![]() |
Nadolazeći AMD procesori iz Stars obitelji
Tako kodna imena jezgara nadolazećih K10 derivata glase: Agena (quad-core Phenom modeli), Kuma (dual-core Phenom i Athlon modeli), Rana (dual-core Athlon modeli) i Spica (single-core Sempron modeli) ...
Kuma? Rana? Špica? Biti će zanimljivo kad dodju novi procesori u nas pa kad ljudi budu govorili: Želim Ranu na 2.4Ghz!, a roditelji će tupo gledati i odgovoriti: "Sinko, a da se drogiraš kao i svi ostali ?" :fiju: |
Baš su kul, kaj ti znaš :D
|
AMD Power
A uvjek su imali cool imena, ne ko intel .. core 2 Duo Celer(on), Northwood, Westwood... Presscot(wtf) :lol2: |
Citiraj:
Nekak mi ni Phenom ne lezi u uhu ;) |
Moglo je biti i gore, npr. Kita, Trava i Pica...
"Kako ti se kloka pica?" "Je l` valja šta ta trava?" "Prodajem kitu, nikad klokana sa stock kulerom..." |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A bude to išlo na AM2? Jer piše AM2+, al mislim da bude. Nekaj su rekli da bude i AM3 na AM2, ali sam čital negde di su rekli da nebude.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I cek oni misle dva socketa držat aktivno??
|
Citiraj:
|
Isuse kako glupa imena??? "Pregrijava mi se rana", "Pregorila mi kuma" i ostale gluposti
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Vjerojanto ce sve nove ploce brzo preci na "novi" socket, ali ce biti zadrzana backward kompatibilnost sa "starim" plocama, sto smatram izvrsnim potezom od strane AMD-a. |
Citiraj:
A dobro to je samo sporije prelaženje na nove sockete, čim je izašao AM2 939 je bio pred kraj proizvodnje...evo danas ga više gotovo uopće nema u trgovinama |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Osim toga Penryn ima podršku za DDR3, matične s P35 čispetom su "iza ugla", a AMD i dalje tjera DDR2. Logičan izbor je...?:fiju: |
Uz AMD Rana dobijete DVD Rane...erm..
|
imam c2d,al svejedno navijam za amd,intel su gamad -.-'
|
Citiraj:
|
:dobar: :respekt:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
____________ ne fakat meni su nazivi ok...tak i onak mi nije stalo kak se zovu..samo da valjaju :D |
BTW...
Koje su sad razlike novih C2D npr izmedju E6300 i E6320? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:32. |