![]() |
Iskustvo s NEC DVD przilicama
Nasao sam u Sibeniku ove uredaje pa me zanima vase misljenje.Radi se o
NEC DVD RW +/- AD7173bl,RAM,LF,RAL7035 i NEC DVD RW AD-7170A-OS, black RAM.Razlika izmedu ova dva je koliko vidim sto ovaj zadnji nema Lightscribe.Zanima me da li je uputno kupovati przilice s lightscribom(cuo sam da se vise kvare) i da li je bolje uzeti sata model od neca koji ima iste karakteristike.Hvala |
Koliko se sjećam, igorba je pisao da NEC baš i nije za preporuku. LG i Pioneer su se pokazali solidniji.
|
Stariji NEC snimači bili su (po meni) bolji nego najnovija serija. Naime, iako koriste isti čipset kao i Pioneer (NEC čipset!), NEC snimači daju nešto slabije kvalitativne rezultate, a uz to imaju i problem s tzv. re-linking spikes. To znači da na mjestima gdje OPC tehnologija usporava snimanje radi provjere kvalitete zapisa, dolazi do pada kvalitete, pa se onda u Disc Quality grafu pojavljuju "špicevi" grešaka na takvim mjestima. Iako ovo ne mora značiti da je medij neupotrebljiv, pa čak ni loše snimljen, ipak bih prije išao na Pioneer opciju jer daje općenito kvalitetnije rezultate (NEC ga "šije" jedino u čitanju gdje je Pioneer ispodprosječan).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27. |