![]() |
Skidanje sadržaja kamere na PC
Dali se to može samo preko USB-a ili treba baš neka kartica? Kad kameru zsštekam u PC (USB) kaže da je nešto zaštekano i onda samo ikonica nestane, a u win movie makeru kaže da nema video capture device-a... Dakle....Pomoc!!!
|
digitalna ili analogna?
ak je digitalna moraš imat software koji si dobio s njom i po mogućnosti firewire kabel ako je analogna trebaš imat tv karticu |
JVC GR-DVL357E digital video camera -> model
Problem je u tome da nemam software doma (kamera je od bratica), a na netu nebrem nikaj najti. Znate vi mozda koji software treba? |
Moraš imati firewire kabel i karticu da bi mogao prenositi sadržaj. ;) Novije matične imaju ugrađen firewire.
|
Ma imam ja 2 firewire prikljucka na kompu, ali sta mi to znaci kad nemam kabla
:) .... |
pa odi kupi, nije skup, imaš ih i po 30ak kuna. ne isplati se zezat s usbom. ljepo pukneš firewire, uklučiš vegas, skineš snimke i to je to.
|
Nabavil sam tv-karticu i sad sam dobil sliku, ali ne i ton. Video je spojen preko S-videa, ali neznam kak da dobim ton. Od prikljucaka na kameri imam jos slobodno: USB, EDIT i AV?
|
jel imaš izlaz za sluške? probaj prek njega uštekat na ulaze u kompu. al taj način je je**da.
probaj prek usba, s tim da skineš drajvere za kameru ak ih ima. |
Uspio sam spojiti zvuk preko SPDIF-a ali jako se slabo cuje. Se može to kak jace pojacati?
|
sad mi je tek palo na pamet: Jel moguce da se slabo cuje zbog WinMovieMakera?
|
ovisi. probaj pogledati u mixeru jel ti line in pojačan
|
linein je pojacan...
|
Zašto komplicirati kad može jednostavno? Kupiš taj kabel i spojiš kameru s računalom koje ti ju lijepo prepozna, urediš video u svom omiljenom programu i to je to. U konačnici, digitalna je kamera, čemu se zezati s tv karticom.
|
a koji FW kabel trebam: 4to6 ili 4to4?
|
na kameri ti je 99% 4-pinski. a na kompu imaš ili 6 ili 4 pinski ili oba.
razlika je očita u veličini. 4-pinski ti sliči na mini usb, širok je nekih 6mm, visok 3. 6-pinski fw ima širinu oko 12 mm, visinu oko 5. , poput ženskog usb-a, zobljen sa jedne strane. edit: mali i veliki firewire: http://encyclopedia.thefreedictionar...gram.svg.~.png više o firewireu, sa slikicama: http://encyclopedia.thefreedictionary.com/firewire |
U većini slučajeva, na pločama i kućištima se nalazi 6-pinski.
|
yep - na kompu 6 a na kameri 4 pinski.
Sutra bum ja to riješil. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:56. |