![]() |
Pitanje: 2x10 vs 2x12
Da li 2x10 power supply konektor moze ici na 2x12 maticnu?
|
misliš dali 20pin ATX konektor ide na 24pin ATX matičnu?
Da ide, zadnja 4 pina će ostati slobodna i u 99% slučajeva će raditi kako treba |
Bas to mislim.
Znaci nece mi se nis skurit ak probam to napravit? |
neće
|
evo da se i ja tu ukljucim da ne otvaram novi thread.. mislim u biti isto je pitanje... kupio sam intel atom konfiguraciju onu malu za kasu.. napajanje je od 500w :D , ali je 20 pina + 4 za cpu, a na maticnoj od atoma je 24 pinsko +4, znaci ako ja ukljucim to napajanje ostat ce 4 slobodna i nis se nece desit? hvala
|
sve bi trebalo radit normalno
|
ti dodatni pinovi su samo za PCIe grafe i to one koje nemaju konektor za dodatno napajanje a plesu po rubu standarda. Ako ces koristiti integriranu ili neku slabiju PCIe grafu ne bi trebao imati nekih problema.
|
na atomu će 99.9% koristit onboard grafu
|
Ma da, na tom stroju ce to voziti.
|
drito to a i koliko sam osobno imao prilike vidit i probat te konfe sa atomom, ploče imaju samo jedan standardni PCI utor tak ak i hoće samostalnu grafu ona mora bit PCI jer nema PCIe utora
|
za sad radi sve oke...samo sta nisam uspio nac na maticnoj internal pc speaker pinove :S, pa ne cujem onaj sexy beep :D, a inace ja mislio da bi taj atom e330 trebao bit ono hladan, al on na cca 50C radi
|
ne znam za 330 ali 230 je hladna... bio sam skinuo onaj pasivni cooler i pokrenuo ga. staviš prst na jezgru a ona je hladna
jesi ziher da ne gledaš krivo jer proc je ispod pasivnog hladnjaka a onaj aktivni hladi chipset koji je osjetno topliji :D btw koju ploču imaš Intel ili Asrock na Asrocku je speaker u samom donjem desnom kutu (ljubičaste boje) evo slika |
da da znam da je ovaj sa pasivnim cpu...mislim on je hladan na prst... sam hladnjak ali tako u biosu kaze :D, a sad to bi valjda trebalo bit pouzdano, kad je vec origigi i nije flashano niti nesto takvo... a sto se tice maticne.. intelova je, da vidim di je na asrockovoj. hm hm morat cu malo prozumirat na ovoj posto je mala :D
|
možda krivo očitava jer CPU ima TDP od 8W što je fakat mizerija
paradoks je što ga idu uparit sa chipsetom koji ima TDP od 14W :D |
a u biti koliki bi onda psu bio dosta za atoma, + ide disk i 1 opt uredjaj? 200w? :D, ja sam stavio neko od 500w, cinilo mi se da je 400w al je 500, tek tako da se nadje haha, ima sam ga doma negdje je skupljalo prasinu pa ono, to je itako u kaficu pa who cares
|
pa taj stroj ne može povuć 50W da ga yebeš...kakvih 200W :D
|
znaci na konju sam sa 500 :D haha
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19. |