeći na SATA sučelje (čim dosegne tehnološku zrelost, 95% proizvodnje prebaciti na SATA), a nove matične bi još godinu-dvije trebale imati IDE sučelja, da se ne moraju bacati "stari" IDE optikaneri (i hardovi) kod zamjene matične ploče. Tek tada izbaciti IDE. Nažalost, proizvođači matičnih srljaju s tim, a proizvođači optike kasne... tako da će biti ili bacanje starih optikanera i zamjena novima koji nisu bolji nego samo imaju drugo sučelje, ili otezanje s prelaskom na novu platformu. Malo sam otišao u OT, ali ima veze s ovom temom... |
Da li uopće ima di za kupit LG H62 ili Pioneer DVR-212 (u HR)?
|
LG GSA-H42N
|
|
Citiraj:
pod supported write feautures kvačica ti je na dvd-/+r DL |
Citiraj:
|
ka uzeo neki dan u linksu, kao zamjenu na pokvarenog liteona, opet lieteon-aa , 20X AHA! sad sam najbrži
ima li tko iskustva s njim? |
Da ne otvaram novu temu - koja pržilica je najbolja a da podržava provjeru kvalitete u CD/DVD Speedu (i da mu se može vjerovati) - samo LiteOn?
|
LiteOn ima i neki svoj alat za provjeru. Sad se ne mogu sjetit kak se zove... Mislim da je najbitnije/najbolje da imaš barem još jedan čitač ako se hoćeš uvjerit da ti je snimljeni medij 100% kompatibilan.
|
Imam LG-a koji ne podržava i Benq-a koji polako odlazi u mirovinu, pa tražim zamjenu za njega (budući da benq kolko znam više ne radi pržilice)...
|
pa ne znam zasto se preporucuje liteon :)
kolko vidim dosta ljudi ima problema s njima :) |
Evo ja jucer ugradio 2 Liteon-a, sata, zaprzio par dvd-ejki, Verbatim 16x je digao na 18x, sve 5....
|
Moja preporuka je http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.112.150
Tu ja planiram kupiti uskoro. |
Citiraj:
|
Zašto sam spomenuo LiteOn - jer hoću provjeriti kvalitetu sprženog medija (i da mu se može vjerovati).....LG recimo ne može, pioneer može ali se ne treba previše vjerovat skeniranom (kolko sam čuo), itd.......
|
Vjerovati se može samo LiteOn i BenQ (bilo stare s Nexperia čipsetom ili nove koje su rebrandani LiteOn-i) pržama. Također i nekim modelima Samsunga se može donekel vjerovati (potreban je samo registry hack za Nero CD-DVD Speed da se omogući skeniranje Samsungom). Pioneer/NEC/Asus to podržavaju tek onako...za šminku. Daju neupotrebljive i nekonzistentne rezultate.
LiteOn-ov alat za skeniranje zove se KProbe. Osobno, preferiram Nero CD-DVD Speed, jer sam software ne utječe gotovo nimalo na rezultate, a ima više mogućnosti i bolje sučelje. KProbe radi samo s LiteOn-ima. Naposlijetku, tu je Plextor, sa vlastitim softverom PlexTools, ali znate zašto ga ne uvrštavam s ostalima ($$$). |
@igorba
Možeš pliz dati mišljenje o LITEON LH-20A1S-15C (SATA).....ti si ipak tu guru :fiju: |
Imam 2XLG
Jedan GSA H10A a drugi neznam. Inče rade već 3+ godine BTC prvi moj uređaj ***a me je svako 2 tjedna! Nikako BTC a ima sam loših iskustava i sa Pioneer-om! |
ja sam prije par tjedana uzeo http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.112.108
da zamjenim starog lg-a i zadovoljan sam,18 prženje i nisam imao nekih problema,a fakat nije da su prže više skupe |
Neki dan sam upikno ovo http://kvark.hr/index.cgi?menu_id=58&product_id=6376
Jako sam zadovoljan, bio sam se uplasio jer su neki ima problema s tom przom na sata prikljucku i NF4 čipsetu, ja upiko przu i imo jos jedan disk na sata konektoru i sve radi super jako sam zadovoljan. Po meni dobra kupnja za te pare. Przi ko luda:goood: |
@denied - po mom mišljenju dosta dobra prža, podržava sve aktualne tehnologije i brzine, daje uglavnom dobru kvalitetu, ima mogućnost testiranja, prilagođavanja pomoću SmartBurn-a itd.
Eventualne mane - prije svega varijacije. Prvo, varijacije u kvaliteti snimanja gdje jedan te isti medij u određenom postotku slučajeva daje loše rezultate, a u ostalim slučajevima odlične (ono, snimiš 10 Verbatima, svi dobri, jedan neobjašnjivo slabe kvalitete) - ovo nije iz vlastitog iskustva, nego je dosta ljudi imalo takve varijacije. Prža inače ima neke tehnologije koje joj omogućuju da se prilagođava i mijenja strategiju snimanja, pa moždato ne radi uvijek baš kako bi trebalo. Drugo, varijacije u kvaliteti proizvodnje - ako me pamćenje služi, već je nekoliko članova foruma moralo reklamirati svoje 20A1 LiteOn-e jer im prvi primjerci nisu šljakali. Uz ovo, eventualno poslovična buka koju proizvode LiteOn-i. Međutim, ove mane su manje-više zanemarive. Prednosti je puno više. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56. |