![]() |
Misljenje u vezi vodenog
evo, napravio sam listu komponenta za vodeno...pa procjenite i recite sta bi se moglo mjenjat...posto tu u hr. nema bas izbora posjetio sam tu Slovensku stranicu (ak se ne varam) i eto sta je ispalo:
BLOK https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...id=1049&cat=14 RADJATOR https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...ail&id=8&cat=3 PUMPA https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...&id=1794&cat=4 REZERVAR https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...l&id=662&cat=6 VENTILATORI http://www.links.hr/index.php?naziv=...tikl=050.908.1 21 plus jos cjevi i ostalo, a to se lako nade... kako mislite da bi to funkcijoniralo? posto imam E6300 koj bi pokusao dignut na 3Ghz+ |
nije ti malo preskupo mozda ovak sastavljat?
|
oko 1300kn...ali me zanima kakva je kvaliteta i kako bi bile perfonmanse...ako odustane i ti prodas Big water, onda cu jeftinje proc :D
|
Ako je razlog tišina, mislim da se više isplati neki pošteni zračni cooler za ~300Kn.
Ako je razlog OC, opet se više isplati cooler od 300Kn i jači procesor za 1000Kn :D imho |
onda...zracni sam mislio ili Gemin II ili TT 120 ultra ili neki slicni ali sada smo u podforumu ''water cooling'' pa milsim, hvala sta mi to preporucite ali ja pitam u vezi vodenog a ne zraka, a proc necu mjenjat, jer mi taj dobar, i na 3Ghz+ bi bio bolji nego neki koj dode 1000kn vise... stoga ako neko mi moze odg. na pitanje koje sam postavio na pocetku onda dobro, ako ne....hvala svejedno
|
rezervar ne treba, dosta ti je T linija, za te novce uzmes triple radijator...
a ako se strpis do ljeta, mogao bi ti ja prodat kakav blok za male novce :) |
evo pravi odgovor...hvala renesis...pa do ljeta mislim da da...ali mora bit nesto dobro, a mislis da 2*120mm nebi bilo dosta za hladit tog proca?
|
bi, ali ti se vise isplati maknut rezervar i za te novce uzet triple...
blok? pogledaj faza 2 mog vodenog, ovaj najnoviji blok sta radim bi isao najvjerovatnije na prodaju... |
Moja preporuka za blok :D
Samo ja nebi pleksi verziju vec "Delrin".Rad super izbor za proc taman. Ren ti je dobro rekao za rezervar stavi T. Za novce sto si usparo na res jabi ovu pumpu https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cs...l&id=222&cat=4 |
ma ne treba mu tolka pumpa... :) ja imam tu 1046, i radi sa triple radijatorom i 2 bloka jako dobro, a i ne čuje se (jedino vibrira, ali staviš na spužvu i sve pet.. :) )
EDIT: da me ubiš u čemu je razlika od triple radijatora koji kosta 60€ i 90€? |
ma ne treba pumpa od 1200l/h pretjerano mozda...onda ima verzija triple za 65eur. ak se ne varam. a cemu onda rezervar ako se moze bez? :D
|
Citiraj:
ralika je 3 eura po meni totalno isplativo,+ kasnije ako ga pukne stavit jos GPU blok bit ce siguran. Triple xtreme je 90 triple pro je manje.Razlika je u debljini pro je napravljen za spore ventove ,xtreme za bucnije tj brze. |
ja bi uzeo PRO jer ako stavim Sharkoon ventove oni nisu toliko jaki, usput sta mislite za ventove? i bi blok mogao izdrzat 1200l/h pumpu?
koja bi temp bila sa ovakvim postavkama? |
Citiraj:
kamo ne jos 1200 :D Nemas beda... Koja temp? to ti nitko ne moze odgovorit koji proc kolko klokan temp sobe, pasta,da li je proc ravan,itd itd. Ali znaj da ce temp bi 10C manje nego kod zracnog i to mislim na bijesni klok i visoku voltazu. |
ja imam sharkoone, komada dva, rade lijepo :) ne čuješ ih, a ako si malo osjetljiviji na buku (dobro, puno :D) onda ih staviš na 550-600rpma...
