![]() |
Epox mrtav?
Vijest prenosi Fudo:
http://www.fudzilla.com/index.php?op...=1060&Itemid=1 |
jep. prije samo 2-3 godine su imali najbolje nf3 ploče a sad eto...R.I.P
|
šteta, imao sam dvije njihove ploče i to nf2 i nf4, obje su bile odlične
|
nf 4 je bila odlična no imala je prokletu zujalicu na sebi, nisam je mogao slušat
|
Ajme, baš mi je žao :( Simpatična firma.
A i Abit je u problemima? No krasno, na kraju će sve procesore i sve matične raditi samo Intel :hitthewal: |
Abit je u problemima već odavno, ovo što on sada nudi je daleko od starog Abita. A za Epox se znalo i prije da je u govnima, ovo je samo posljednji čavao u lijesu. Sve mi se čini da će Foxcon preuzeti jako puno kolača u ovakvim i sličnim propadanjima. Fox je jak za popizdit, pola vas ni ne zna koliko on toga drži u IT svijetu.
|
:( :( a imali su uvijek bogat fensi šmensi bundle i pakiranja za matične, Vidi moj komp, stvarno mi žao zbog toga. :( Promjenio dosta matičnih i odlučio se za njihove, istina da su bile malo bučnije :D ( NB ) al se to lako da sredit. :( Šta reć, trebali bi i mi osnovat neku firmu za proizvodnju matičnih, kupiš novu, odljepiš naljepnice, zaljepiš svoje. :D i to je to prodaš "svoju" matičnu :chears:
|
Fox je kako profitirao tako što je postao Intelov OEM dobavljač matičnih ploča
A sad za EpoX ne znam baš dal će samo tako nestat jer ne proizvode oni samo MBO no vrijeme će pokazat kako će stvari krenuti |
Hm...
Prvo sam imao Chaintech Slot1 MBO... tek par mjeseci poslije sto sam je prodao, Chaintech = R.i.P. Zatim sam nabavio SocketA konfu sa EPoX pločom. Prodao je pred par mjeseci (ako i toliko) i eto sad i EPoX=R.I.P. Sada sam vlasnik ASRock ploče (doduše, to je prva koju sam nabavio polovnu)... kada da je prodam? :D Baš znam odabrati brand :D |
Prije pola godine sam vec nacuo nesto da ih vise nema u Europi jer sam imao problem sa reklamacijom . steta , bar jos imam one njhiove mini sarafcigere za uspomenu
|
Citiraj:
|
Evo u HGSpotu sva sila novih Epox ploča ;D, ovaj put i sa 2 god. garancije ... tak da nije da ih nema. Sve u svemu, meni je isto žao. Nadam se da će ih bar kupiti netko pa nastaviti brand isto kao što je bilo sa Abitom.
Asrock ne vjerujem da će otići skoro s obzirom da je to Asusova marka, Gigabytu isto dobro ide, a imaju i neki deal sa Asusom što se matičnih tiče. Foxconn, Biostar i ECS dosta jačaju u zadnje vrijeme. |
R.I.P. - Chaintech, Soyo, Soltek, Epox :\
|
Citiraj:
|
ASRock je ASUS za najniži segment tržišta, tak da ono...malo ste ga fulali. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Recite sta hocete ali ja uopce nisam imao lijepih iskustava sa epoxom. Od s. A do 939. Da ne pricam o socketu A. Stalno su rikavale i ljudi su se zalili jako. Bar ovdje u Istri.
|
Citiraj:
(sala, ofkors) |
Citiraj:
|
Citiraj:
A šta je s abitom? ja sam namjeravao za sljedeću konfu uzet MAX-icu(jesu sad u điru AB9 za s. 775 ili tako nešto?9... |
Soltek ti je otišao prije godinu ako ne i više. Sad rade samo dodatke neke za matične i takve stvari ako se dobro sjećam. IMO, odlične ploče...
|
Citiraj:
Zverka od ploce, EPoX 8RDA3+. Bundle ludilo, nikad mi nista nije uzfalilo uz tu plocu. Platio sam je 600 i nesto sitno kuna, a za ono vrijeme je bila ludjacki opremljena. |
Ajoj već 2 ploče zaredom su mi od Epoxa i uvijek sam volio i proizvode njihove i bundle :)
Al ak ništ drugo možda vrijednost rabljenih epoxica bude porasla :D |
Steta za EpoX, znali su napraviti plocu dobre cijene i OC mogucnosti...
Jos i Soltek...:fiju: |
Citiraj:
U zadnje vrijeme mi se cini da i ECS takodjer preuzima jedan dobar dio kolaca. Dosta reviewa i nagrada sam vidio a imaju u ponudi od low-end jeftinih ploca do tzv outstanding performance / gaming enthusiasts. Cak i one low end nude dosta toga za malo novca. |
Ma ECS je uvijek bio div samo se sad gura na retail tržište ko i Foxconn.
|
A šta da se kaže kada jedna tako renomirana tvrtka ode u bananu?
Inače bez obzira na nekolicinu, u globalu je Epox imao odlične ploče. Evo ja sam nedavno prodao svoju 8RDA3+, i nekako ju ne mogu prežaliti, stvarno odlična ploča, dobar kloker i dobro opremljena. Jedina mana zujalica na northbridgeu, ali to se lako rješavalo sa Zalmanom plavcem. A tko zna možda će ostati na tržištu, samo pod nekim drugim imenom, a jedino što je nama krajnjim korisnicima bitno je da bude dobrih ploča za malu lovu. Što se tiče imena tko te pita......? |
Citiraj:
|
Citiraj:
A fora je što firma naruči npr. 30 000 tisuća računala sa ECS-om. A takvih firmi ima puno ;) A zašto bi ploča bila very very low end ako radi kako spada, istom brzinom kao i ostale ploče na istom chipsetu (a koje su 5x skuplje) na defoltu ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:34. |