PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   najbolji program za DVD u Avi (DivX, XviD, Div3...) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69291)

Stormbreaker 13.05.2007. 20:39

najbolji program za DVD u Avi (DivX, XviD, Div3...)

koji je po vama najbolji program za pretvaranje DVD u AVI format???

:banana:

spawn 13.05.2007. 21:33

meni je osobno DVD FAB PLATINUM
Iz cistog razloga sto je prejednostavan,ima dosta mogucnosti (na ipod,na PSP itd itd) i ima mogucnost automatskog lijepljenja subtitla na film.

Stormbreaker 13.05.2007. 21:49

po meni je najbolji DVDx, najnovija verzija - 2.8 :goood:

Stormbreaker 13.05.2007. 22:29

zar nitko više ne koristi takav neki program??

slobodno svi recite što koristite, koji bi mi program predložili da vidim je li bolji od DVDx-a???? :stoopid:

kwan 13.05.2007. 23:25

Auto GK u xvid ako ces jednostavnost,a ako ces malo slozenije onda ti je najbolji TMPGEnc 4.0 XPress i prebaci dvd file u H.264 format sto ce ti dat kvalitetniji film od xvida za cca. 20%

Flood 14.05.2007. 01:05

Citiraj:

Autor kwan (Post 722376)
Auto GK u xvid ako ces jednostavnost,a ako ces malo slozenije onda ti je najbolji TMPGEnc 4.0 XPress i prebaci dvd file u H.264 format sto ce ti dat kvalitetniji film od xvida za cca. 20%

Samo je pitanje na chemu ce gledati .264?

Probaj VirtualDub+AviSynth

Stormbreaker 14.05.2007. 06:42

Citiraj:

Autor flood (Post 722462)
Probaj VirtualDub+AviSynth

ok, probat ću..kažem da već koristim DVDx, pa ću sada viditi jel film bude kvalitetniji i sve to sa VirtualDub+AviSynth

tko još koristi neki takav program???

Stormbreaker 14.05.2007. 06:58

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 722247)
meni je osobno DVD FAB PLATINUM
Iz cistog razloga sto je prejednostavan,ima dosta mogucnosti (na ipod,na PSP itd itd) i ima mogucnost automatskog lijepljenja subtitla na film.

automatskog lijepljenja?? misliš da subtitle bude u sklopu tog file-a filma???

ako na to misliš, onda to može i DVDx :goood:

mrga 14.05.2007. 07:44

GordianKnot rula.

Stormbreaker 14.05.2007. 13:18

Citiraj:

Autor mrga (Post 722505)
GordianKnot rula.

a zašto po tebi GordianKnot rula???
ja sam ga probao i nije mi se uopće svidio

razlozi:

1. nemaš detaljne opcije, većinu on radi automatski
2. ne piše niti koliko posto je dovršio posao, niti koliko još ima vremena do kraja niti koliko on dugo već convertira
3. ne možeš ubaciti normalno subtitlove da budu "ugrađeni" u film (barem koliko sam ja vidio)

što vi ostali kažete na to??

mrga 14.05.2007. 13:49

To što se ti nisi dovoljno potrudio da upoznaš program ne znači da program ne valja, dapače, program je odličan.

Citiraj:

Autor Stormbreaker (Post 722747)
1. nemaš detaljne opcije, većinu on radi automatski
2. ne piše niti koliko posto je dovršio posao, niti koliko još ima vremena do kraja niti koliko on dugo već convertira
3. ne možeš ubaciti normalno subtitlove da budu "ugrađeni" u film (barem koliko sam ja vidio)

1. kako nema? dapače da ima. koje opcije tebi fale? nije vrag da si apsolvirao avisynth skripte pa da ti daju premalo prostora za manipulaciju :roller:
2. kako ne piše? u vdubu uključiš opciju koja prikazuje sve te podatke "show status window", a i prikazano ti je u gknotu na tabu "encoder"
3. PREZIREM ljepljenje titlova na film, to mi digne tlak u nebesa, pa mi ta opcija treba ko i čir na želucu, al ima on i to, pogledaj pod subtitles imaš opciju:

Citiraj:

To permanently encode subtitles (eg. for VCD/SVCD) you can also
load these subtitle-files into an avisynth-script (.avs)
:dobartek:

Stormbreaker 14.05.2007. 14:41

Citiraj:

Autor mrga (Post 722768)
To što se ti nisi dovoljno potrudio da upoznaš program ne znači da program ne valja, dapače, program je odličan.

