![]() |
Acronis true image
Molio bih pomoć oko aplikacije iz naslova.
Na mom kompu kreiranje i restor image radi bez greške, a na burazovom kompu javlja da ne prepoznaje disk. U windows-ima radi aplikacija i image napravi bez greške, napravim verifikaciju istog image uspješno i sve izgleda super. Međutim kada idem napraviti restor image, normalno komp se reboot-a i podigne Acronis Reloader. Idem odabrati image koji želim vratiti i aplikacija javi da ne prepoznaje niti jedan disk. Znači ne da ne može pronaći image, nego mi ne prepozna uopće disk. Da li trebam uključiti nešto u BIOS-u kako bi ga aplikacija prepoznala, s obzirom da disk radi? U BIOS-u je odabrana opcija za disk Non-RAID. Jedino što mogu još uključiti za disk je S.M.A.R.T. opcija. Konfa je: X2 3600+ Brisbane Asrock ALiveXFire-eSATA2, AMD 480X Crossfire 1GB SuperTalent Seagate 200GB Sata2 Win XP SP2 Unaprijed hvala |
Citiraj:
- čisti install XP - a sa sata driverom - install TrueImage - restore preko instaliranog TrueImage (dakle ne preko boot verzije). Meni je draže preko boot verzije, ali trebalo bi raditi i kako je gore opisano. |
I moja pretpostavka je odmah pala na matičnu, najbolje od svega je što sam i radio vraćanja preko aplikacije, on reboota windows-e i podigne Acronis Reloader. Tako mora biti s obzirom da radim reastore na C-disku
Ništa probat ću sa nadogradnjom aplikacije ili s nekom drugom Svejedno hvala:beer: |
ma pokušaj ovako. ne moraš ništa drugo instalirati. trueimage može napraviti backup od c i kad ti windowsi rade
instaliraj trueimage na komp. pokreni ga, napravi backup na d ili koju već particiju ili sprži na dvd i to je to bitno je samo da imaš više particija od jedne |
Probaj ako mozes verziju 10 Home kod mene je sve s-ata a radi odlicno dok sam sa starim verzijama imao problema.
Drugo nemoj niti vracati sliku iz windowsa da on resetuje i sl. nego napravi boot cd pa sa njega probaj pokrenuti Trueimage, ja radim sa usb sticka i sa cd-a kako kada i sve bez problema. |
Jesi li probao u oba moda? Kod True Imagea imaš normal i safe mod koliko se sjećam...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:07. |