![]() |
Nama Dsl-linka
Jučer dobio dsl od t-coma (modem:kasda i neki corelogic spliter) sve ja to ljepo pospojim i uključim modem kad ono ne svjetli dsl i act lampica...provjerio kabele i sve i opet ne radi...onda je samo od jedanput proradio nakon 5 pokušaja...ostavio skidat nešto i kad dođem kuči vidim veza pukla...sve ugasim i opet uključim...NEMA dsl linka i nemogu ga dobiti za majku bozju...mjenjo kabele restartao kasdu ali ne pomaže...
Otišao modem ili spliter? |
T-Com djelatnik ti je trebao doći, spojiti i isprobati konekciju..
Zovi lokalne t-comovce i ne razbijaj glavu što je otišlo jer ionako ti oni moraju otkloniti kvar tj. dat zamjenski uređaj. |
kolko znam više to ne rade sad ti pošalju paket s uputama i sve uradi sam...
ma gurnuo bi im ovaj modem i spliter u ono mjesti...sad cu najvjerojatnije morati cekati slj. tjedan ako ne valjaju modem i spliter a što je najbolje FLATE mi lagano istjeće... |
Citiraj:
@croi1 Prijavi im kvar za to pa neka malo pogledaju što je stim, ak si probo druge kablove, i sve što kažeš napravio si dovoljno, neka sada odrade oni svoj dio posla. |
Jesi gledo jel ti šušte telefoni?
Tebi izlgeda tesko pravi "training" modema... |
ma...sve sam pokušao...
dali slobodno modem spojim direktno na liniju a ne preko splitera??? ništa mi ne šušti u telefonu on radi OK! |
Kod nas su neki dan u firmi normalno postavili wireless..nisam znao to za 1-kunske modeme..oh well..vise posla za mene..u usluke sada stavljam "instalacija ADSL-a" :D
|
Linija MORA ići preko splittera jer on odvaja TF od ADSL signala. Pokušaj posudit od nekoga drugi splitter i modem. Ako ni onda ne proradi - 0800 9000.
|
Da, idealno bi ti skoknut do nekog frenda koji ima adsl, ukopcat ga tamo i probat..tako i spliter..najbolji nacin za vidit sto ne valja..
|
Zvao sam 08009000 i tip kaže da dolza u roku 48h.
jeli ovo moguće?....kad sam se spajao onda mi se se spajalo s 12Mbps a frend veli da njemu ide najviše 10... |
To je samo veza od modema do kompa. Veza prema van je uvjek iste brzine, koliko platis-tolka brzina i uvijek je sporija vanjska od one do kompa.
|
a da nisi naopako spojio kablove u spliter? desilo se i meni :)
kako i nece kad se zuris a spliter ima totalno nelogican raspored konektora. zapravo, kako je krenila samoinstalacija desava se ocito i previse ljudi jer nisam ni dovrsio recenicu kad sam zvao sluzbu za korisnike (ali ne na onaj 0800 broj nego onaj za samoinstalaciju) a lik mi je vec rekao sta nije dobro spojeno :) |
da, i ja jucer saznao da za 1kn samo poshalju paket:)...nego, to sam ja jucer pazio kod kuma...splitter ti mora biti stavljen prije bilo kojeg tel uredjaja..pa si pogledaj da li ti je splitter prvi na liniji, da nije jos neki tel prije njega, pa te to zahebava...
|
Sve sam ja bio dobro spojio...nego je bio problem kod njih u centrali...
Hvala na vašem trudu... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:08. |