![]() |
pentium IIIm - ne smanjuje clock
Dakle problem se javlja kod notebooka Compaq EVO N160. U njemu je P3m koji je stalno na 996mhz, tj. ne smanjuje takt procesora, a mislim da bi to trebala biti glavna znacajka "M" procesora.
U biosu nisam nasao opciju kojom bih to ukljucio/iskljucio. Takt je mjeren Everestovim CPUID u idleu, tj. pri max opterecenju proca od 3-4%. |
OMG, to je fičur novih proceva, za PIII to nije nitko nikad ni planirao...
|
Citiraj:
|
Vid Wragga imaš pravo. Maj bed....
|
Citiraj:
Sve drivere uredno poinstalirao, Intel CPUID također kao i everest kaze da se radi o pebntium M procu sa speedstep tehnologijom, ali od speedstepa ni glasa. Da nema neka fora sa bios setupom da se prosiri, jer mi ovaj daje za opciju samo da podesim sat i datum, boot source i nesto sa paralelnim portom. Fakat mi cudno...:stoopid: |
Probaj sa RMClock utility-em ako već ne možeš na normalan način sve to porihtat :)
Ako ima Speedstep, trebalo bi raditi... |
Sad sam tek zbunjen...
Evo CPUinfo iz RMclock-a: http://img516.imageshack.us/img516/8...tledax3.th.jpg Ali mi je pod managment i profiles sve zasivljeno, i ne mogu nista mijenjati. Je li moguce da ovaj PentiumM nema Speedstep? Edit: Rijeseno pomocu SpeedswitchXP, zahvaljujuci Vucinom threadu o undervoltanju :) Thnx Vuco! :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:36. |