PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Pinnacle studio 8 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6789)

Mrvica 25.11.2003. 00:18

Pinnacle studio 8

Ako ga neko koristi, molio bi za pomoc; problem je u snimanju dvd-a! Sve lijepo odradi do snimanja dvd-a, (cak i tam napise da je dvd snimljen ok) Ali kad ja taj dvd stavim u player on ga odvrti do menia i dalje nista i tu zablokira! Na samom dvd se vidi da je snimljena 1/3 istog bez obzira na trajanje videa. Za studio 8 je skinut i zadnji update i opet isto, a przilica je Nec 1300A sa zadnjim firmwareom mada sumnjam da je problem u przilici jer sa dvd builderom od roxia radi perfektno (mislim snima). Samo mi nemojte odgovorit koristi dvd builder:beer:

Amdejac 25.11.2003. 03:35

Probaj sa Pinnaclom napravit samo MEPEG-II, a s nekim drugim programom napravit autoring i prženje.

Jelc 25.11.2003. 11:27

Pa ima Pinnacle soft koji se zove DVD instant copy ili tak nešto...
Ili dodatak koji to dela za Studio 8...

Ovaj copy ti dela sve.
Naravno-moraš imati legalan i kupljen DVD.

Zanimljivo je da je Pinnacle napravio soft za backup DVD-a, ali zaštitu moraš skinuti sam:)
Kao-evo djeco kupite soft za backup ali si zaštitu skinite sami jer to nije legalno:D :D :D

Nije šija neg je vrat
:rolleyes:

Mrvica 25.11.2003. 11:54

Citiraj:

Originally posted by Jelc

Ovaj copy ti dela sve.

Zanimljivo je da je Pinnacle napravio soft za backup DVD-a, ali zaštitu moraš skinuti sam:)
Kao-evo djeco kupite soft za backup ali si zaštitu skinite sami jer to nije legalno:D :D :D

Nije šija neg je vrat

Nije stvar u tome ne treba mi za kopiranje dvd , vec za obradu i przenje na dvd mog video materijala koji sam ja sam snimio sa camcorderom. Studio 8 on sve odradi korektno ali ga zaj**e na kraju ne sprzi to kak treba na dvd sprzi oko 1/3 dvd kao sto sam vec napisao i dalje puf... nista, a to je sa svim onim kerefekama kaj dvd ima na sebi + meni od dvd-a ali videa nema !

mitzek 25.11.2003. 12:00

Citiraj:

Ovaj copy ti dela sve.

Nije šija neg je vrat

dobio origigi i jedno i drugo(pinnacle8 i dvd copy) u kutiji sa PionircekomA06...kolju se sa svim i svacim...tak da...uf, izbjeci ak se moze!!

Jelc 25.11.2003. 14:52

Citiraj:

Originally posted by Mrvica
Nije stvar u tome ne treba mi za kopiranje dvd , vec za obradu i przenje na dvd mog video materijala koji sam ja sam snimio sa camcorderom. Studio 8 on sve odradi korektno ali ga zaj**e na kraju ne sprzi to kak treba na dvd sprzi oko 1/3 dvd kao sto sam vec napisao i dalje puf... nista, a to je sa svim onim kerefekama kaj dvd ima na sebi + meni od dvd-a ali videa nema !
Pogledaj na forum ili neku gujdu tu:
http://www.dvdrhelp.com/
Ili postaj tu:
hr.comp.video

To bu ti bilo najbrže.

