![]() |
DDR2 3x1gb?
Sad imam 2 x 1 gb corsair cl 5 memorije koja je u dual channelu, pa me znaima ak sad ja uzmem još jedan gb jel če onda radit u single channelu, dal če to bit bolje ili da ostavim 2x1gb, pa kad dođe vrijeme uzet još 2 gb?
p.s. jel bi dobro radilo da uzmem kingmax mars 667 ? |
...ovo drugo,ostavi 2gb ili kupi jos 2 ;)
|
Kupi isti ram, nemoj Kingmax.
3x1GB neće radit u DCu. |
ali neće biti nikakva razlika u performansama i da su u single ch.
|
Citiraj:
|
Ma dosta ti je 2gige osim ako netrebas za nesto extremno! onda stavi jos iste 2 gige gore :D
OT: koja je tocno fora sa time dali radi u dula channelu ili ne , kolki su gubici ako uopce postoje ? |
Citiraj:
|
Da, dual channel donosi poboljšanje performansi, računalo je živahnije i brže i to ne samo u benchmarcima. Govorim za Intel :)
|
Ja sam se isto dvoumio oko iste situacije, i na kraju sam uzeo jos 2x512MB uz postojecih 2x1GB. Radi super, a WinXP ionako nije u stanju adresirati vise od 3 i nesto sitno GB.
|
Citiraj:
a nije ni amd platforma. u real life aplikacijama brzina memorije, memorijska propusnost i latencije na c2d platformi nemaju gotovo nikakav utjecaj(imaju ali vrlo malen) |
Ako bas oces 3GB, uzmi jos 2x512MB i to je to, imas ukupno i 3GB i imas dual chanel.
Vidio sam da na linksu imaju vrlo povoljan kit od 2GB i CL5 Patriot na 800MHz. cijena je oko 880KN za kit:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35. |