![]() |
IRDA i daljinski
Koristi li itko standardni irda port za kontrolu PC-a pomocu daljinskog upravljaca?
Funkcionira li to zajedno sa nekim programima za isto, npr. PC-remote |
ja sam probava standardnu irdu osposobit za to medjutim neuspjesno
a na masu mista san procita da je to u vecini slucajeva i nemoguce buduci da standardni irda (za prijenos podataka) radi na drugacijim valjnim duljinama od daljinskih upravljaca znaci da ako imas srice i irdu koja prima i te valjne duljine mozda i uspijes ja sada koristim ir prijemnik koji sam sam slozija i to za 20-ak kuna |
Ma ja puko na COM port onaj obični prijemnik, lupio na daljinac od TV komande od Divx i DVD playera i ko bog.
|
Sa standardnom irdom zna biti problema.
Ja več koristim godinu dana prijemnik na com portu.Shemu možeš potražiti na internetu ili kupiti gotovi prijemnik: http://web.vip.hr/ir-prijemnik.vip/ Od softwera najbolji je Girder!On podržava i pluginove> npr. za softweresko dekodiranje signala sa ir-a! Provjeri koje karakteristike ima tvoja irda,tj. koje mu je koji mu je raspon prijema frekvencije signala! Večina daljenskih upravljača koristi 38kHz,neki 36kHz i neki(večinom Sony) 40kHz. Znači najbolje je imati ir resiver od 38kHz! |
Citiraj:
|
Izgleda da nece nikako sa IRDOM.
|
Citiraj:
|
Ja ti koristim svoju Nokiu 7650 sbluetoothom i IRDA -om.Moras imati jedan mali,mali zip koji se zove "IRDA COM upgrade XP.2" . XP ti,ak ga imas instaliranog,jako lose prepoznaje
infra protokole...to sam procital na www.widcomm.com. Otkad sam instaliral to cudo radi bez greske...bar kaj se tice mobitela...Probaj ici na stranicu proizvodjaca daljinskog.Mozda tam nekaj nadjes |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06. |