Amdejac 25.11.2003. 19:41

Citiraj:

Originally posted by mitzek
dobio origigi i jedno i drugo(pinnacle8 i dvd copy) u kutiji sa PionircekomA06...kolju se sa svim i svacim...tak da...uf, izbjeci ak se moze!!
Pa normalno da se kolju kad u onoj škatulji nema više mjesta.:D
U institutima onolko hardvera razmjeste po cjelom katu:D :beer:

miato 25.11.2003. 19:49

mrvica, meni sve radi ok :)
napravio sam si film, otfurao .avi fajl i sve one dodatke slika i pjesama sto sam ubacivao u film na hardu do frenda.
On je pokrenuo pinnacle, browsao sve te fajlove i snimio najnormalnije :)
prza je pioneer a06.
jedino sta je snimalo film nekih sat vremena, zasto, nemam pojma :rolleyes:

Mrvica 25.11.2003. 21:58

Citiraj:

Originally posted by miato
mrvica, meni sve radi ok :)
napravio sam si film, otfurao .avi fajl i sve one dodatke slika i pjesama sto sam ubacivao u film na hardu do frenda.
On je pokrenuo pinnacle, browsao sve te fajlove i snimio najnormalnije :)
prza je pioneer a06.
jedino sta je snimalo film nekih sat vremena, zasto, nemam pojma :rolleyes:

miato daj pitaj tog frenda koju verziju ima (znas ono 8.05, 8.1...),
jer vidim da se stalno nesto dopunjava kod mene je 8.10 pa je mozda i u tome greska jer nece mi ni video cd snimat kak treba,
a to da snima vise od sat vremena me ne zabrinjava meni nekad radi i rendering po dva sata (isprobavanje razno raznih kombinacija i ucenje) ajd lijep pozdrav i :beer::beer:

miato 25.11.2003. 23:25

frend ima 8.6
mozda je bugovit taj 8.1 ili kojeg vec imas...
a evo, za par dana cu probat snimit video-cd, pa cemo vidjet dal radi :)
inace probao sam iz renderat ono da mi napravi dvd kompilaciju al da ne snima na dvd, pa otfurat frendu da samo to snimi, al nije islo...
tak da je moro bas iz samog pinnacle-a snimat

Mrvica 25.11.2003. 23:54

Citiraj:

frend ima 8.6
mozda je bugovit taj 8.1 ili kojeg vec imas...
a evo, za par dana cu probat snimit video-cd, pa cemo vidjet dal radi :)
inace probao sam iz renderat ono da mi napravi dvd kompilaciju al da ne snima na dvd, pa otfurat frendu da samo to snimi, al nije islo...
tak da je moro bas iz samog pinnacle-a snimat

Ok probaj pa javi, hvala !!!

Mrvica 26.11.2003. 22:19

Ha, za sad radi ok, izbacio sam NERO demo verziju i EASY CD CREATOR 6 (origigi) sad polako da vidim sa kojim se klao javljam se sa rezultatima!
Pitate se zasto sam imao i nero i easy cd, zato kaj mi je easy cd od prije i nema opciju za kompletno brisanje DVD-RW a nero to ima cak i u demo verziji:beer:

Jelc 26.11.2003. 23:31

Citiraj:

Ha, za sad radi ok, izbacio sam NERO demo verziju i EASY CD CREATOR 6 (origigi) sad polako da vidim sa kojim se klao javljam se sa rezultatima!
Pitate se zasto sam imao i nero i easy cd, zato kaj mi je easy cd od prije i nema opciju za kompletno brisanje DVD-RW a nero to ima cak i u demo verziji:beer:

Ma Nero dođe neku sitnu lovicu u dućanu a dobar je za većinu poslova.

Mrvica 26.11.2003. 23:38

Citiraj:

Ma Nero dođe neku sitnu lovicu u dućanu a dobar je za većinu poslova.
E, da za sad je krivac EASY CD, jos nije tocno utvrdjeno ali je sumnja 99%! Jos malo probe i onda dolazi na red NERO pa da vidimo i onda u trgovinu (razveselit trgovce:D ) ajd :beer: za sve!!

