![]() |
Xtel
DCM, kabelski operater kojeg je nedavno zajedno s Adriatic Kabelom preuzeo austrijski Bewag, na tiskovnoj je konferenciji održanoj u zagrebačkom Sheratonu predstavio Xtel, uslugu fiksnog telefoniranja.
DCM Xtel nudi na vlastitoj infrastrukturi, neovisnoj od T-HT-a, u suradnji s Voljatelom. Točnije, lokalna petlja, odnosno pristup mreži kod Xtela se odvija putem DCM-ovih kablova (dakle kroz priključak za koaksijalni televizijski kabel u kući), dok je operativni dio mreže od Voljatela (optička infrastruktura), tvrtke koja ima poptisane interkonekcijske ugovore sa svim hrvatskim operaterima u fiksnoj telefoniji. Xtel je od danas dostupan DCM-ovim korisnicima u Zagrebu, a od sljedećeg mjeseca moći će ga dobiti i DCM-ovi korisnici u Splitu, Osijeku, Zadru, Velikoj Gorici i Solinu. U listopadu, kada se DCM pod Bewagovim patronatom posve spoji s Adriatic Kabelom, usluga će biti postepeno postajati dostupna i korisnicima tog operatera, ponajprije u Rijeci. Građani koji se odluče za Xtel uslugu minutu razgovora unutar svoje kabelske mreže će plaćati 8 lipa dok će se, primjerice, za pozive prema ostalim fiksnim mrežama u večernjim satima naplaćivati 12 lipa za minutu poziva. Cjenik Xtela je dosta detaljan, a očekuje se da će vrlo brzo biti objavljen na adresi www.xtel.hr. http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=78599 Super :) uzimam to odma i više nisam na T-comu niti na njihovoj infrastrukturi :) |
dada^^
blago ti se, sad više nemaš veze sa t-smradovima :D |
uf, samo šta to neće doć u pola hrvatske još dosta vremena, jer kabelska trenutno ide samo u zgrade kolko sam skuzio :(
|
Svaka im čast, ja sam njihov korisnik preko 3 i pol godine, ali idem ja na Vodatel.
Zašto? Zato što se ježim od bakra :D |
Citiraj:
|
Danas sam potpisal ugovor za Xtel i obećano je da će me spojiti u četvrtak, 24.5. Živi bili pa vidjeli. Uzel sam Flat rate za telefon ( samo pozivi u fiksnu mrežu ) , što iznosi 75,00 kn + 0,20 kn po uspostavi poziva. S prosječnih stotinjakl poziva mjesečno moj račun ne bi trebao biti veći od 100,00 kn.
Nikad više HT-a !!! :amen: |
Broj 7778xxx ili prijenosiš svoj?
|
Prenosim svoj postojeći broj
|
Citiraj:
|
Pazi, usluga je tek krenula i ne bi bilo čudno da se pojave neki problemi. Ali za sada ide OK...
|
Došel je dečec iz DCM-a popodne, uzel stari modem i spojil novi. Telefon radi bez greške..do kada, budemo videli. Jedva čekam da mi dođe račun.
|
Hmmm. Mislim da je krajnje vrijeme da nagovorim svoje da se maknu sa T-Scama... Javi nam stanje računa...
|
Panoramix, gdje je taj račun više? :D Trebao ti je davno stići...
|
Prešao sam na Xtel 8.6. tako da za desetak dana stiže prvi račun. Slijedi detaljni opis.
|
Evo, slobodan od T-scuma i ostalih napasti, dobih prvi račun za Xtel. Obračunsko razdoblje je od 25. do 25. u mjesecu. Računica izgleda ovako :
Pošto sam već pretplatnik interneta Xtel priključak sam platio 1 kunu. U razdoblju od 8.6. do 25.6 imao sam 40 poziva prema fiksnim mrežama u trajanju od 3:35:24 sati i to stoji 23,78 kn. Poziva u mobilne mreže bilo je 8 u trajanju od 27 minuta a to dođe 25,05 kn. Xtel naknada za 18 dana lipnja iznosi 34,57 kn a naknada za Flat iznosi 12,56 kn. Kad na to sve dodamo 22 % pdv, dobijemo 118,00 kn. Za otprilike istu količinu razgovora, kod T-scuma bih platio cca. 180,0 kn. Sapienti sat ! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20. |