PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Iznosi i naplata T-com MAX aDSL-a? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70353)

DrTom 27.05.2007. 20:52

Iznosi i naplata T-com MAX aDSL-a?

Molim Vas za pomoć tj. pojašnjenje situacije u kojoj se nalazim.

Prije cca 1.5 godinu potpisali smo ugovor u T-comu za uvođenje MAX aDSL usluge.
Uvijet za potpisivanje ugovora je bio da minimalno 1 godinu budem njihov korisnik uz nekakvu otplatu.
Uz to su mi za 1kn prodali modem i usluge instalacije, te poklonili par mjeseci
neograničenog prometa. Tijekom vremena, brzina i veličina paketa usluga se mijenjala,
u moju korist uz istu cijenu. I tako, prošla je godina dana i ja sam bez obzira na sve,
ostao njihov korisnik.

Danas smo se malo porječkali oko naplate troškova... Ja sam tvrdio da nakon isteka
1 godine više ne plaćam usluge aDSL-a osim potrošenog prometa + standardne
pretplate (fiksne linije) koju ne možeš izbjeći. Kad ono, pogledam ja malo bolje račun, do sad nisam
obračao pozornost na to, te vidim da mi zaračunavaju mjesečnu naknadu za fiksnu liniju,
mjesečnu naknadu za aDSL, potrošene telefonske impulse i mjesečni paket za aDSL.

Moje pitanje je da li moram plačati mjesečnu naknadu za aDSL (79kn) dok ja
svojevoljno ne raskinem ugovor ili je se to trebalo prestati naplačivati po
isteku onog roka na ugovoru tj. godine dana? Zar ja nisam otplatio u tih god
dana što sam imao i nakon toga plaćam samo potrošeni promet tj. paket?
Fora je u tome da ili sam ja krivo protumačio potpisane uvijete ili moram ići u
T-com nekog nalemati i tražiti lovu natrag od preplaćenog iznosa. :suicide:

HELP :care:

PS. Imate li kakvu kvalitetnu, a jeftiniju alternativu ovome?
(u mom kvartu nisu dostupni ni Vodatel, ni Xnet (DCM)...)

rendula 27.05.2007. 20:57

79kn ti je standardna pretplata za adsl, placat ces ju vijeke vjekova, i na nju jos promet :(

voljatel all the way :)

Conroe 27.05.2007. 21:32

pod ugovorom ili ne, uvijek plaćaš posebnu mjesečnu naknadu za adsl

to "pod ugovorom" ti samo znači da u tom vremenu od 1 god ne možeš odustat od te usluge sa tim operaterom, ili možeš uz masnu odštetu t-comu
a cijenik se ne mijenja istekom ugovora, on ostaje isti
tih 79kn bi plaćao i da nisi potpisao ugovor na 12 mjeseci, isto kao što imaš standardnu pretplatu za fiksnu liniju, tih 79 kn je standardna pretplata za adsl 1Mbit brzinu

znači 79 kn ti je cijena BRZINE, a ovisno o paketu plaćaš dodatno cijenu PROMETA

horza 27.05.2007. 21:43

upravo tako. metronet je trenutno po meni najatraktivnija opcija.

antrax 27.05.2007. 23:31

ono sto je conroe napisao je istina, a "masna" odsteta iznosi broj mjeseci pomnozen s iznosom pretplate do isteka ugovora (ilitiga da ti se nikako ne isplati prekinuti nakon potpisivanja :))

sada ti je opcija preci na nekog drugog operatera s obzirom da nisi vise vezan ugovorom kod t-coma. Kojeg procjeni sam.

Codiac 28.05.2007. 01:36

voljatel flat 512 160 180kn
tcom 5gb 1024 256 160kn

ja neam vise razmisljanja :)

KnezTame 28.05.2007. 09:34

A kaj ne citate detaljno kaj vam pise u ugovorima i na racunima!!!

Prvo ne placas nikakvu mjesecnu naknadu za ADSL, vec ti pise brzina ADSL-a (pogledat cu tocno doma kad dodjem na racunu kaj pise).

Ti si uzeo uslugu Mjesecnog prometa + briznu ADSL-a, osnovna brzina je 79 kn s PDV-om, te mi nie jasno kaj se sad ti tu bunis???

Drugi put procitaj pravilnije i detaljnije ugovore!!!

eluminer 28.05.2007. 09:43

Fulo si podforum...
To si ide u ISP, a ne mreže... ;)

coconut 28.05.2007. 10:55

Moji prethodnici su ti sve rekli glede t-scuma i plaćanja.
Što se tiče alternative, imaš drugih ISP-ova, ali su svi reseleri tako da brzinu opet plaćaš t-scumu. Jedino pravo rješenje su razne Duo i Triple ponude tipa Amis, Iskon i Metronet. U tom slučaju, SVE plaćaš njima i samo njima.

DrTom 28.05.2007. 11:04

Citiraj:

Autor Codiac (Post 731950)
tcom 5gb 1024 256 160kn

Trenutno sam na toj tarifi :kafa:

Fora je u tome da ništa od navedenog nije dostupno kod mene (provjerio sam), osim T-com
(MAX aDSL) i Iskon (XXL aDSL, ne duo), tak da u biti nemam neke kvalitetne zamjenske opcije :nono:
:fala: na razumijevanju, komentarima i savjetima

De5tr0yer 28.05.2007. 12:16

vidis, vidis... ja sam dosad mislio da potpisivanjem ugovora na 12-24 mjeseci i bio obavezan placati onu nanknadu od 79kn a kad taj ugovor istekne da placas samo cijenu paketa... znaci i tu su me sprcali..

frANZi 28.05.2007. 12:42

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 732060)
vidis, vidis... ja sam dosad mislio da potpisivanjem ugovora na 12-24 mjeseci i bio obavezan placati onu nanknadu od 79kn a kad taj ugovor istekne da placas samo cijenu paketa... znaci i tu su me sprcali..

Čitajte ugovore.

domy1 28.05.2007. 14:34

Citiraj:

Autor Codiac (Post 731950)
voljatel flat 512 160 180kn
tcom 5gb 1024 256 160kn

ja neam vise razmisljanja :)

Sve stoji ali 160kn je zapravo 138 kn :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:12.