Mrvica 27.11.2003. 08:35

Evo ga, nadjen je krivac, kaj to nije delalo kak treba DVD-builder programcic koji dolazi u paketu sa EASY CD CREATOROM!!! Izbacen kod instalacije i studio 8 sljaka, a ja sretan:beer:

miato 27.11.2003. 16:08

lijepo da si rijesio problem :D

tin. 13.12.2003. 20:49

Re: Pinnacle studio 8

[QUOTE]Originally posted by Mrvica
[B]Ako ga neko koristi, molio bi za pomoc; problem je u snimanju
Ja imam Pinnacle Studio Deluxe.Dao sam 6.500 kuna za njega i poludio !To se i meni dogadjalo.U Pinnacle-u vele,ak si registriran clan,da jos uvijek imaju problema s finalizacijom dvd-a.preporucili su mi da radim image dvd-a...od tada sve radi besprijekorno.greska ti je kod njihovog softvera,jer nije bas 100% kompatibilan s svim dvd rekorderima.Ja imam Sony DRU 500Ac DVD+-R,RW.

miato 14.12.2003. 11:40

Re: Re: Pinnacle studio 8

Citiraj:

Originally posted by tin.stekovic
...preporucili su mi da radim image dvd-a...od tada sve radi besprijekorno.greska ti je kod njihovog softvera,jer nije bas 100% kompatibilan s svim dvd rekorderima.Ja imam Sony DRU 500Ac DVD+-R,RW.
cime snimas taj image?
jer kad otvorim nereka, on nece snimat cijeli direktorij nego samo pojedine fajlove...

tin. 14.12.2003. 11:52

Re: Re: Re: Pinnacle studio 8

Citiraj:

cime snimas taj image?
jer kad otvorim nereka, on nece snimat cijeli direktorij nego samo pojedine fajlove...

Veritasov "RecordNow". a i nero ti snima taj image.Sestica nece,puna je bugova.najbolji je nero 5.5.10.0.udji u save image file,tam pod extansions otvori padajuci meni i klikni na all files.Pinnacle ima neku blesavu ekstenziju za svoje image filove.kliknes na save image to disk i to ti je to.kad pogledas velicinu image file-a vidjet ces da ti Pinnacle cak iskompresira image!manji je nego kaj sam predvidjel!a kod dvd autoringa moram svasta izbacivati a na kraju pokazuje da imam jos 100 Mb viska...Presao sam na Adobe Premiere...on je bar stabilan.

miato 14.12.2003. 14:39

onda valjda je problem u neru.
ali meni ne napravi Pin-studio 1 image, napravi mi 6 direktorija:
DVDTmp
Menus
mpi
video_ts
vmgm
vts_1
i kada probam u neru to nekako otvorit, snimit, nece.

tin. 14.12.2003. 14:45

Citiraj:

onda valjda je problem u neru.
ali meni ne napravi Pin-studio 1 image, napravi mi 6 direktorija:
DVDTmp
Menus
mpi
video_ts
vmgm
vts_1
i kada probam u neru to nekako otvorit, snimit, nece.

to su ti sve direktoriji buduceg dvd-a.sve ih oznaci,odi na add files,stavi ih u nero i klik! record.daj mi se javi na e-mail pa bum ti poslal nekaj od 200Kb.imam mrak alatic za tebe...neznam zakaj ne stavljam č,ć,ž,š,đ,đž??...valjda navika

Mrvica 14.12.2003. 15:28

Citiraj:

to su ti sve direktoriji buduceg dvd-a.sve ih oznaci,odi na add files,stavi ih u nero i klik! record.
Da tak sam i ja probal ali kad hocu pogledat taj dvd u playeru on me pita dali hocu gledat mp3 ili JPEG (nadam se da kuzite na kaj mislim), a o dvd niti ne sanja! No ipak moram rec da sad meni studio 8 radi ko vurica ili snimam direktno na medij ili prek imagea
i nema nikakvih trzavica i trzanja barem za sad!!

