![]() |
Plextor 52/24/52
Kupim prije manje od mijesec dana Plextora iz siga i nikako da mi prži poviše 40x. Kako je retail probao sam ga i sa Nero express-om što sam ga dobio sa snimačem i u izborniku za brzinu maksimalno 40x za izabrat. Probam ga sa Alcoholom 120% i ista stvar.
|
Pa ovisi o medijima na koje snimaš.
Ja imam baš tu pržu i mogu snimati i odabrati 52 U biti mogu odabrati 52, a on nekada smanji ... A probaj flashati ! |
Ma sve vam decki ovisi o mediju. Ak je medij smece nebu ga nikak snimal!
|
Citiraj:
|
Da ali meni pod svojstva uređaja u Alcoholu uredno piše max brzina snimanja 40x. Nema veze koji ja cd koristio.
|
Ne bi rekao. Ubaci različite medije, pa ćeš vidit. Usput, Alkohol sucks. Zemi si Klona.
Nero redovito prikazuje brzinu snimanja koju dobije od medija. A druga je stvar što će se on prilagoditi, pa snimati još sporije. Medij je tu bitan, pržilica sigurno može na 52×. Nego, jel' ti stvarno misliš snimat tom brzinom? Ja podatkovne medije snimam max. 24×, jer brže ni nema smisla. Lead in i lead out ti uvijek isto traju (oko minute), tako da ti ono između napravi razliku u brzini možda i manje od jedne minute. Tako da mislim da ti snimanje tom brzinom nema smisla. I još jedna stvar. Postoje mediji na kojima piše recimo 48×, a ti ih snimiš 32× i kasnije su neispravni. Na 16× i 24× će svi raditi. |
A fora sa eject tipkom na uređaju? Mislim Moj Sony je 52x ali kada pokrenem Nero on mi da do 40x, ali ako držim tipku Eject na uređaju i pokrenem Nero onda dobijem i tih 52x, možda i to radi kod Plexa ...
|
Eto sam probao i to sa ejectom i 52x Traxdatom i opet ništa. Zna li tko da li se gubi garancija ako ga flasham? Tvornički je na 1.1 , a poslje toga postoji samo 1.2 a u 1.2. nisu ništa ispravili.
|
Gle meni piše dečki u bilo kojem programu da mogu na 52, osim kada ubacim RW onda kaže koliko piše na RWu...
A što se tiče flasha, direktno ne gubiš, samo u slučaju da nešto krivo krene :) U biti skoro uvijek se može flashati nazad. A neznam, iskreno prvo probaj kod nekog frenda, barem to nemoraš instaliravati samo pikneš i provjeriš! |
Aj, nek mi se javi luđak koji išta prži brže od 40×. Pa se još opterećuje time. Ljudi, usporite malo. ;) :D
|
Meni muzika ide do 12x a sve ostalo do 24x, ali ako imam 52x pržu hoču da na njoj mogu i snimat na 52x.
|
mene je isto to patilo ! imam teac 52x24x52x i kada hocu nekada npr snimati na 52 (mediji 52 eprof...) ne mogu a na neke medije hoce, a na neke nece! KOVA ovisi o mediju, prove sam malo istrazivanje medija i przilica :-) ! isti medije (52x) ,druge przilice i narvno nece kod nikoga sanimati na 52x (hoce 32x), a kada na pr. stavis traxdata 52x onda hoce snimati na 52x! SVE ovisi od mediju (jer 52x je granica snimanja, tj. nema sanse da neka przilica za mjecec dana izide sa 60x snimanja, mozda u buducnosti hoce ali za sada nece)! :smoke:
|
A mene mući druga stvar. Ja uzmem 52x CD odaberem da prži 52x i on fino napiše da počinje pržiti na 52x a na kraju prženja piše uspješno snimljeno na 24x :rambo:
|
Citiraj:
ali ja tracdate przim na 48x i bez problema... sve leti... |
Rješio sam problem. Kada sam instalirao pržu tamo gdje su jumperi ima i jedan gdje piše DMA. E pa ja sam stavio jumper tu i na master ma da jumper nisam dobio u pakovanju. Kada sam sada išao još jedanput sve provjerit prije nego što se zaputim u butigu sa garancijom skinem taj jumper sa DMA i sve proradi na 52X. Izgleda da to služi za nešto sasvim deseto jer mi sada Windowsi automatski uključuju DMA. Znači da se nisam pravio pametan i kemijo nebi se ovoliko mučio da nađem kvar:)
|
...i sad sav sretan pržiš 52×. Ma svaka čast. :o
|
Citiraj:
|
Moje malo čedo (TEAC 48 , iliti branded ASUS :o ) sprži na 48X cdej za 2:30 , brz mali nema šta, još da mi bar izdaju firmware neki noviji... :( Ako je netko ugledao verziju noviju od 1.05 slobodno se neka pohvali.
|
Samo vi pržite 1000×. Neću vas ni pokušavat uvjeravat u suprotno.
|
Ja pržim na 24X... meni dost brzo.
|
Ja na 16 ili 24
|
Ja na 12x
|
Kaj je ovo neka anketa?
Ja na 16 (doma i na poslu) i 12 (na poslu, SCSI plextor. taj se nasnimao CDa i CDa, ali se ne da. Tu i tamo zezne CD, ali to je više iznimka nego pravilo). |
ja na 40x one princove sto su bili na sajmu kod one tete:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04. |