Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
ispričavam se ako već negdje ima ovakva tema, al htio bih direktan odgovor...
|
Ima valjda milijun-dva, ali nema veze...
Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
naime, želim moddati Tagana (EasyCon-430W) i Zalmane (VF700-Cu i 7000-AlCu).
sve sam već stavio na 5V, no najglasnije ostaje napajanje (pri provjeri sam isključio sve diskove i ventove, osim venta na CPU-u).
|
Osjetljiv si - IMO - pravi kandidat za FKT... :D
Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
dakle, trebam preporuku NEČUJNOG 120mm venta za Tagana, koji sigurno radi na 5V i do kakvih 7-9V se ne čuje (spojio bih ga na konektore u napajanju, tako da auto-regulacija i dalje radi).
|
Gle miki ne postoji tako nešto kao što je NEČUJAN vent, po defniciji ne postoje iz jednostavnog razloga što je to stroj sa pokretnim djelovima koji uz to još i vitla po zraku, ako oćeš NEČUJNO napajanje onda odi i kupi si takvo (znaš ona fanless ili sa vodenim) a u međuvremenu trpi...
Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
daljnji problem je šum iz Zalmana, iako su na najnižim okretajima....trebam, dakle, i preporuku nečujnog 92mm i 80mm venta.
|
Gle opet ista stvar ne POSTOJE NEČUJNI VENTUILATORI postoje samo TIHI oni koji sa recimo dobrom izolacijom kućišta (i kućištem naravno) mogu biti slabo čujni...
Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
s bukom od diskova sam se pomirio, uskoro ću ubost jedan veći disk mjesto ova 3 zujala.
|
I opet vjerojatno nećeš puno postići, ako te prca zvuk diskov najvjerojatnije ti kućište rezonira njihove vibracije, postoje recepture kako se to rješava (a i za ventove po caseu isto tako ako ih imaš) i to sa raznim lastikama, spužvama, gumama kutijama oko kojih ima xy tema...
Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
vidio sam da se preporučuju Xilence ventovi...da li su oni to što tražim?
|
IMHO - NE oni nisu loši, upće ne ali nisu po tvojim mjerilima...
Po tvojim mjerilima vjerojatno bi ispali vibracijska bušilica...
Citiraj:
Autor GrannyKiller
(Post 729799)
gdje kupiti i što? trebaju mi 120mm, 92mm i 80mm ventovi, cijena nebitna.
|
Ako je cjena nebitna kupi si vodeno...
A ako je cjena IPAK bitna imaš Noctua, Arctic, Sharkoon ventove koji su se u sličnim situacijama preporučavali, imaš i onih Papastova ali ljudi kažu da oni i ne pušu baš jako dobro na malim voltažama a imaš i xsilence i coolermaster za malu lovu...
Ja imam recimo Coolermaster od 2500rpm na 7V (dakle 1500rpm) i meni je zadovoljavajuće tih, i dosta solidno puše (ali mora imati čistu rupu na toj voltaži da ga ne guši dakle zaboravi filtere i mrežice ali ti ionako to ne trebaš ako su interni ventovi) i imam jednog starog Thermaltakea na 3200rpm ali usporenog na 2000rpm kao ispuh i njega se isto ne čuje previše (makar je na full okretajima dosta bučan) ali zato i dosta slabo puše kad je smanjen...
Naravno svi su ventovi dobro podloženi gumama da ništa ne prenose, mislim čuju se oni ali podniošljivo, barem meni, ali ni blizu nečujnog... Ako tražiož jako jako jako tiho zaobiđi sve ovo i probaj sa onim arcticima sa hydrodynamic ball beraingom, ako ih nađeš...