PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Razni Dubovi? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6955)

pogi 05.12.2003. 14:41

Razni Dubovi?

WTF?

VirtualDub
VirtualDubMod
VirtualDubVCR
NanDub
...

Mozel ni neko kratko objasnjenje istih, nemaju svi bash dobre stranice na inetu (googlao sam naravno)

Costa 05.12.2003. 14:47

Re: Razni Dubovi?

Citiraj:

Originally posted by pogi
WTF?

VirtualDub

Izvoriste svega zla :D
Glavna verzija.
Citiraj:

VirtualDubMod
VirtualDubVCR
NanDub
...

Modificirane verzije VirtualDuba.

VirtualDubMod je opcenito poboljsana verzija, *VCR za capturiranje dok NanDub izvlaci sve najbolje iz DivX3 (jedino s njim i radi :rolleyes: ), IMHO jos uvijek najboljeg codeca :D

CatKiller 05.12.2003. 23:21

Re: Re: Razni Dubovi?

Citiraj:

Originally posted by Costa
dok NanDub izvlaci sve najbolje iz DivX3 (jedino s njim i radi :rolleyes: ), IMHO jos uvijek najboljeg codeca :D
Sooo True :)

tin. 13.12.2003. 09:56

Re: Razni Dubovi?

Citiraj:

Originally posted by pogi
WTF?

VirtualDub
VirtualDubMod
VirtualDubVCR
NanDub
...

Mozel ni neko kratko objasnjenje istih, nemaju svi bash dobre stranice na inetu (googlao sam naravno)

Virtual dub mod i virtual dub vcr ti je pluggin za virtual dub.NanDub ti je konkurencija VirtualDub-u,bar je bio dok nije neslavno propao.NanDub je bio zamisljen kao nabrijani VirtualDub,ali je problem bio kaj je shareware a i s kodiranjem u divix ili xvid nije bas najbolje radio (citaj:problemi s sinhronizacijom zvuka i slike).imam ti od svakog jedno desetak verzija

sNNooPY 13.12.2003. 21:29

Citiraj:

NanDub izvlaci sve najbolje iz DivX3 (jedino s njim i radi)
not true. Radi i sa divx 5.1.1.

Costa 15.12.2003. 09:39

Citiraj:

Originally posted by sNNooPY
not true. Radi i sa divx 5.1.1.
Gledaj, uopce ne mozes izabrati koji codec zelis koristiti, radi SAMO S DIVX3.11!
Tehnicki mozes izabrati drugi codec tako sto iskoristis mali bug, odnosno stisnes shortcut koji se inace koristi u VirtualDubu ;)

ZA SVE: NanDub je modificirana verzija VirtualDuba koja radi samo s DivX-om 3.x i izvlaci najbolje iz njega tako sto koristi SBC nacin kodiranja. SBC = Smart Bitrate Control. Nije Shareware niti je ikad bio :D sto je i prakticki nemoguce jer se zasniva na open source softwareu, sto je i sam :D

Costa 15.12.2003. 09:52

Re: Re: Razni Dubovi?

Citiraj:

Originally posted by tin.stekovic
Virtual dub mod i virtual dub vcr ti je pluggin za virtual dub.
Pluginovi i druge verzije nisu jedno te isto. Virtualdub je open source program (kod mu je dostupan) i kao takvog ga se moze iskoristiti za izradu drugih programa kao npr. Nandub, VirtualDubMod... koji su specijalizirani za odredjeno podrucje
Citiraj:

NanDub ti je konkurencija VirtualDub-u,bar je bio dok nije neslavno propao.NanDub je bio zamisljen kao nabrijani VirtualDub,ali je problem bio kaj je shareware a i s kodiranjem u divix ili xvid nije bas najbolje radio (citaj:problemi s sinhronizacijom zvuka i slike)
Malo smo zabrijali :D Nije bio konkurencija, nije neslavno propao jer problem je sto radi s ne bas previse legalnim :D codecom, a u ostalom i nema mu se sta doradjivati ;) , nije shareware, ne koristi XviD, problema u sinhronizaciji ima samo kad pocetnici koriste ac3 codec, dobro priznajem da ima gresku ali ona se, kad se kuzis u njega, lagano izbjegne ;)
Citiraj:

imam ti od svakog jedno desetak verzija
Svaka cast :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:48.