![]() |
Mem 1gig ali koja?
Treba mi neka dobra mema za overclockanje za igre i to 1gig 184-pin
molim za pomoc lova sutra dolazi? |
Zasto ovo nisi stavio pod http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=60 ??? Vjerovatno bi prije dobio odgovor...
a cuj,ako neces nesto puno OC-at,a ni ne zelis puno para dat za DDR1...Uzmi A-data,Kingmax,PQI itd.. A ovako ako je za puno OC-a...Onda Crucial,Mushkin,Patriot,OCZ itd... |
Citiraj:
|
Ljudi kad ćete vi prestat padat na imena i počet pratit serije
Nije svaki OCZ odličan kloker, nije svaki Corsair odličan kloker.... Svaki proizvođać ima par serija Vi vidite kak se OCZ odlično kloka na XS-u a ne gledate koja je serija i koji su čipovi gore. Pa odete kupit Value seriju koja je ništa drugo doli low end ponuda tog prizvođaća. Morate znat da ima razlike između Value segmenta di 1GB košta npr 300kn i npr PlatinumEL rev2 serije di 1GB košta dvostruko više para. Zato molio bi bez takvih pametnih uleta ne preporučujem OCZ ili kupi samo Corsair jer se dobro kloka a imate iskustva sa dva stika dotičnog proizvođaća. @MKramer bilo bi poželjno da kažeš koliko si novaca u stanju izdvojiti za RAM, zatim treba li ti 1x1GB ili 2x512MB u glavnom ako ideš na 1x1GB uzmi Transcend DDR400 koji bi trebao na sebi imati Samsung UCCC čipove http://pcborg.org/index.php?page=sho...mart&Itemid=28 što se tiće 2x512MB kitova danas je jako teško naći DDR RAM koji je dobar clocker. Crucial Ballistix-a više nema, OCZ PlatinumEL Rev2 također, u biti sve bazirano na TCCD čipovima je nestalo. Jedino da probaš kupit rabljeno. |
neznam kakav je supertalent cl3 iz autronica 1gb za 479kn, jel se isplati za tu lovu?
|
Ako je gore još uvijek UCCC kako je nekad bio onda je to dobra cijena. No o toj memi se jako puno pričalo ovdje pa potraži malo po forumu
|
Također na TRANSCEND-u nije uvijek UCCC, treba pripaziti. Jedna opcija ti je i Hynix D43 ako ga je danas još ikako moguće naći.
|
napisao sam trebao bi biti ;)
a kako za razliku od SuperTalenta Transcend nema heatspreadere lagano je provjeriti koji su čipovi gore iako u opisu artikla piše Samsung chip |
hynix d43 se prodaje u hg spota pod brand name memorijom i ima ga uzeti,ali bi bilo dobro provjeriti prije kupnje za svaki slucaj
|
Naravno bilo bi dobro da je memorija crvena i sa BP, jerbo ne ide ni svaki D43 na 500+ Mhz.
|
a baš se na forumu prodaje 2*512 balistike na 2 3 3 8 za 550kn.
a ta mema meni radi na 500mhz uz 2.5 3 3 7 na 2.6V |
hmmm čudno mi je to
jer Crucial Ballistix je po def 2-2-2-8 a na 500 obično idu na 2,5-2-2-8 2,8V |
je, ja se zahebo...2 2 2 8, tako je.
|
Ako ima 550KN mislim da nema šta razmišljati. Za razliku od TCCD-a memorija radi na svakoj platformi bez ikakvog naštimavanja... I ja sam ju pikirao! :-)
|
550kn nije uopće puno, a ja sam od člana Roberto uzeo za sramotnih 450kn...:D
|
Ja sam TCCD nabavio za 375KN ali ga nikako ne mogu naterati na CAS 2.5 ni na 500Mhz.
Znači opteron 144 & TCCD SS molim! :goood: |
i ja imam taj RAM i naravno sve najbolje o memoriji
2-2-2-6 230MHz 2,9V 2,5-2-2-6 260MHz 2,9V 2,5-3-3-6 275MHz 2,9V 3-3-3-9 300MHz 2,9V držim je na 255 2,5-2-2-6 2,8V max je 305 3-3-3-9 3,0V |
ajd još pliz samo napiši voltaže.
EDIT:tnx |
Naravno onih 305 nije za 24/7 upotrebu nego samo šminka a i ako se ide na 3,0V treba nešto puhat po memoriji
u glavnom potrefio sam dosta dobar primjerak :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:03. |