PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Problem s prženjem DVD-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6838)

Target 27.11.2003. 23:02

Problem s prženjem DVD-a

Ovak... piknuo sam si prije 2 dana DVD pržilicu... Plextor PX-708A... spojena je na dodatni ATA kontroler kao master... Windowsi XP su sve uredno prepoznali, Nero 6 vidi pržilicu... ali imam problem.

Kada želim spržiti DVD film, prženje traje jako dugo.... snimio sam DVD image na hard i ona pokrenuo prženje sa harda na DVD. Za 4,3 GB mu je trebalo 50 minuta na 8X... kopiranje on the fly isto traje oko 50 minuta... na 4X... e sad, zanima me gdje je usko grlo... kontroler javlja da pržilica radi u UDMA2 načinu...

Rivi 28.11.2003. 07:20

1. Kojim kabelom si spojio?
2. Jel imaš šta na slejvu tog kontrolera?
3. Probaj ga prebacit na sekundarni master, a s toga na dodatni kontroler.

Javi....

choby 28.11.2003. 08:55

probaj promijeniti verziju nera, čitao sam na njuzima da neke verzije rade probleme baš tog tipa...

gpremec 28.11.2003. 08:57

Re: Problem s prženjem DVD-a

Citiraj:

Originally posted by Target
... Plextor PX-708A... spojena je na dodatni ATA kontroler kao master... Windowsi XP su sve uredno prepoznali, Nero 6 vidi pržilicu...
Praksa je pokazala da ta kombinacija (dodatni PCI IDE kontroler i opticki uredjaj) rade ili katastrofalno lose ili nikako. Prebaci radije Plextora kao slavea na IDE kanal ploce (chipseta) i raditi ce kako treba. Ako inzistiras da ti bude sam na kanalu, onda si prebaci neki od diskova s IDE kontorlera chipseta na taj kontroler.
Ako ti Plexi ne bude radio kako treba niti na IDE kontroleru od chipseta, onda ga reklamiraj.

Target 28.11.2003. 10:56

Citiraj:

Originally posted by Rivi
1. Kojim kabelom si spojio?
2. Jel imaš šta na slejvu tog kontrolera?
3. Probaj ga prebacit na sekundarni master, a s toga na dodatni kontroler.

Javi....

1. Spojio sam s kabelom koji sam dobio s kontrolerom
2. Nema ništa na slejvu, kontroler sam kupio samo za pržilicu, zato kaj su ATA porotovi na matičnoj svi puni.
3. Probat ću...

Target 28.11.2003. 11:01

Ako plextor proradi na ATA kontroleru od matične normalno... kak onda da spojim sve to a da nebude sporo... ako optički uređaju prave probleme na dodatnim kontrolerima... da spojim onda drugi hard koji je u ladici na dodatni kontroler?

marac 28.11.2003. 11:04

Hardove postekaj na dodatni kontroler a optikanere na IDE kontroler na ploci!

Target 28.11.2003. 17:47

OK... ajd mi sad još molim te napiši kak? ovaj hard od 80GB je primarni... na njemu su Windowsi, programi i sve ostalo... drugi od 40 je u ladici, služi za prijenos svaka 3 dana oko 40 GB... Ovaj od 80 da stavim master na primary na dodatni kontroler, a ladicu master na secondary... DVD master na primarni na ploči, CD-R master na secondary i DVD-R secondary slave....

Jel bi to radlio OK... brzina me sam zanima

medo 28.11.2003. 19:32

Re: Re: Problem s prženjem DVD-a

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Praksa je pokazala da ta kombinacija (dodatni PCI IDE kontroler i opticki uredjaj) rade ili katastrofalno lose ili nikako...
upravo to. na taj "dodatni kontroler"spoji hardove, a na plocu optiku i sve ce veselo raditi.

i za Boga miloga, zasto.... zasto si kupio tog Plextora!?!?!?

Guzo 28.11.2003. 23:05

ak stavis bootabilni hard na dodatni kontroler on ce ga tretirati kao SCSI disk

u boot-u postavi da ga boot-a sa SCSI uredjaja i sve radi 5

meni se komp smrzaval kad sam opticke stavil na dodatni kontroler
tj. kad je bil ukljucen DMA, valjda kontrolac radi samo na ata 100, ne moze se spustiti na ata-33

BTW. stavi na 2-ide channel DVD przilicu pod master, ladica slave i amen

ili stavi taj HDD na kontrolac, ali obavezno stavi przilicu na maticnu Amen

SlavoS 29.11.2003. 00:33

Re: Re: Re: Problem s prženjem DVD-a

Citiraj:

Originally posted by medo
upravo to. na taj "dodatni kontroler"spoji hardove, a na plocu optiku i sve ce veselo raditi.

a zasto ne?

Target 29.11.2003. 01:21

Re: Re: Re: Problem s prženjem DVD-a

Citiraj:

Originally posted by medo

A kaj fali Pextoru?

miato 29.11.2003. 09:58

Re: Re: Re: Re: Problem s prženjem DVD-a

Citiraj:

Originally posted by SlavoS
a zasto ne?
kolko si pljunuo krznatih za to?

Target 29.11.2003. 13:47

2.221 KN.

marac 29.11.2003. 14:41

Citiraj:

2.221 KN.
za te pare kupim 3 komada NEC ND1300A

Rivi 29.11.2003. 19:26

Ne možeš nego dva, a opet, ako ti prvi ne radi kao meni, pa se iznerviraš...

medo 29.11.2003. 20:55

Citiraj:

2.221 KN.
evo još jednog pušioničara Bugovih recenzija i marketinških fora.... nekoga tko misli da je visoka cijena u informatici garancija kvalitete... ajme!

za te par si mogao kupiti Pioneera koji je mnogo kvalitetniji uređaj i koji kvalitetnije snima i + i - medije od tog tvog Plextora! Osim toga, 8x medija nema, a dok oni dođu i kad im kvaliteta bude usporediva sa kvalitetom 4x medija, onda se 4x writeri više neće ni prodavati, a 8x writeri će koštati svi ispod soma kuma... osim Plekyja naravno, koji će uvijek koštati i koji će uvijek živjeti od ovakvih poput tebe.

moje saučešće.

marac 29.11.2003. 22:24

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Ne možeš nego dva, a opet, ako ti prvi ne radi kao meni, pa se iznerviraš...
mozes i trio kupit

tin. 13.12.2003. 10:05

Re: Problem s prženjem DVD-a

Citiraj:

Ovak... piknuo sam si prije 2 dana DVD pržilicu... Plextor PX-708A... spojena je na dodatni ATA kontroler kao master... Windowsi XP su sve uredno prepoznali, Nero 6 vidi pržilicu... ali imam problem.

Kada želim spržiti DVD film, prženje traje jako dugo.... snimio sam DVD image na hard i ona pokrenuo prženje sa harda na DVD. Za 4,3 GB mu je trebalo 50 minuta na 8X... kopiranje on the fly isto traje oko 50 minuta... na 4X... e sad, zanima me gdje je usko grlo... kontroler javlja da pržilica radi u UDMA2 načinu...

Pa kaj onda ? ostavi snimati dvd,odi s zenskom ili frendovima na kavu, pa kad se vratis,dvd je gotov,ne ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:17.