![]() |
Qbasic (faks - help needed)
Ovako na faksu imamo jedan predmet koji je prema drugima "bezveze". Pa sam ga zapostavio.....
a onda sam shvatio da možda nije onako bez veze kako sam mislio. Profesor mi kaže:banned: :( Na ispitu dobijemo samo jedan zadatak za riješit a bude tipa : napravit program u koji unesete dva broja , a program izračuna zbroj i umnožak svih brojeva između ta dva. 2) Napravit program u koji treba unijeti dva broja , a program izračuna sinuse i kosinuse svih brojeva između. Može li mi tko ovo riješiti ili ako zna tko kakve linkove za ovo. Malo sam googlo ali nisam našao baš ovakve zadatke. :amen: |
evo drugi, prvi je sličan, samo treba sredit unutar for petlje zbrajanje brojeva, a trenutačno nisam sposoban za misaone stvari :) bude možda naveče :)
CLS Input a input b for i = a to b x= sin(i) **** ne znam kako ide naredba za sinus, ali mislim da bi trebala bit print x next i end |
slično samo fale stvari :)
Zasad imam cls input a% input b% For i% = a% TO b% zbroj% = zbroj% + i% next i% print " zbroj svih cijelih brojeva je"; ......... dalje ne znam. Ako budeš večeras pa pogledaj :):respekt: |
Citiraj:
CLS Input a input b zbr=0 umn=1 for i = a to b zbr=zbr+i umn=umn*i next i print zbr print umn |
samo još sinus i kosinus svih brojeva izmedu:kafa:
|
CLS
INPUT a INPUT b FOR x=a TO b PRINT SIN(x) PRINT COS(x) NEXT x |
Ljudi hvala :chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:59. |