![]() |
kućište sa 250mm ventilatorom
Ima li tko iskustva, kakva je buka, koliko pomaže hlađenju i koliko usisava prašine? Evo ovo je u linksu
|
ako je na podu morat ćeš svaka 3 dana čistit komp od prašine:D,inače dobro dođe,mada se može i bez toga.Ak staviš na 5V taj vent bi se trebao jedva čuti ili čak i ne čuti:)
|
imam par pitanja...
1. dali se moze takav ventilator kupiti posebno (bez kucista) 2. koji su najveci ventilatori koji postoje (koje koriste proizvođaci ne home made) 3. koji su najveci ventovi koje se moze nabaviti u trgovinama |
|
Citiraj:
2. Citiraj:
3. Citiraj:
Dobro da u kučišta još nepočnu stavljati ventove kao u vanjskoj jedinici klima uređaja |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
preporučio bi svatkome takav vent od 250mm jer usisava sve kukce oko sebe...moj trenutno radi na 5V i nečujan je...vrti se ko sporohodna mašina od choppera...i lijepo hladi cijelo kučište....cirkulacija zraka je ogromna....a i šminkica naravno...heheheh
|
Ima i Enermax nekih kucista sa tim velikim 25cm ventovima.
IMHO - sranje. Za svaki normalan komp ce bit dosta dva 12cm na 700-800rpm. |
Nikad nisam spajao ventilatore u kućištu pa me zanima preko kojih kablova se napajaju i kako neki koji treba raditi na 12V spojiti na 5V i hoće li se samo sporije vrtiti ili može biti nekih problema.
|
Citiraj:
|
točno tako Lorde....mi uvijek volim jače, drugačije i nešto vrlo zanimljivo a to se zove tamne strane pc konfiguracija...tako da ako ima netko neš protiv.....:Machineg: :DualWiel: :Machineg:
|
Citiraj:
|
Kome treba propuha, valja. Kome ne treba, ne valja.
Samo za informaciju, jedini vent koji meni izvlaci zrak iz kucista je onaj u napajanju. Jedan imam pod diskom i na svakom procu po jedan (dvoprocesorski stroj). Toliko o enormnim potrebama za protokom. |
mislim da sam ja rekorder foruma..imao sam ja kuciste s dva 250mm...prešine ko u prići samo što se moje nije dalo smanjiti niti na 7V a kamoli na 5V..duga prica..uglavnom nikada nebi vise uzeo kuciste sa 250mm ventom :)
|
Moje ce kuciste u izradi (vidi sig) imati 2x120mm na usisu, 2x140mm na ispuhu, te jos 2x120 na CPU i GFX. I garantiram da ce se manje cuti od proslog, gdje je najglasniji bio 120mm na 1.250 okr.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:18. |