![]() |
Uhvacen najveci spamer
FBI tvrdi da će hapšenje čovjeka iz Seattle-a, za kojeg vjeruju da je jedan od glavnih spammera, dovesti do trenutnog pada količine neželjene pošte.
Robert Alan Soloway, 27, je, prema Microsoftovom izvještaju, jedan od 10 najjačih spammera u svijetu. Moraće se suočiti sa 35 točke optužnice; neke od njih su mail prijevara, wire prijevara, e-mail prijevara, teška krađa identiteta i pranje novca. Optužen je za korištenje mreže kompromitovanih računara da bi slao milione i milione neželjene pošte od 2003. godine. Microsoft je 2005.-te godine, dobio građansku tužbu protiv Solowaya, vrijednu 7 miliona USD, a Robert Brauer – operator Internet providera iz zapadne Oklahome, je dobio 10 miliona USD, ali to ga nije spriječilo da nastavi sa radom. |
Tak treba, idu mi na živce te "Penis Enalrgement" poruke :D Ne kužim uopće u ćemu je fora ljudima slati takve mailove... Kaj oni dobivaju time?
|
Mogli bi i neke na ovom forumu uhvatiti...:fiju:
|
Citiraj:
Ne zaboravite da i kod nas ima spammera i to kakvih. Svaki dan kad otvorim postanski sanducic zatrpa me hrpa govana kojim mi idioti zagadjuju postu. Jedva cekam onaj zakon sto se tice reklama u posti i placanja naknade na njih. |
Ja neznam sta ljudi vide u tome jesu oni toliko bolesni ili sta?
|
OMG,pa koji vam je?Jel vi znate koja se lovi vrti na tome?
|
najsmjesnije je to sto su ocekivali da kada ga uhite da ce pasti broj spammova,ali prema statistikama brojs spamova jos nije opao.....
|
pa sigurno lik nije sam radio, a koliko vidim po tužbama koje je morao platiti, a radi se o milionskim ciframa, očito tip nije sam.
već je to dobro organizirana grupa kako ljudski tako i tehnološki... a i nije on ručno slao sve mailove, nego je zato imao software koji to radi... no meni nije u redu da on na***e za to, jer bi onda isto tako trebalo tužiti sve kompanije koje su se na taj način oglašavale... i da li piše da li se njega tereti kao fizičku ili pravnu osobu? |
Ja stvarno rijetko na hotmailu dobivam spam emailove...gotovo nikad,ma u biti nikad,ne sjećam se kada sam zadnji put dobio...
|
Nepise kako ga terete.
|
treba te glavne spamere staviti pred zid i zaspamati ih metcima...
|
Citiraj:
|
i mene zanima na koji nacin mlate lovu slanjem sranja miljunima na mail?
|
Znam da je pisalo oko toga da je lik slao oko 15-20mil. poruka i da je dignul oko 300.000-400.000 $ za to.
Tako da ono, tko god plaća, dobro plaća. A znam da se i aktivne email adrese pošteno naplaćuju :) |
Ja sam primjetio manje spama u svojim sandučićima.
Da ih barem sve pohvataju i pozatvaraju...i zabranit im pristup Internetu :fiju: |
Citiraj:
pa pošalje nekolko miljuna e-mailova sa sadržajem "osvojili ste ovo i ono bla bla bla registriraj se tu i tu .. pa sad upiši broj svoje kreditne kartice .. morate platiti malu naknadu da bi preuzeli nagradu itd itd " ... a znaš da ima puno ljudi koji ne kužiju da nebuju nič dobili nek odmah klik klik klik i eto njemu para .. :kafa: |
pa sad samo vi spamajte,kao i ja...mozda nas kazne :)
|
Eh, da još i polove frikove kaj viruse stavljaju na net... Kak bi bilo lijepo da možeš na net bez AV-a i bez firewall-a :(
|
ja nemam problem sa tim penis enlargement, al imam sa Slovencima (tocnije, 5-6 kolko ih i ima:p).
stalno mi neki tip, pa zenska, pa druga zenska salju neke poruke, kao dao oglas za prodaju k700, pa mi salju neke pr0n pps-ove, neki word dokument sa slikom djeteta koje ima oprzeno lice... bas mi je bilo lijepo kad sam dobio to, da se useres... |
na mom mailu je u zadnje vrijeme aktualno auto osiguranje, redovito ga oznacim kao spam ali nekaj prca filter, nemre ga zblokat nikak...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:04. |