![]() |
TV-out kabal od 15m - kako napraviti?
Dakle, od kompa do TV-a ima kojih 15-tak metara.
Kako napravit Kabal za tv izlaz a da je toliko dug. Netko je ovdje spominjao da ga ne napravio pomocu obicnog koaksijalog kabla. Help! |
hmm, pa znam da se moze cinc pa onaj produzni musko zenski cinc pa opet cinc itd. dok ne dodje do telke. :D
|
Re: TV-out kabal od 15m - kako napraviti?
Citiraj:
|
Re: TV-out kabal od 15m - kako napraviti?
Citiraj:
|
pa ako su "zlatni" činčevi nemaš beda... 15m je ok.
|
Ma uzmi obični koaksijalni kabel (onaj za vanjske antene), kupi pozlačene chinceve i prikelji i da vidiš slikice... Ja imama tak 20 m i slika je bolje nego na original kabelu od 1,5 m.
|
Mislim, u Dubravi u Macro Micro (znam da je to dučan za papire i catridge i čak je i za to je preskup:D ) ti ima gotove kablove od 10, 15 i 20 m mada mislim da su i oni preskupi, zaboravio sam cijenu ali sam ih vidio i bilo mi je baš to čudno, da kak imaju 20m ...
|
Da a ja sam VEOMA blizu zagreba :D .
Probat ću napraviti sa običnim coax kablom i pozlacenim chincevima (ako ih uspijem nac po nekoj povoljnoj cijeni :D) Pa nije stan tako velik al put do TV-a je zajeban :D . |
Citiraj:
|
uh sto smo zanimljivi, malo se smjeskam kada ovo sve citam:clap: ps. gdje mogu kupiti onaj "zlatni" colexijalni kabel :-) ? busi rupe :-)
|
Citiraj:
|
, ma znam imam ih takve slice doma?dobri ste decki
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma necu nista busit. Vec imam stavljenje uvodnice sa 2 kabla od satelitske (oba po 35m :D) i tel kabal (on je 10m:)), tako da cu se samo posluzit tim vodilicima. |
Citiraj:
|
ja san napravija kabel dug 15m sa obicnim cincevima i najjeftinijim dvozilnim kabelom i sve radi kako treba
|
Napokon sam se natjerao da odem pokupovat sve.
Kupio sam zlatne chinceve i 18m coax kabla. Slika je, kao to tor rece, bolja od originala od 1,5m. jos mi preostaje samo rjesit zvuk. Kako napraviti 3,5mm > 2x chinc? :) |
Napokon sam se natjerao da odem pokupovat sve.
Kupio sam zlatne chinceve i 18m coax kabla. Slika je, kao to tor rece, bolja od originala od 1,5m. jos mi preostaje samo rjesit zvuk. Kako napraviti 3,5mm > 2x chinc? :) |
Čipoteka? Par kunića :D
Kod mene je 10m sa zlatnim činčevima i sve 5 :D |
Citiraj:
|
Ma to ti se ne isplati praviti. Kupi gotov neki malo bolji i gotovo. Ili ak si baš zapeo rješi to muški, kao ja. Rascopao jedan takav obični jeftinjak, pogledao kako idu spojevi i onda nakupovao zvučničkog kabela, srebrne priključke i zvuk bolji nego na originalu od 1,5 m.:D
|
A kod mene nema nista kupit :(. A sad nemam ni auta da odem u OBI pa da pogledam sta ima. A snaci cu se nekako :).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam daleko od Zagreba da dodjem kupit nesto u chipoteku. @tor OBI veeeeelika trgovina alata i tako toga :D (iako ni tu nema bas sve sto ja trebam) No bilo kako bilo sve sam spoio. Audio kabal sam isto spojio sam :) i sve radi. Zvuk je isto super. Samo sto se slika malo "lomi" :( . Moze li se to popraviti? |
evo ja kupijo 2 chincha od 10 m za video i isto tako za zvuk i radi,spojio sam ih narafno onim malim...
nepitajte kako sam provlačio kroz one tanke kanaliće u zidu...(2*2 chinch konektora odjednom,i još da stane u kanalić antenski kabal...) slika je vrlo dobra,zvuk bajan... samo što nemogu dobit duplu sliku(i na kompu i tv-u)... probo s tv-toolom i niš,u drajverima nema te postavke za clone,jel se može šta riješit? |
Sredio sam i ono "lomljenje" slike.
@tihomir. Meni kroz kanalicu idu 3x cocax kabla, 1x tel. kabal i 1x audio :D). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:27. |