tin. 14.12.2003. 15:32

[QUOTE]Originally posted by Mrvica
PA KAD GLEDAS NA PLAYERU OPERI SAMO .IFO I .VOB FAJLOVE..IFO FAJLOVI SU NAVIGACIJSKI FAJLOVI I ONDA BU SVE OK. A KOJI PLAYER KORISTIS ??
DRAGO MI JE KAJ TI JE PRORADIO PINNACLE

Mrvica 14.12.2003. 16:07

Citiraj:

A KOJI PLAYER KORISTIS ??
mislio sam na ovaj kucni linijski

miato 14.12.2003. 16:48

Citiraj:

to su ti sve direktoriji buduceg dvd-a.sve ih oznaci,odi na add files,stavi ih u nero i klik! record.daj mi se javi na e-mail pa bum ti poslal nekaj od 200Kb.imam mrak alatic za tebe...neznam zakaj ne stavljam č,ć,ž,š,đ,đž??...valjda navika
pa znam da bi to trebalo bit na dvdu, ali mi uvijek javlja da pokusavam dodat "unsupportable files" :confused:
ma nema veze, mogu direkt iz pinnaclea snimat.
a nadam se da cu dobit programcic :)

tin. 14.12.2003. 17:29

Citiraj:

pa znam da bi to trebalo bit na dvdu, ali mi uvijek javlja da pokusavam dodat "unsupportable files" :confused:
ma nema veze, mogu direkt iz pinnaclea snimat.
a nadam se da cu dobit programcic :)

D AJ SI POGLEDAJ E-MAIL.Poslao sam ti 2 poruke.tu ti je puno lijepih stvari.U neru ti pise "unsupported files" zato kaj nemas instalirane NERO dekodere !!! Naime,oni ne dolaze u paketu nego se kupuju posebno.Poslao sam ti zato u e-mailu NERO DEKODERE MP3,MPEG2 i MPEG SVCD.sad ti vise nebu pisalo "unsupported files",a imas i jedan mali programcic od mog frenda s Tajvana...ali,nema smisla o tome tu raspravljati...inace ja koristim Windows media player 9.to je jedan od najboljih plejera,ali samo ak je dobro konfiguriran.sve cita i sve otvara

tin. 14.12.2003. 17:38

Citiraj:

mislio sam na ovaj kucni linijski
Mrviice,daj probaj staviti neki drugi DVD MEDIJ !! sa nekim medijima neki dvd playeri ne rade.jednostavno im je laser preslab,a ako je i layer na mediju loš(čitaj:neke firme škrtare na materijalu!!!) onda dolazi di necitljivosti...ne kuzim zakaj ne stavljamč,ć,ž,đ,š,...?

Mrvica 14.12.2003. 17:44

Citiraj:

Mrviice,daj probaj staviti neki drugi DVD MEDIJ !! sa nekim medijima neki dvd playeri ne rade.jednostavno im je laser preslab,a ako je i layer na mediju loš(čitaj:neke firme škrtare na materijalu!!!) onda dolazi di necitljivosti...ne kuzim zakaj ne stavljamč,ć,ž,đ,š,...?
Linijski njega cita ali ga ne prepoznaje kao dvd, a snimljeno sa studio8 na istom mediju on cita bez ikave brige!

tin. 14.12.2003. 17:54

Citiraj:

Linijski njega cita ali ga ne prepoznaje kao dvd, a snimljeno sa studio8 na istom mediju on cita bez ikave brige!
Istina...neki dvd autoring programi (oni jeftini,freeware i shareware) nemaju potpunu kompatibilnost sa svim linijskim dvd plejerima.zato ih neki plejeri citaju a neki ne...najbolji primjer je Nero Vision.Zao mi je love koju sam bacio na njega.nijedan plejer na kojem sam probao ne cita njegove DVD-je.cak sam i svoj Sony 9000 SE moral nabrijavati softverski da ga primi.

miato 14.12.2003. 18:24

thanx tin.
dobio sve, fala jos jednom

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49.