PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Problemi sa video file-ovima i pripadajućim playerima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70693)

Roso 31.05.2007. 19:30

Problemi sa video file-ovima i pripadajućim playerima

Na računalo često stavljam filmove skinute sa interneta, i imam uglavnom sve novo što izađe. Mene to previše ne zanima, ali sestra uglavnom to skida na faksu i puni kompjuter.

Problem je što mi često neki filmovi znaju zablokirat player, nemaju zvuk ili slično.

Codeci su uredno instalirani, divx i xvid i sumnjam da imam još koji (packove ni u ludilu ne instaliram), i ac3 za zvuk. Uglavnom to su svi koji mi trebaju jer su filmovi samo u tim formatima (bar oni koje ja imam :))

Od playera: Powerdvd 7, WMP10, Bsplayer 1.00, i DirectVobSub za prikaz titlova.

Uglavno sam skužio da se WMP i DirectVobSub kolju pa WMP uredno zablokira. Ali neki filmovi bez razloga blokavaju na bilo kojem playeru (u virtual dub-u sve radi:stoopid: )

Pa je moje pitanje postoji li neki univerzalni lijek ili neki alat za dijagnostiku da vidim u čemu je problem i slično.

mrga 01.06.2007. 09:30

može biti mali milijun razloga, al preporučam ti da započetak probaš MediaPlayerClassic :care: i VLC :care:

SPLiFF 01.06.2007. 12:08

Probaj i GOM player, isprobaj ih sve najbolje :)

A od codeca, vecina njih predlaze a ja se slazem, najbolje stavi samo ffdshow. A onda ako ti zatreba neki egzoticni codec lako ga nadjes na netu

Stormbreaker 01.06.2007. 13:00

ja ti preporučam da skineš ovaj program u koji očitaš film i on ti prikaže fali li ti koji codec za pokretanje tog filma
:chears:

Majestic 01.06.2007. 16:06

Citiraj:

Autor mrga (Post 735004)
može biti mali milijun razloga, al preporučam ti da započetak probaš MediaPlayerClassic :care: i VLC :care:

:care: MediaPlayerClassic :care:

Roso 01.06.2007. 17:50

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 735100)
A od codeca, vecina njih predlaze a ja se slazem, najbolje stavi samo ffdshow. A onda ako ti zatreba neki egzoticni codec lako ga nadjes na netu

Izgleda da je ffdshow stvarno zakon. To sam još davno koristio, ali zbog problema za zvukom (htio sam da radi čuda od 128 kbit zvuka:zdero2: ), sam ga prestao koristit.

Uglavnom hvala svima!

Problem riješen, ali glupi WMP10 i dalje ne da da neki eksterni programi u njemu prikazuju titlove.

Stormbreaker 01.06.2007. 19:02

ja i dalje držim do toga da WMP nije dobar za filmove i to, ali je zakon za slušanje pjesama :amen::CoolRamb:

Roso 01.06.2007. 19:41

Citiraj:

Autor Stormbreaker (Post 735477)
ja i dalje držim do toga da WMP nije dobar za filmove i to, ali je zakon za slušanje pjesama :amen::CoolRamb:

Svatko ima svoj ukus, ali slušanje pjesama!?

Filmove inako gledam preko tv-out-a, podešeno je fullscreen video tako da mi je svejedno kakav je player dok ima sliku i zvuk i titlove:chears:

Stormbreaker 02.06.2007. 19:36

Citiraj:

Autor Roso (Post 735509)
Svatko ima svoj ukus, ali slušanje pjesama!?

da, šta tu fali??

Windows Media Player je predobar za slušanje pjesama!!! :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:44.