![]() |
Acronis true image - pitanje
Namjeravam overcloacati CPU i staviti Windows XP SP2
Trenutno koristim SP 1 i htio sam napraviti image cijelog diska.. Da li ću moći 'dignuti' image kad stavim SP 2 ili npr Vistu (ako se za nju odlučim)? |
prvo si napravi bootabilni cd. onda iz windowsa napraviš image i smjestiš ga na hard. kasnije kad bude problema staviš acronis boot cd, program se upali i restoraš iz tog image-a direktno na c:
|
Možeš i sa Akronisom napraviti ISO boot CD-a pa zajedno sa image-om spržiti na DVD,,,tako će ti se image dignuti sa DVD-a....
|
naravno to možeš samo ako ti particija stane na dvd. meni je bila 5.9gb tak da sam morao na hard spremiti (nemoj slučajno spremiti image na c:)
|
Postoje DVD-i od 8,5 giga :D
|
viš tog se nisam ni sjetio. idem baš pogledat koliko koštaju
|
Citiraj:
|
Citiraj:
drugo ak stavis sp1 i sa acronisom napravis image taj image ce pregaziti bilo koje win na tome hardu osim ako nestavljas na drugu particiju. za vistu se neces odluciti jer je govno od OS-a |
a možeš i image splitati na dva dijela, ili koliko već je potrebno.
odmah splitaj prilikom snimanja na dva ili spremi image od c na d, i stavi opciju da splita na 4.7gb, ili koliko je veličina dvda, ne znam sad napamet brojke |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
gle stavi si sp2- zatim skini auto patcher full (cca 300mb) odaberi sve kB xxxxxx updejtove, win defender, mp 11, samo nemoj win genuine validation. zatim updejtaj sve sigurnosne programe i sve poskeniraj. tek tada napravi image.
|
a kad to sve napraviš, kod Acronisa napravi image i podijeli na 2 DVD-a i to je ...
cca 3-4kn, ali na bolje medije max 10kn. Meni je nekih 9-10gb kad sam sve stavio, zauzeo cca 5Gb - 1 DVD+ 1 CD |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:30. |