PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   titl u VCD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7029)

zgrga 10.12.2003. 11:26

titl u VCD

kako ubaciti i u kojem formatu titl na vcd da bi se vidio na linijskom dvd?

Costa 10.12.2003. 12:25

Nikako :(

Titlove mozes ubaciti jedino tako da ih enkodiras zajedno s filmom (trajno).

tor 10.12.2003. 13:19

Da, morao bi ga ponovo codirati i ubaciti titl usput s filmom... Neisplativo, ak se mene pita, opčenito VCD.

gpremec 11.12.2003. 00:58

Re: titl u VCD

Citiraj:

Originally posted by zgrga
www.doom9.net
Tam bus nasao sve sto te interesira, tko zna, mozda najdes i odgovor na svoje pitanje.
Citiraj:

Originally posted by tor
... Neisplativo, ak se mene pita, opčenito VCD.
Sve je to stvar ukusa. Meni je VCD bolji od DivXa, i po pitanju kvalitete slike i komptatibilnoscu. Zato se nikada niti nisam znacajno pozabavio DivXom.

marac 11.12.2003. 01:13

Re: Re: titl u VCD

Citiraj:

Originally posted by gpremec
[url] Meni je VCD bolji od DivXa, i po pitanju kvalitete slike i komptatibilnoscu. Zato se nikada niti nisam znacajno pozabavio DivXom.
Takodjer ;)

Bono 11.12.2003. 03:42

SVCD je puno bolji od VCD ali meni se i dalje najvise svida Divx/xvid rijesenje.

tor 11.12.2003. 08:04

Re: Re: titl u VCD

Citiraj:

Originally posted by gpremec
www.doom9.net
Tam bus nasao sve sto te interesira, tko zna, mozda najdes i odgovor na svoje pitanje.
Sve je to stvar ukusa. Meni je VCD bolji od DivXa, i po pitanju kvalitete slike i komptatibilnoscu. Zato se nikada niti nisam znacajno pozabavio DivXom.

Kvaliteta? Hm, nebih se baš kaldio. Mislim da se ipak dobijaju bolji rezultati s Divxom nego VCD. Ako govorimo o backup kopijama DVD filmova. Ak govorimo o home made snimkama kamerom i slično, to nisam isprobavao ali mislim da se i tu dobiju bolji rezultati. Ali opet, kao što i reče svakom prema ukusu.

Costa 11.12.2003. 09:27

VCD se ne moze usporediti s DivXom ako je ista velicina filea.

Jedino sto mi se svidja kod VCDa je to sto trosi malo resursa i podrzavaju ga gotovo svi DVD playeri.

Mozda se gpremcu i marcu vise svidja zato sto je puno svedskih akcionih kodirano u VCD makar i to postaje stvar proslosti (lijepe :rolleyes: ).

gpremec 11.12.2003. 19:20

Citiraj:

Originally posted by Bono
SVCD je puno bolji od VCD ali meni se i dalje najvise svida Divx/xvid rijesenje.
Nazalost, SVCD nije toliko kompatibilan kao VCD, vecina starijih DVD playera ih ne cita.

gpremec 11.12.2003. 19:22

Re: Re: Re: titl u VCD

Citiraj:

Originally posted by tor
Kvaliteta? Hm, nebih se baš kaldio. Mislim da se ipak dobijaju bolji rezultati s Divxom nego VCD. Ako govorimo o backup kopijama DVD filmova. Ak govorimo o home made snimkama kamerom i slično, to nisam isprobavao ali mislim da se i tu dobiju bolji rezultati. Ali opet, kao što i reče svakom prema ukusu.
Ne govorimo o bekap kopijama DVDa.

Bono 11.12.2003. 20:13

Koliko sam isprobao svi playeri 2001+ na dalje citaju svcd.

gpremec 12.12.2003. 09:04

Citiraj:

Koliko sam isprobao svi playeri 2001+ na dalje citaju svcd.
Lupio i ostao ziv. Da cak i radis u trgovini s AV opremom, nema sanse da prodajete apsolutno sve DVD Playere na nasem trzistu.:D
Npr. moj Pioneer proizveden je 2002. godine i ne cita SVCD. Plus, znam dosta ljudi koji su DVD playere kupili 2000-2002 i skoro niti jedan ne cita SVCD. Nije da itko place zbog toga.:p

Nemoj me krivo shvatiti, SVCD je kvalitetniji od VCD, ali dosao je prekasno i to se osjeti.

Bono 12.12.2003. 12:40

Ja sam samo rekao sta sam ja probao pa radi sve iza 2001+ i tako je vani. Neznam na kakvim si dvd playerima ti isprobavao ali na vecini radi. A kakva je situacija sa SVCDovima i dvd playerima takva je i sa dvd+r/rw standardom samo najnoviji podrzavaju.

gpremec 12.12.2003. 23:53

Citiraj:

... Neznam na kakvim si dvd playerima ti isprobavao ....
Sony i Pioneer, nije rijec o djubreksima, ako si na to mislio.

tin. 13.12.2003. 09:32

Re: titl u VCD

Citiraj:

Originally posted by zgrga
uzmi si VOBSUB,ak su ti titlovi u nekom formatu s njim ih prekonvertiraj u .srt ili .ssa format. otvori mpeg datoteku i .srt ili .ssa datoteku i ukljuci DEMUX...za 2 minute ti je sve gotovo.u vobsub-u mozes mijenjati i velicinu fontova i boju.tek tak...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:31.