![]() |
Monitor zuji
Imam Eizo F730 iz siga i problem je u tome što monitor dosta zuji :( Ne znam što točno zuji ali valjda je neka zavojnica?
Negdje na forumu sam čitao da se to može zaliti vručom plastikom(iz onog pištolja) pa sad ako netko zna nešto više o tome bio bih zahvalan :) |
to ti zuji trafo...sad nemam pojma koliko je to staro...al ako je dosta star nije nista cudno...
|
Citiraj:
Jel znaš kako bih to mogao "utišati" ? |
si ziher da ti ne piše koliko je star?
grafika/monitor/datum proizvodnje? meni je za sada na svakom monitoru uredno pisalo :) |
Ziher 100%.
|
koliko se ja sjećam nešto se već o tome pričalo po forumu :)
kao da bi trebalo zavojnice zaliti plastikom..tj.onim pištoljem za plasiku |
meni isto zuji, stavim papir ispod podloge da se monitor malo nagne i prestane.
drugog rješenja nisam našao :D probaj, nikad neznaš |
meni ti nekad zna zazujat
(samsung SM793s) ali brijem da je zbog prasine, malo jace puhnem kroz one rupice i bude ok neko vrijeme, moram od frenda kompresor posudit pa ce vidjet on :D |
Ne pomaže micanje,stiskanje,lupanje :D a ni ispirivanje.
Jel zna netko konkretno što unutra treba zaliti plastikom? |
Jel zna itko kako se riješiti tog zujanja,izluđuje me :suicide:
|
@Veki_os: sry kaj ti se ubacujem u temu, nadam se da se ne ljutis...
Monitor od mojih buraza takoder nekad zuji... cak nekada i kad je ugasen... jos uvijek je pod garancijom. Jel se moze to zamjeniti ili je to "normalno" da monitor zuji? |
Ja sam zbog zujanja CRT-ova uzeo LCD. To mi je bio glavni razlog. :D Pa cak i LCD zuji, ali naravno puno manje.
|
OMG pa neču davati 2k kn da bi se rješio zujanja :hitthewal:
|
Citiraj:
|
Kod imalo kompetentnijeg elektroničara to odesi da ti sredi.
Što se tiće datuma proizvodnje - piše ti valjda na poleđini monitora. :stoopid: |
Citiraj:
E sad,ja i struja dva smo svijeta :D tako da ne bi baš čačkao jer ni ne znam gdje je "zavojnica u horizontalnom oscilatoru" a ni što je taj oscilator :D pa mi najpametnije ispada da ga odnesem kod nekog servisera.Jel znaš koliko bi došlo to i jel se to 100% može utišati? |
Citiraj:
|
Taj pištolj za lijepljenje vrućim ljepilom je od 30 kn na dalje... Ne moraš kupovati neki bijesni.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Samo pripremi sok i kekse! :goood: :fiju:
|
Citiraj:
|
Može :D
|
http://forum.links.hr/viewtopic.php?p=114263#114263
Mislim da bu ti ovo makar malo pomoglo :chears: |
*bump*
Monitor od mojih buraza takoder nekad zuji... cak nekada i kad je ugasen... jos uvijek je pod garancijom. Jel se moze to zamjeniti ili je to "normalno" da monitor zuji? |
Citiraj:
|
Citiraj:
nazovi di imaš garanciju i pitaj, dat će ti konkretan odgovor |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |