![]() |
Potreban AP ili nešto drugo?
situacija je ovakva:
signal......kuća1.... kuća2 Signal dopire do kuće1, ali ne i do kuće2, a meni je taj signal potreban na kući2. Zanima me da li bi ja mogao na kuću1 postaviti AP koji ima dvije antene, tako da je jedna usmjerena prema signalu a druga prema kući2? Da li bi to funkcioniralo? I da li je moguće to spojiti bez računala, dakle da samo postavim AP kojem su prethodno upucane postavke, spojim ga na napajanje i to je to. Jer je neizvedivo da na kuću1 stavim računalo koje radi 24/7. |
tebi bi trebalo nešto ovakvo ako se ne varam
|
mislim da gotovo svi AP-ovi imaju repeater mod, tako da će ti to raditi... preporuka za Linksys WRT54GL, mogućnost flashanja drugih firmwarea, a onda možeš čuda tek radit....
i da, kad jednom tako postaviš ap, ne trebaš ga imat spojenog na komp... on sve sam može... |
Imaju skoro svi AP- repeater mod ali ne mogu radit kao range extender jer oni ne mogu davat dhcp (a to ruteri mogu) adresu koliko sam ja shvatio...
|
kako nemogu?
|
Pokusaj spojit, bez range extendera pa mi onda javi postupak. Meni sa dva d-linka nije uspjelo.
|
ma ne to... sorry malo sam nejasno priupitao...
kako ne mogu davat ip preko dhcp-a? |
To ide, kao što je već rečeno preko repeater moda koji podržava većina AP-a.
Staviš tome AP-u neku IP-adresu preko koje ćeš mu moći pristupiti, ali takav AP nećeš vidjeti u mreži (ne postoji kao fizički uređaj) već samo ono na što se spajaš preko njega.... Dakle, vidjet ćeš u site surwayu to nešto (valjda karticu) u kući2 na što se spajaš... On se inače koristi za izbjegavanje velikih fizičkih prepreka (tipa brdo, kuće i sl.)... Ne treba imati dvije antene... |
Ja sam pokušao preko tog repeater moda i on se spojio na prvi AP. Ali domet mi se nije povećao kao da se ništa nije desilo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:18. |