![]() |
Super Hi-Vision
Mislim da su se dečki malo zaletili da bi bili prvi i nametnuli svoj standard. 7680x4320, odnosno 33 megapiksela? Problemi sa snimanjem, pohranom, reprodukcijom, prijenosom, zaslonima na kojima bi se to trebalo gledati... Zapravo upitno je čemu tolika rezolucija u kućnim uvjetima, evo recimo već se danas javljaju problemi :D
A tek zvuk 22.2! I 5.1 sustave je teško složit da se ne naruši interijer i dosta ljudi nije spremno na to, a kamoli smjestiti ovoliki broj zvučnika. |
Japanci prolupali totalno...:D
|
hebote to je stvarno pretjerivanje... ali bih htio takvu elektroniku doma :D
|
imat ćeš, za jedno 15-tak godina...
|
Citiraj:
Recimo CD, kad je izašao reklamiran je kao savršeni zvuk, kasnije su shvatili da to baš nije, i? Tko još, osim nas par :D koristi DVD-A? Koliko je trebalo DVD-u da pokopa VHS? Blu ray? |
Što je tu čudno? To je ista ekipa koja je smislila Full HDTV 60-ih čini mi se :)
|
nice :D ovo za video me i "nije" previše briga ali ovo 22.2 ??? wtf.? LOL
|
Citiraj:
|
ma bit će to i prije, danas se nove tehnologije sve brže usvajaju... doduše ne i u HRV...
|
Već vidim..kao na Futurami..televizija koja ima veću rezoluciju nego stvarni svijet.. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja bih započetak bio zadovoljan da su svi kanali koje imam preko kabelske sa teletextom, da neki ne krče i da su u FullHD-u :)
|
ja bi jedan leteći automobil rađe.i nekakav procesor sa 25 jezgri i grafu dx 188...hehehe šalim se....tehnologija ide u nedogled....razvija se brže nego što se uopće misli...a ovo sve što se izdaje su samo prototipovi tako da potiču konkurenciju pa da dođe do serijske proizvodnje..pa narode navali na to..:chears: :chears:
|
ja bi jedno janje s ražnja...i dvi litre vina...ne..ne šalim se..
|
Citiraj:
A ovo 22.2... mislim da je to najgluplja ideja koju sam cuo u posljednjih... dugo :D jedno veliko MOZDA da su svi ti zvucnici bezicni, ali... ma joj (smajlic koji riga) |
ovo za telku kazu sto vece to bolje ali u ovom slucaju bas i ne,a za zvucnike fakat pretjeruju....
|
Ne znam baš koliko se tu pretjeruje. Ja današnju tehnologiju gledam kao poprilično nazadnu, mogućnosti trenutne su daleke iznad i ovoga o čemu se raspravlja. Stvar je samo da nam mame lovu iz novčanika sa milimetarskim pomacima svake godine... Kao i računalnoj industriji. Izađe nova grafička i mi odmah keširamo 4K kuna za nju, žalosno... A što se tiče 22.2 sustava, pa ljudi, ne bi vi imali 22 klasična zvučnika u kući. To bi bili kompletni paneli kojima bi se oblagali zidovi sa ultra kompaktnim i kvalitetnim zvučnicima. Nešto slično već postoji sa LED rasvjetom.
A i takav, ili sličan sustav je prije par godina demonstrirao Fraunhofer institute, tvorac mp3 standarda. I svi koji su to slušali ostali su zabezeknuti. Kvalitetom naravno :) |
piksela uvijek bude sve više i više na svim vrstama ekrana i senzora
ono kaj se meni sviđa kod zvuka je ono na kraju ".2" osobno kad mi bude situacija to doppustila zvučna slika bude upotpunjena sa ".4". razlog jednostavan: popuniti prostoriju kompletno sa niskom frekvencijom u svim njezinim djelovima sličnom rainom intenzitota. e sad to su snovi a kaj bude..... također bude zanimljivo dok zvuk bude dobio treću dimenziju. to bi pogotovo dobro prošli akcijski i sličnod žara filmovi. mislim na ono leti avion i je izvor zvuka iznad nas. potres je i WUFERI ugrađeni u pod tresu pod ispod nas. i takve slične perverzije.... mogel bi još puno toga napisati ali dosta maštanja |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:10. |