![]() |
Kasda i MaxTV - ne radi
Prateci upute s ovog foruma konacno sam uspio natjerati Kasdu da radi kao router. U nju sam spojio tri kucna racunala i sa svim uredno mogu pristupiti Internetu, a i medjusobno se vide i sve skupa radi bez problema. Medutim, to ne mogu reci i za MaxTV, koji je nakon provodjenja opisanog postupka namjestanja jednostavno odapeo - ne mogu dobiti nikakvu sliku, a kad restartam STB vise mi prilikom inicijalizacije ne prelazi drugu treptajucu tocku.
Kako se s mrezama ne snalazim najbolje, mogu samo naslutiti da se problem pojavio nakon uploadanja one datoteke koja "otkljucava" sva cetiri LAN konektora. Ima li netko ideju kako da natjeram MaxTV da radi, a da jos uvijek mogu imati barem dva racunala spojena u Kasdu u router modu? U principu pretpostavljam da bih trebao datoteku poput ove koja otkljucava sva cetiri porta, ali da otkljucava samo tri, a jedan (posljednji, primjerice) ostavlja rezerviran za MaxTV. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i pomoci! |
E da, u tome i je kavaka. Taj frimware je namijenjen (kada sam ja gledao zadnji put) baš tome da diesjbla Max TV portove kako bi se moglo dobiti 4 LAN priključka za komp. Neće iči ta opcija 3+1, ili 2+2 ili sva četiri na LAN. Kupi jednostavno neki hub i preko njega sredi pristup za ostale kompove u mreži. Možeš ubosti i nekakav WiFi pa imaš i bežični lan, a ne moraš se zezati s Ksadom i MaxTV-om. A i vjeruj, ta Ksada i router mod inače ne izdrže previše bez problema.
|
zaboravi. kasda iako tvornicki bi trebala, NIJE SPOSOBNA, ponavljam, NIJE SPOSOBNA podnjeti vise od jednog racunala. to jedno racunalo neka ti bude router koji ces spojiti na LAN1 te ga staviti u PPPoE. na pristojan router spojis sva racunala i imas stalni pristup internetu te maxtv.
ako neznas iz uputstva na forumu sam, najbolje bi ti bilo da si kupis router i pozoves t-comovce da dodu slozit i bok |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:37. |