![]() |
Intel konfiguracija
molio bih vas savjet ili dva...
po prvi put bi uzeo intela i to za clocanje, razmišlam o e2140 i e2160, držao bi ga na defaultnom naponu cijelo vrijeme (pitanje koje slijedi mogu li ova dva procesora raditi na 2.7-2.8 ghz konstantno i stabilno na toj voltaži i toj frekvenciji??) preporuka ploče, znači za dobar i stabilan oc ali da opet nije 1000-1500 kuna, recimo do 800, max 900 kuna memoriju bi uzeo kingmax 2x1gb ddr2 800mhz grafičku bi kasnije uzimao (8800 gts ili nešto od ati-a ako izbaci nešto konkurentno cijenom i performansama...) napajanje fortron 350w pnf?? znači ploča može biti iz ve-mila, linksa, ventexa ili hgspota hvala unaprijed |
Kako sam već prije preporučio za jednu konfu, uzmi E2160 i Gigabyte GA-965P-DS3, 2Gb Kingmaxa 667, Fortronovo napajanje će biti ok, iako bih razmslio o nekom jačem (npr. Chieftec 550w) ako bih kasnije uzimao 8800...
|
također ovo što ti je razer preporučio, ali bolje ti je sad izdvojit nekih 500kn za napajanje...i uzet 2gb rama..
|
Citiraj:
to će mi bit prvi put da išta clocam i u principu ne želim forsirat ništa do maximuma a vidio sam po reviewima da ti procevi idu do 3 pa i preko 3 ghz i imaju zavidne performanse pa si mislim 200-300mhz niže od maximuma clocati i za relativno male novce dobit za mene i moje potrebe odličnu dvojezgrenu konfiguraciju... ako sam dobro shvatio ova gigabyte ploča ima integriranu grafičku na sebi??? da li se na njoj može igrati nešto (1024x768) ili je to stavljeno samo za rad u windowsima... |
čuj za takav OC ti treba i dobar cooler za takav oc možeš freezera 7 ili coolermaster hyper tx....ali čuj postoji i rizik da skuriš proc ako se nikada nisi bavio oc i ode garancija i pare u vodu....tako da zasad ti je dovoljno da ti radi na defu...
|
Citiraj:
nisam se baš nikad bavio oc...koliko sam shvatio opasnost za proc je dizanje napona a ne radnog takta?? pa sam zato i rekao da bih ga držao na def naponu...ili mogu s***at proc i na def naponu??? ako je totalno kompliciran taj postupak hm hm pa onda se nebi ni upuštao u takve avanture... |
čuj prvi put definitivno potraži nekog ko je već to radio...tako da naučiš oc bez posljedica.....priznajem i ja sam bio budala za to pa sam naučio od ljudi koji su to radili stalno...tako da izdvoji još tih 180kn za cooler i potraži pooć nekoga....pa onda gledaj kak se to radi i onda se sam zezaj poslije pa ga diži do besvijesti...
|
Opasnost je temperatura a nju možeš nabiti bez problema i bez dizanja napona ako imaš tvornički cooler.
Moj radi sa 1,225v a deafultno je 1,357 pa pri 400MHz Fsb-u varira od 36-58C, jezgre. Dok ti je temperatura ok, nećeš ga skurit sa deafultnom voltažom. |
Citiraj:
što se samog oc tiče zbilja namam koga pitat za pomoć a i ne mislim raditi ništa extremno i 2.4-2.5 ghz bi me zadovoljilo tako da valjda neću niš s***at...pa ako sve prođe ok bi išao do 2.7-2.8ghz i onda to bi ga tako držao cijelo vrijeme ako bi bio stabilan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:22. |