![]() |
AMD X2 3600+ 2000MHz verzija
Evo presao na AM2 i kupio dual core i kako vidim dobio sam onaj 3600+ koji je na 2000MHz ( 200x10 ), a ne onaj koji je na 1900 ( 200x9,5 ), e sada jos jedna razlika ovaj na 2000MHz ima L2 cache 2x256 kb, a ovaj na 1900MHz ima 2x512kb :S e sada zanima me dali je velika razlika izmedu L2 cache od 256kb i 512kb, ako je u cemu je razlika, je kaj brzi ili sta???
Hvala ! |
Citiraj:
U kojoj si to trgovini kupio? |
nije ti taj winsdor zamjetno nista losiji po performansama, ali se vjerojatno slabije clocka...
|
Otom potom da je Windsor topliji. Brisbane ima 2x512kb cache-a, a cache je najveći grijač.
Gledajući temperature od Roberta, usudio bih se reći da je Windosor hladniji. Razlike u cache-u nema i toga se ne moraš bojati. U OC-u je Brisbane bolji, za nekih 300Mhz (rijetki idu preko ~3.0Ghz stabilno), jer Brisbane poteže 2.7-2.8Ghz. Tih 200Mhz isto ne buš osjetil, jer što je veći OC, to je dobit u performansama manji. Bez brige, nisu te zakinuli. Barem ćeš moći normalno očitavat temperature (:D). A sada, malo se upoznaj sa kompom i vidi do koliko ide ta ploča i proc. |
Windsor ima manje latencije L2, što je bolje. Također ima veći defoltni clock tako da je sigurno nešto brži na defoltu. Potrošnja je deklarirana isto, odnosno svi 3600+ su EE 65W, bez obzira na jezgru. Možda bi se kod OCa vidle neke razlike u grijanju.
|
Čak je možda i bolje da je dobio Windsora, vjerojatno matična nije neki OC-er (270-280 max), pa je onda bolje da ima 10x multy.
Samo da matična potegne toliko. Nisam imao prilike probati Kingmax na svojoj da vidim kako se OC-a s njim. |
Evo ovako malo sam se poigrao i dosao do 2300MHz @ 1,350V, mema je na 460Mhz ( 920MHz ) e sada kada dignem CPU FSB onda prije dizanje win mi kaze da je u safe modu i mogu birati ocu na default ili last working...
Evo i slikica na 2300MHz http://img124.imageshack.us/img124/7...6797le1.th.jpg |
Uzmi DDR667 ili DDR553 djelitelj za memoriju. Također spusti HT množitelj na 4x ili čak 3x
|
kada sam memu spustio na 667 nije se vise htio dignuti u win, kada sam vratio na 800 dignuo se u win. HT mnozitelj je na 4x.
|
Probaj flashati noviji BIOS, možda ti ti riješi problem sa ne bootanjem na 667 MHz frekvi.
|
...
Citiraj:
to je sranje sa am2 socketom... nazvao bi to jednim od najvecih propusta s kojim sam se ikada susreo na nekom hardweru... ako ne i najveci... |
.... više kombinacija ploča-proc-memorija kako je Jelc negdje objasnio, ili radi zadovoljavajuće ili zahebava. Meni na Brisbenu, eto, rade svi djelitelji osim DDR400.
|
Citiraj:
Probaj staviti divajder 533. Nije valjda da imaš peh da neće raditi sa 533/667 divajderima. Zašto si dizao napon na 1.35V ? Defolt bi ti trebao biti 1.25V. Bila neka nestabilnost ili si ti to reda radi? |
Dobro, budem se s time malo poigra kada stignem. Voltazu sam dizao kada nije htio uci u win...
|
Nekaj ti ne štima ili si pobrao crappy CPU. da nemože 2300 povući na defoltu ?
Hebemu, moj ide (Windsor isto) na 2.5Ghz na 1.25V. IMO, probaj sa nižim djeliteljem i na kraju krajeva, OC-aj sa Clockgenom iz Windowsa da vidiš jel te koči CPU ili matična. Naravno, prije OC-anja u BIOS-u narihtaš HT multy, divider i ostale opcije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:18. |