1. kako nema? dapače da ima. koje opcije tebi fale? nije vrag da si apsolvirao avisynth skripte pa da ti daju premalo prostora za manipulaciju :roller:
2. kako ne piše? u vdubu uključiš opciju koja prikazuje sve te podatke "show status window", a i prikazano ti je u gknotu na tabu "encoder"
3. PREZIREM ljepljenje titlova na film, to mi digne tlak u nebesa, pa mi ta opcija treba ko i čir na želucu, al ima on i to, pogledaj pod subtitles imaš opciju

ok, nije to toliko važno da se svađamo :goood:

a ovo vezano za "ljepljenje" titlova na film ja radim samo iz jednog razloga: moj DVD player ne podržava to da subtitle bude odvojen od filma, pokaže upitnik, da ne očitava vrstu datoteke

i malo me kod AGK živcira to što imaš "na njemu" 2 programa

ugl., ja sam proučio jako dobro DVDx i mogu reći da daje dobru sliku da je po meni ODLIČAN!!! :CoolRamb:

mrga 14.05.2007. 14:49

Citiraj:

Autor Stormbreaker (Post 722818)
ok, nije to toliko važno da se svađamo :goood:

ne svađamo se :goood:

bajdvej, sad mi sinulo - ja govorim o GordianKnotu, a ne o AutoGordianKnotu :lol2:

probaj, odličan je :care:

Stormbreaker 14.05.2007. 15:09

a ja stalno mislim da mi govorimo o AUTO GK-u..ništa, probat ću ga, ali bez ovog auto... :lol2:

Vuco 14.05.2007. 17:17

Citiraj:

Autor Stormbreaker (Post 722818)
ugl., ja sam proučio jako dobro DVDx i mogu reći da daje dobru sliku da je po meni ODLIČAN!!! :CoolRamb:

Meni se čini da ti samo reda radi pitaš koji je najbolji. Ti si za svojega već odlučio, čini se meni. Većina tvojih postova je samo o DVDx-u :)

A koliko sam vidio taj program, optimiziran je ono za one prve Pentijume 4, dobro da ima neku podršku za K6 procesore :).

Inače koristim AutoGK, jer je besplatan i odradi posao fenomenalno. Isti vrag kao i Gordian Knot samo što je prilagođen početnicima. Tko želi više mogućnosti - Gordian Knot pa nek se malo pomuči.

Inače, postavke možeš i mjenjati u Xvid encoderu ;)

Jučer sam probao TMPGEnc i mogu reći da je program moćan. Otvara MPEG2 instantno, reže ga bez problema i ima podršku za sve moguće formate. Stvarno moćan program, ali nije naravno besplatan.

Stormbreaker 14.05.2007. 18:02

Citiraj:

Autor Vuco (Post 722962)
Meni se čini da ti samo reda radi pitaš koji je najbolji. Ti si za svojega već odlučio, čini se meni. Većina tvojih postova je samo o DVDx-u :)

A koliko sam vidio taj program, optimiziran je ono za one prve Pentijume 4, dobro da ima neku podršku za K6 procesore :).

Inače koristim AutoGK, jer je besplatan i odradi posao fenomenalno. Isti vrag kao i Gordian Knot samo što je prilagođen početnicima. Tko želi više mogućnosti - Gordian Knot pa nek se malo pomuči.

Inače, postavke možeš i mjenjati u Xvid encoderu ;)

Jučer sam probao TMPGEnc i mogu reći da je program moćan. Otvara MPEG2 instantno, reže ga bez problema i ima podršku za sve moguće formate. Stvarno moćan program, ali nije naravno besplatan.

odlučio za sada jesam...ali, ako vidim neki koji je bolji, njega ću koristiti :D

Stormbreaker 15.05.2007. 13:38

ima li još tko kakav prijedlog?

mrga 15.05.2007. 15:00

pa čuj, možemo guglati i izlistati ti 354 programa za to :chears:

Stormbreaker 15.05.2007. 16:33

Citiraj:

Autor mrga (Post 723839)
pa čuj, možemo guglati i izlistati ti 354 programa za to :chears:

pa znam, ali ja pitam tko još nešto koristi pa zna da je dobar program...na netu imaš hrpu BESKORISNIH programa ili programa koji NE NAPRAVE POSAO KOJI IM SE ZADA!! :D

Stormbreaker 15.05.2007. 20:09

šta vi ostali koristite, koje programe za convertiranje dvd u divx i slične formate??? :kafa:

spawn 15.05.2007. 22:58

Citiraj:

Autor Stormbreaker (Post 724136)
šta vi ostali koristite, koje programe za convertiranje dvd u divx i slične formate??? :kafa:

E,sad sam se sjetio. Ja koristim DVD FAB PLATINUM. Super je :D :D :D :D :D

Costa 16.05.2007. 00:04

Citiraj:

Autor Stormbreaker (Post 724136)

Gordian Knot (odličan) za mogućnost detaljnog podešavanja i najmanje sitnice, a AutoGK (dobar i brz za podesiti) kad ti se ne da podešavati već želiš da ti on to sam obavi.

Druge programe ne koristimo.

Stormbreaker 16.05.2007. 07:00

ok, thx...a ti, Bruno_Rv, nemoj me zezat, već si gore napisao da koristiš DVD FAB PLATINUM :D :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:58.