PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVD-video ili Xvid bez menija? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69464)

Buger 15.05.2007. 14:24

DVD-video ili Xvid bez menija?

Kako da napravim DVD-video ili Xvid/Divx koji se odmah nakon umetanja u linijski DVD player počne reproducirati?

Dakle, bez da moram kliknuti na meni pa izabrati film?(problem je jer u ovom slučaju ne pamti poziciju gledanja)

Ima li koji jednostavan(još bolje ako je besplatan) program za izradu menija od više divxa?

pogi 16.05.2007. 07:28

Divx/xvid: ako je na DVDu samo jedan avi fajl, player bi ga trebao odmah reproducirati. Ako je više avi fajlova tada bi trebao ići prvi po abecedi (bar je tako na mom excellu). Ako su na DVDu u avi filmovi i razne slike neznam što se desi

DVD-Video: kod autorizacije (primjer za DVD Lab Pro) odabrati "Movie only" i to je to. Nema menija ni ničega odmah ide film.

Buger 16.05.2007. 13:21

Citiraj:

Autor pogi (Post 724504)
Divx/xvid: ako je na DVDu samo jedan avi fajl, player bi ga trebao odmah reproducirati. Ako je više avi fajlova tada bi trebao ići prvi po abecedi (bar je tako na mom excellu). Ako su na DVDu u avi filmovi i razne slike neznam što se desi

DVD-Video: kod autorizacije (primjer za DVD Lab Pro) odabrati "Movie only" i to je to. Nema menija ni ničega odmah ide film.

ok, hvala

jedino ako je netko isprobavao one programe za izradu .divx video fileova i divxa sa menijima neka da svoj komentar

EDIT: Hmm, stavio sam na komp Divx media builder, a on zahtjeva divxmux, odnosno za nas noobove divxmuxGUI i sad tu nastaje problem

DivxMuxGUI zahtjeva NET Framework1.1, a ja imam 2.0 i ne radi, kaže trebam framework 1.1

Gdje je problem?

mrga 17.05.2007. 07:49

jesi siguran da će to raditi na linijskom plejeru? brijem da ti meniji rade samo na kompu kad je riječ o divxima.

Buger 17.05.2007. 11:54

Citiraj:

Autor mrga (Post 725358)
jesi siguran da će to raditi na linijskom plejeru? brijem da ti meniji rade samo na kompu kad je riječ o divxima.

neznam, hoću probat, samo kad netko odgoneta misteriozni problem s DivxMuxGUI-jem(jel nebi trebalo nešto što zahtjeva net framework 1.1 trebalo normalno raditi i s NF2.0?)

Buger 18.05.2007. 16:12

zna li bar netko napraviti da mi player pamti pozicjiu filma nakon što ga prekinem?

Stormbreaker 18.05.2007. 21:43

ja znam da se jako dobro može od divx-a i sličnih formata napraviti DVD kod kojeg možeš mijenjati meni i sve i to vrlo jednostavno....

taj program je u sklopu najnovijeg nere (Nero 7) i zove se - Nero Vision

mrga 21.05.2007. 11:50

Citiraj:

Autor Bugger (Post 725542)
neznam, hoću probat, samo kad netko odgoneta misteriozni problem s DivxMuxGUI-jem(jel nebi trebalo nešto što zahtjeva net framework 1.1 trebalo normalno raditi i s NF2.0?)

možda da probaš instalirati autopatcher, on apdejta nf sve verzije. čisto napamet govorim :chears:

Buger 21.05.2007. 12:11

Citiraj:

Autor mrga (Post 728207)
možda da probaš instalirati autopatcher, on apdejta nf sve verzije. čisto napamet govorim :chears:

ja imam 2.0, a DVDMux GUI traži 1.1, ne bi li onda trebao raditi i s novijom verzijom NF-a

mrga 21.05.2007. 13:23

Citiraj:

Autor Bugger (Post 728230)
ja imam 2.0, a DVDMux GUI traži 1.1, ne bi li onda trebao raditi i s novijom verzijom NF-a

nemam pojma, al pošto ti se nitko ne javlja s nekim pametnim savjetom, onda pucam šta mi padne na pamet. moguće je da on zbilja zahtijeva isključivo 1.1 :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:44.