![]() |
Konfiguracija za AUDIO potrebe
Pozdrav svima, novi sam na forumu, citam ga vec kojih par tjedana pa sam se odlucio regat da malo popricamo. :)
Ovako, znaci kupujem kompjuter koji ce mi sluziti za rad sa glazbom, znaci uglavnom cubase, sonar, wavelab, logic, reason itd... Grafika mi u ovom trenutku uopce nije vazna, mozda jednog dana se uzme koja kartica ali zasad mislim da ce posluziti integrirana (ispravite me slobodno, preporucite, demantirajte i ostalo sto se tice ovog pitanja) :chears: Dalje, od obaveznih djelova tu su jedino 2x1gb kingmax 800 (kupljeni jer je bila izvrsna prilika jel ;) Ostalo sam ja sastavio, surfajuci po forumu pa mi recite sta mislte. 1. Intel Core 2 Duo E6420 BOX, 2×2.13GHz, 1066MHz, 775-pin, 4MB 1.245,21 kn (Diskont24) 2. ASUS MBO P5B-V http://www.asus.com/products4.aspx?l...14&modelmenu=1 901,99 kn (Diskont24) 3. HDD Seagate ST3250620AS, 250 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200 500,16 (vemil) 4. DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H42L Dual Layer, LightScribe, 18x, retail, black 249,19 (vemil) 5. Chieftec midi tower DG-01B-D-U, bez PS, crno, USB, Fire wire 320,00 (vemil) 6. Chieftec power supply 400W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm fan, 2×SATA connectors 320,00 (vemil) 7. Monitor Samsung SM 932B, 19" TFT, 5 ms, DVI, crni 1.698,99 kn(Diskont24) UKUPNO: 5235,54 Kn Recite sta mislite o ovome, mogu naravno i izmjene ali da je cjena ta ili ispod nje. Monitori (zvucnici) i zvucna kartice ne ulaze u ovu sumu tako da o njima ne treba ni diskutirati. Hvala unaprijed Edit: Drugi monitor je stavljen |
sto si pitao na PM, to je ok.
od ostaloga, tu bih osobno stavio samsung hdd a ne seagate. i napajanje neko drugo, chieftec bi ti mogao cvrčati (ovisi kako tko cuje, i koliko mu to smeta ofkors) |
Ja bih ustedio na ploci (gigabyte s integrusom je ok), uzeo Fortrona 350W, a ostatak ulozio u kvalitetniju zvucnu (koju-neam pojma, to ce netko drugi preporucit). Od ekrana pogledaj Philips 190C7 ili 190S7, jeftiniji, a dobri. 932B nisam vidio.
|
pametno ti je imat i 2 hdd-a ako radiš sa sample-ovima. na jedan staviš instalacije progarama a na drugi sample-ove. brže će ih učitavat i općenito će sve brže radit.
kakvu zvučnu imaš? |
Znaci ipak je samsungov hard malo bolji? Slash pametno zboris cim se dobije koja kinta sastrane ce ici i jos jedna hard. hvala
Napajanje dali je bucno ili nije, mi nije vazno Ono sto bude izlazilo iz zvucnika ce zaglusit sve :) hvala TomRi Pogledat cu philips, mada sam vec imao 2 generacija samsunga i bio zadovoljan. Vjerujem da cu ostati na samsungu. hvala Matesonik Zvucnu cu kupovati odvojeno. http://www.m-audio.com/products/en_u...e192-main.html I btw vjerovatno cu ici na E4300 + 965P-DS3 pa na overclock (Nagovorili me ovi vasi :) ) Tako da ce mi trebati jedna grafulja eto tek tako i to do 400-500 kn. Ako imate kakav savjet? Hvala i poz |
moja preporuka za zvučnu ti je ili E-MU 0404 USB, USB 2.0 Audio/MIDI Interface (zbog praktičnosti) ili E-MU 1212M Digital Audio System (malo jača verzija s 2 kartice koja se može nadograđivat). imaš ih u ve milu
|
Prva opcija je bila emu i to bas 0404 ali ne usb. Ali sam odustao od nje jer nema balansirane izlaze. Dok recimo 1212 ima isto kao i m-audio 192. Samo sto mi je 1212 preskup malo. Moraju tu jos i monitori doci :)
Edit: ma da sad vidim da ni 1212 nije tolko skup..hm hm :) |
Nekako sam misljenja da nebis nista izgubio sa E4400, a ustedio bis 200-ttinjak Kn. Stavio bi jos jedan opticki uredaj (moze samo dvd za kojih 130Kn) jer time si omogucujes on the fly snimanje i ustedis duplo vremena kod copy cd-a/dvd-a a nije veliki izdatak...takoder umjesto navedene LG przilice bi preporucio NEC-ov 18x SATA DVD-RW za istu cijenu...
|
Ta przilica (LG) je daleko bolja od NEC-a, ovi novi su tesko smetlje u poredenju sa starim modelima NEC-a, imao sam ga 2 dana u racunaru posudio od kolege da testiram jako lose cita bilo koji medij koji je malo ostecen ili prljav, ovaj sony kod mene je u biti isti taj nec i vrlo brzo ce da leti vani mislim isto tako kupiti LG-a ili eventualno Pionner 112.
|
Ne bi htio ulaziti u rasprave ali svaki komentar ovaj proizvodac nevalja itd. smatram diskutabilnim...imho moze se raspravljati samo o pojedinom modelu.
Moja iskustva s NEC-ovom serijom AD-7170 SATA su do sada bila samo pozitivna. Sto se tice navedenog LG i i Pioneera takoder se radi o ok przilicama. Budimo realni to su przilice iz istog cjenovnog razreda pa su i samim time vrlo slicne te sasvim zadovoljavajuce za prosjecnog korisnika. Sto se tice NEC-a njega sam preporucio i iz tog razloga sto se radio o SATA przilici koja je puno prakticnija kod instalacije a i svjedoci smo da vec danasnje maticne ploce imaju samo jedan ide prikljucak tako da se vec moze vidjeti sto nas ocekuje u buducnosti. Sto se tice citanja i necitanja ja nisam imao iskustva s navedenim NEC-om kao i ti , no znam da se jako dobro nosi s onime sto mu je na koncu njegova primarna zadaca - przenjem na svim medijima... Takoder kod NEC-a je prilicno jednostavno raditi i update firmwarea s obzirom na prilicno dobar support i to i par godina nakon izlaska proizvoda u cemu me nr. LG razocarao...itd. |
Meni je zadnji nec koji je valjao bio 3500 nakon toga sam se sa dva zeznuo, i ne bih vise mada se slazem sa tobom to je sve u biti stvar srece.Neznam dali ima u zagrebu kupiti Pioneer 212 on je isti kao i 112 samo je S-ATA kod nas u Sarajevu nema ni traga od njega a vrlo rado bih ga kupio jer ja dosta przim i mjenjam snimace svaka 2-3 mjeseca.
|
napajanje fortron jer je dosta tiho...za dvd-rw sam za lg...hdd samsung jer su se pokazali kao vrlo tihi i vrlo hladni hardovi...i uzmi dva komada..i naravno e4300+ds3 i grafu 7300gt ili x1300pro
|
Pa taj samsung ima jako male diskove kolko ja vidim. Moze nekakv link?
|
možeš u obzir uzet i hitachi diskove isto okej, a samsunga imaš u linksu imaš 250 spinpoint za 495kn a 320gb 613kn 400gb 785kn 500gb 1008kn
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:59. |