sta se tice pumpe, lijepo zgleda na papiru, pogotovo 11-12mm crijeva, to bi ja na svojoj :) samo ne znam kolko buči... sta se tiče protoka od 1200l/h nema veze baš sa pritiskom... važnija stvar ti je kolko u visinu može gurat vodu (preko metra ti treba...) |
ova pumpa koja je dodo preporucio baca na 197cm
sobna je na 25C, pasta od zalmana (ona od 50kn-nemogu se sjetit koje je ime) proc nije konkav, kuciste je dobro prozraceno bazu blok-a bi prosao sa 1000-1200-1500-2000 vodeni papir |
Pa sta se samo u Ri hlade kompovi vodom :D
Blokove mozes pogledat u formelu, imaju par zalmanovih Rezervare u linksu, trenutacno rasprodaju sve sta imaju za vodeno pa su dosta jefrini, sluzi za lakse odzracivanje sistema Pumpa je cisto ok, netreba jaca, ja sa onom iz bigwater kompleta koja ima jadan protok hladim cpu, nb, gpu Radijator uzmes moj :D pogle u sigu, ja sam pokupio zadnjeg triple u linksu :fiju: Pogledaj i komplet u linksu sve sta si naveo za oko 750kn |
onaj komplet necu sigurno uzet, a nemaju u links-u bas neku veliku paletu projzvoda sto se tice vodenog, moram malo razmislit, ali ako kupujem onda cu kupit nes kvalitetno i sta ima dobre performase, znam di nabavit zalman blokove ali nebih ih uzeo...
|
bolje ti je u coolpcu uzet, puno jeftinije te ispadne... :)
|
Znam da u linksu nema bas neki izbor jer nenabavljaju nove stvari, nego samo raspordaju zalihe, pa se da nac neke stvari dosta jeftinije nego i u slo.
Kod nas ti osteje jos jednio formel sa zalmanom i to je to, tako da je coolpc jedini izbor. |
ghkfk
šta će ti vodeno ako misliš hladit procesor uzmi bit typ:dobar:
|
možda hoće hladit učinkovitije?
|
Citiraj:
|
da,dobijam dojam da gore navedena osoba,ili je jako mlada ili nas sve za***ava---primjetio sam to vec u par threadova koje jepokrenuo,a cini se da nisam jednini koji to misli:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zralk se po hlađenjeu nemre mjerit s vodom, jer tihi vent nema protoka za napravit pravi prouh na zračnom cooleru. Uz to s vodenim je hlađenje bolje neg sa zrakom. 1300kn je imho malo puno. |
problem je što svugdje se uspoređuje vodeno sa sonic towerom ili ekvivalentom na kojem je nakalemljena kakva 6000rpm delta ili takvo nešto...
kvalitetan blok i triple radijator su bolji od sonic towera... uostalom, dokazat ću ja to ;) |
isprobao ja sve i svasta i mogu rec da vodeno rula
trenutacno imam blok i pumpu iz tt bigwater kompleta, triple radijator iz linksa, mistijev cpu blok preradjen na nb i zalmanov gwb2 na grafi i sve radi bez ijednog venta cpu je klokan na 2.7, grafa nesto malo i u full loadu cpu neprelazi 45c a grafa 55c isprobao sam oba bloka na procu i nema nikakve razlike, a ulagat u neki bolji mi jednostavno nema smisla jer su ovi cisto ok ako ti se da isprobavat javi, imam i triple i sonica i jednu bl deltu ali samo 6cm ali je zato glasna ko usisavac :D |
Ja znam ovog decka Shortya tip je nooob iako vjerujem i sami ste to skuzili:D
|
pitanje za renesis(nadam se da sam pogodio nick!:lol2: ) da li ti ideš na LAN party-e, zanimame kako prenosiš tu svu opremu, jel na slici sam vidio da imaš plus još jedno malo kućište za vodeno, sve u svemu zanimam me prenosivost i spajanje na nekom drugom mjestu, da li ima kakvih problem. ja planiram stavit vodeno iz razloga što mislim da ću s time izvući više iz svojih komponenti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32. |