![]() |
(riješeno) Ne mogu instalirati Windowse
kad isključim p-ata disk iz matične neče mi na s-ata disk instalirat windowse kaze da particija odnosno formatirani disk nije pogodan za instalaciju (mozda treba neki driver?)... probo sam formatirat, probo sam napravit particiju nece... to sam probao iz boot od XP-a da uzmem partition magic? ima tko ideju? trenutno su jedni xp instalirani na p-ata disk al to nea veze kad ga ja iskljucim... :) oce mi brze radit windowsi ak ih stavim na s-ata disk baracudu 7200.10?
|
O ovome se pisalo već milijun i pol puta.
Da, trebaš SATA driver. Vjerojatno si ga dobio na disketi ili cd-u od ploče. Često zna pisati i RAID driver. Prebaci driver na disketu i kada se počne instalirati vindovsi i pita te "Press F6 if you bla bla bla", stisni F6 i ubaci disketu. Slijedi upute s ekrana. Druga solucija je da programom nLite (www.nliteos.com) integriraš SATA drivere u vindovs instalaciju. Treća solucija je da u BIOS-u promijeniš SATA Native mode u IDE tj. da ti komp misli da imaš IDE, a ne SATA disk. Razlika u brzini nije previše osjetna. |
Ne treba mu driver, samo se prebaci u IDE/legacy SATA mod. Caky, moj savjet, napravi samo disk clone pomoću Acronis True Imagea. Najmanje za*ebancije i najkraće traje.
|
Tako je, netreba mu driver, imao sam ja tu plocu, samo kako domy kaze u bios-u promijeniti postavku za hd.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
napravio sam sve! spojio sam floopy i napravio disketu uz pomoć ASUS CD-a za instalaciju sto sam dobio uz maticnu (znaci drivere za sata) odpojio p-ata disk, skinu Gparted freeware za pravljenje particija koji je bootabilan, naparavio particije na jednu stavio XP uz pomoć F6 nabacio iz diskete drivere i instalacija prosla savrseno..... nakon toga sam jos digao i Vistu na jedan drugi dio particije.. rade oba sad sustava super....
zasto ne spojiti p-ata disk i opticki uredjaj.. pa rade OK... mislim ja nemam nikakvih problema |
Citiraj:
|
Zato
Citiraj:
|
upravu ste, al zasad mi treba jos tih 80Gb na tom disku, a win nisu vise na tom disku tak da sto se tiće dizanja win nema problema! hvala na informacijama
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:32. |