![]() |
Sata --> USB
nedavno sam negdje pročutao za uređaj na koji se spajaju hardovi obični, ima konektore na sebi (sata, ata...), i ide na usb
:kafa: |
Zove se kama connect, imas ga u Zoli za oko 200-250kn.
|
zanima me koji je hdd kvalitetniji
Hitachi, Maxtor, Seagate, WD Caviar:offtopic: |
Citiraj:
ja bi suzio izbor na Hitachi-a ili WD-a. |
jel mogu kupiti nego kućište za hard disk (eksterno) i onda spojiti hard iz kompa na njega, mislim bilo koji hard u njega...
brzo pomoć danas idem u kupovinu |
da, tome i sluze eksterna kucista. Moras samo paziti jel kuciste za ATA ili SATA hard, ovisno koji hard ces stavljat unutra
|
Naravno da možeš. Samo moraš paziti da kupiš kutiju koja ima isto sučelje (IDE ili SATA) kao i hard. Ima i jeftinijih externih kutija od te koje si naveo.
http://www.links.hr/index.php?option...d6cb56af05296e |
kupio sam IDE hard i IDE kućište, došao sam doma i sve to prispojio no uopće mi ne prepoznaje taj hard nigdje, instalirao sam drivere i sve... može pomoć:care:
|
Probaj se igrati jumperima na disku (master, slave, cable select)... Prvo spajaš napajanje, a onda USB kabel.
|
prepoznao mi ga je u driver manageru, ali u my computer i win explorer ga nema,
|
Desna tipka My Computer - Manage - Storage - Disk Management. Nađi dolje polje od novog diska - Desna tipka Format - odabereš si slovo, NTFS datotečni sustav i Label (ime diska po volji), a ovo ostalo ostaviš kak je.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:32. |