![]() |
USB hladnjak
Nekako mi se nevjerojatno čini da može za 5 minuta ohladiti bilo šta a kamoli konzervu cole na 8,5C Ako je to točno, eto zamjene za peltier.
|
Citiraj:
nije to zamjena za peltiera... jer sudeci po slikama.... to i IMA peltiera u sebi(i to malenoga nekog)... hladni dio okrenut gore di hladi konzervu, a na donji je zakeljen hladnjak koji vidis kroz otvor ispod 'vratasca'.. http://img378.imageshack.us/img378/1046/bbtttxd6.jpg vent bi isao jer se normalno pelt grije(oni jaci, 3 i vise Ampera)... ali ako je neki slabiji(ovaj ima najvise 0.5 A, zbog USB-a max current) onda ne treba ni hladiti aktivno kao sto se vidi... :) (uglavnom, ako bas zelis mozes si i sam to sloziti da hladi 5 puta bolje(ide i ispod nule bez frke) jer bilo koji normalan pelt daleko bolje hladi, pa spojis na molex i šišaj ) :chears: |
Nisam se baš najbolje izrazio, kad sam mislio zamjena za peltier više sam mislio na hladnjak zasnovan na njemu nego na sam peltier. Ti 500mA mi se čini premalo da bi ohladilo colu za 5min. Peltier koliko znam ima dosta veliku potrošnju, problem hlađenja druge strane i kako takav se rijetko koristi za hlađenje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:18. |