![]() |
Crucial Ballistix 667 DDR2 postavke?
Uzeo sam kit 2*1 GB DDR2 667 MHz Crucial Ballistix, i trenutno ih držim na 2.2V, 830 MHz na 4-4-4-12...ali budući da nemam ekstenzivno znanje o memorijama (tek osnovno) zanima me koje bi bile optimalne latencije i voltaža za ovu specifičnu memoriju...čujem da under-voltage može biti loš kao i over-voltage.
Ima netko iste ovakve? |
ja svoje držim na 800 4-4-4-12 na 2.0v
najviše sam ih dignuo do 1050 na 5-5-5-15, možda bi išlo i više al me matična koči. |
...
Citiraj:
|
Postavke su ti taman kak trebaju bit za svakodnevni rad. Ide ta mema i puno vise i ne podnosi stvarno visoke voltaze
|
A onaj command rate? 1T ili 2T? Default je 2T. Što je to uopće?
|
To je latencija chipseta. Na 1T je brža, stavi tako.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dakle ako je na 1T onda će podaci uć zadržat se jedan krug u i slijedećem dolasku na to mijesto će se upisati novi u 2T slučaju će se upisivanje desiti svaki drugi puta kada taj čip dođe na red tj jedan krug će ga preskoćiti zato je 1T brži naćin ali ovisno o širini sabirnice i nesigurniji naćin jer postoji mogućnost da se svi podaci ne stignu obraditi u tom jednom krugu, nego dolazi do upisivanja novih i prekida kontinuiteta što naravno izaziva rušenje sistema. |
Onda sam ja nešt pobrko!
Ništa, sorry. |
moja je za rad 24/7 na 2.4V 800mhz 3-3-3-8 latencije. Jedino bi iznad memorije bilo dobro postaviti ventilator neki i onda su hladne doslovno!
ide do 2.6V bez problema inace, ali se onda vec pregrijava. Na tolko provjereno radi na 1000mhz 4-4-4-8 |
Jedno laičko pitanje, ako se mogu ubaciti, s obzirom da tek odnedavno imam DDR2: do koje voltaže je čovjek "siguran" sa nekom prosječnom/value DDR2 memorijom tipa Kingmax, Transcend isl.
|
Default je 1.8v, ''sigurno'' bi bilo nekih 2.1v/2.2v, za veće voltaže bi bilo poželjno da nešto piri po njima...
|
do 2.2V nemaš bada iznad ovisi o čipovima
npr ja na Ballistix-u 667 vozim bez ventova na 2,2V a za 1000 4-4-4-12 na 2,45V ipak stavim da nekaj puše tek tako da sam ziher da neće nekaj crknut |
Citiraj:
|
Citiraj:
Složi si potpis ili Moj komp opciju.:kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
nisam prešao na c2d BTW ne nisi uradio jer ne dela :lol2: |
Citiraj:
|
ajd prestani spamat... nemam c2d nit AM2
imam ono kaj je u SIG-u |
Mazohista postoje i drugi načini da se istestiraju memorije osim osobno kupit ih. Za to služe prijatelji ili u drugom slučaju forumi ili internet.
|
Citiraj:
A ovo 1000mhz mi ne ide,ali ako ekipa veli da ti Ballistix 667 svima rade na 1000mhz makar 5-5-5-x i sa 2.4V ili koliko već...a onda je valjda tako... :stoopid: :) :goood: Nego šta je to gore od čipovlje - D9GMH ili...ako se zna provjereno... I da,čudno mi da je na linku jedan stick od gigu nekih 640kn -dakle 2 takva su 1280-ak kn;a kit od odva takva (ne piše na kitu da je dual chanel optimezed) je 1390kn - dakle preko 100kn skuplje...ima tu neka caka ili... :fiju: :stoopid: I da,šta se ne gaze ti Micron čipovi općenito sa Gigabyte pločama...a vidio i tu na forumu a i općenito da ekipa fura taj Ballistix na DS3... :stoopid: |
Citiraj:
|
A kako očitavate temperaturu memorije? Prstom? Ja nemam nikakav senzor za to...ili možda nije spojen?!
|
Gore je GMH i nije baš da se prže i kad su na 2,4V ako imaš provjereno kučište mogu bit i bez venta
npr da ti pokušam predoćit, meni se 667 na 1000 4-4-4-12 2,45V grije manje nego Ballistix DDR400 na 2,9V @profiler nema RAM nikakav senzor na sebi, projeravaš prstom ili sondom |
ja sam isto mislio dat im 2.4v a onda sam pročito ovo
|
Točno tak, ljudi mjere DDR2 po BH5 mjerilu. A da se DDR2 ne znam kak grije pri većoj voltaži ... ne grije se.
|
Ali gle,ako gomili ljudi radi na 2.4 ili 2.5 volta,i još ako se uz to ima neko aktivno hlađenje... :)
A prije svega naglasak i na to da memorija ima 5 godina jamstva,pa nije to džaba stavljeno;mema je kavlitetna! I može ona sigurno dugi niz godina trpiti i raditi normalno na povećem naponu... :) |
Memorije koje je ekipa sa XSa kurila redovito imaju lifetime garanciju ;). Moja je jefinjara/value pa piše lifetime ... baš ti to puno znači.
|
Citiraj:
a o kvaliteti nebi puno, ja jesam baksuz s elektronikom i redovno imam problema s njom, ali u mom kitu 1 keks od pocetka je imao greske, sad sam nabavio zamjensku memoriju i napokon moze na servis! |
Neznam kako ljudima D9 meme rade na DS3/4 pločama, meni se sve ruši, ugl na jednom threadu ću baš napisati kako je meni veselo s mojom DS4...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37. |