PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Dizanje windowsa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71037)

TnTDestrOyer 04.06.2007. 14:16

Dizanje windowsa

Kupio sam novi hard WD SATA II,spojio na komp,uredno ga podijelio
na dvije particije,na jednu instalirao windowse i javila sa stvar koja me smeta...
Upalim komp prode sve ono prije,logo od maticne,dizanje windowsa i welcome
screen i pojavi mi se desktop bez ikona i tak stoji jedno 3-4 minute dok sve ne digne do kraja.
Ponekad ni ne digne nego moram restart i onda digne do kraja opet za 3-4 minute:)
U cemu je problem?

Mr.Ex.President 07.06.2007. 22:11

Citiraj:

Autor TnTDestrOyer (Post 737538)
Kupio sam novi hard WD SATA II,spojio na komp,uredno ga podijelio
na dvije particije,na jednu instalirao windowse i javila sa stvar koja me smeta...
Upalim komp prode sve ono prije,logo od maticne,dizanje windowsa i welcome
screen i pojavi mi se desktop bez ikona i tak stoji jedno 3-4 minute dok sve ne digne do kraja.
Ponekad ni ne digne nego moram restart i onda digne do kraja opet za 3-4 minute:)
U cemu je problem?

hm...
Imaš možda mrežu ?
ili neki proces šta se bezkonačno dugo diže ?

TnTDestrOyer 09.06.2007. 10:34

Nemam mrežu...
Sve te programe kaj se dizu sam i prije imal na obicnom ATA hardu i sve
se normalno dizalo...

Buger 09.06.2007. 10:42

ajd probaj tuneXP program

Joke 09.06.2007. 12:29

Provaj ovako Start -> run -> utipkajte "msconfig" i klikni "ok"
otiđi na karticu "services",pronađi "Background Intelligent Transfer" i disejblaj ga->OK->resetiraj komp.

TnTDestrOyer 10.06.2007. 10:14

Ništa,ista stvar se događa...
Probal sam i iskljucit sve programe koji su dižu pod Startup i opet isto.
Možda tam po General nešto poštelat?
Ne znam...

DjedMraz 28.05.2008. 19:03

Sry sta ovako upadam, ali da ne otvaram novu temu. Imam problemčić. Naime kad upalim racunalo fino se digne iz boisa, a onda treba cekati cca 4 minute i tek onda se počne dizati windowse, iako odmah pronađe particiju di su istalirani, a kasnije sve ispravno radi... u cemu bi mogao biti problem sto mu tako dugo treba da pocne dizati windowse?

Joke 28.05.2008. 20:13

Citiraj:

Autor MaCiC (Post 1040995)
Sry sta ovako upadam, ali da ne otvaram novu temu. Imam problemčić. Naime kad upalim racunalo fino se digne iz boisa, a onda treba cekati cca 4 minute i tek onda se počne dizati windowse, iako odmah pronađe particiju di su istalirani, a kasnije sve ispravno radi... u cemu bi mogao biti problem sto mu tako dugo treba da pocne dizati windowse?

Valjda pod ovim "iz BIOS-a" mislis da prode POST normalno bez smetnji ikakvih..Na kojem djelu treba cekati 4 minute,tamo gdje ide ona plava crtica od loada win ili?Jesi li provao reinstalirati drajvere?

DjedMraz 28.05.2008. 22:22

1 privitaka
Inace nebi trebalo biti problema sa drajverima jer je sve do jucer fino radilo, a tek sinoc mi je to pocelo , stim da nisam nikakve posebne programe istalirao koji bi utjecali na to..

Evo na ovome stoji cirka 4 min i tek onda pocne dizanje windowsa

DoX_Chabar 28.05.2008. 23:01

Makni auto u biosu (postavljeno po defaultu) i postavi nađene uređaje, a tamo di nema ničega, jednostavno disable :) Vjerojatno ti traži neki hardver, ali zapravo ne postoji :)

DjedMraz 31.05.2008. 11:23

Citiraj:

Autor DoX_Chabar (Post 1041197)
Makni auto u biosu (postavljeno po defaultu) i postavi nađene uređaje, a tamo di nema ničega, jednostavno disable :) Vjerojatno ti traži neki hardver, ali zapravo ne postoji :)

Super, šupao sam malo po biosu i nikako da tu opciju nađem ... ovo me stvarno počinje živcirati

EDIT: istalirao sam linux onako da se igram :D i sad vise nema cekanja u BIOS-u ... nemam pojma zasto sad se odmah diže nakon sta sam linux istalirao. Koja tuka

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:33.