PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   AVI u DVD problem -> Bframe decoder lag (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71130)

Shinichi 05.06.2007. 10:31

AVI u DVD problem -> Bframe decoder lag

Dakle nedavno sam nabavio jedan film koji bi htio prebaciti u DVD format. E sada se javlja u prvom frameu "Warning: Nothing to output Bframe decoder lag".
Koji god program koristim za konverziju AVi u DVD dobijem normalan DVD format (film sa zvukom), međutim slika na DVD playeru trza (zvuk je dobar i ne kasni).
Trzanje slike se javlja i kod reprodukcije na kompjuteru i na linijskom dvd playeru.

Jel zna netko u čemu bi mogao biti problem i kako to rješiti?

SPLiFF 05.06.2007. 11:14

Jesi probao ConvertXtoDVD? Koji codec je avi film i koji codec imas instaliran?

Shinichi 05.06.2007. 11:43

Isprobao sam:
ConvertX to DVD
AVS Video Tools
Xilisoft DVD Creator
DVD Flick
--------------------
Nažalost uvjek dobijem trzanje slike. :(

Imam Instaliran Xvid+DivX - audio samo Lame mp3
Budem još točno pogledao sa Gspotom ili AVi codecom koji je točno codec filma.

SPLiFF 05.06.2007. 12:07

stavi ffdshow. Ako vec nisi, probaj instalirati PowerDVD. Ne znam jel bi to pomoglo, ali to ja imam i radi mi normalno.

Shinichi 05.06.2007. 12:20

Tnx. Ali što se tiče Powr DVD-a nema potrebe. Meni uglavnom većina divixa koje sam prebacivao radi normalno u DVD formatu. Očito je problem sa nekim određenim divixima/filmovima.

Taj bframe decoder lag očito je neka greška koja se samim načinom konverzije očito ne da ispraviti. Potrebno je vjerojatno još nešto napravit. ;)

mrga 05.06.2007. 13:10

AJd probaj FAVC

Shinichi 05.06.2007. 13:20

Ajd budem probao i FAVC makar ne vjerujem da bude šta bolje. Ako ovi gore programi nisu uspjeli koje sam probaso neznam baš da će FAVC napravit čudo. :D

mrga 05.06.2007. 13:24

FAVC je meni zakon zato što koristi AVISynth skripte i mnoge druge freeware alate koji većinom rade bolje od komercijalnih alata.

Stormbreaker 05.06.2007. 19:17

ne znam što bi tu moglo biti, ali evo, probaj The FilmMachine odličan je...LINK

darac_komarac 05.06.2007. 19:58

probaj od canopusa procoder 2. meni je gotovo sve konvertirao u sta god sam htio.
sretno

Shinichi 06.06.2007. 07:58

Ljudi hvala na trudu u svakom slučaju. No, uspio sam otkriti u čemu je problem. Ne štima konverzija NTSC u PAL. Kad sam konvertirao Divx u DVD-NTSC nema trzanja. Makar bi ja ipak više volio PAL-DVD. :)

Probat ću i FilmMachine. ;)

mrga 06.06.2007. 07:59

Onda si lijepo potraži neki gajd za prebacivanje NTSC u PAL i problem riješen.

E da, pogledaj kakav je dvd projekt koji radiš, možda uvijek staviš da ti radi PAL dvd pa zato zeza.

Shinichi 08.06.2007. 12:30

Problem rješen. :)

Dakle problem je bio prebacivanje iz NTSC-a u PAL. I tu sam dobivao trzavu sliku.

Problem sam rješio preko VirtualDubModa + Besweet programa (ako će nekog zanimat mogu napisat tutorial). ;)

Isprobao sam i najnoviju verziju ConvertXtoDVD 2.2.2 koja isto vrlo uspješno obavlja navedenu konverziju. ;)

Pozz! :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:22.