![]() |
DVD minus-plus, što znači?
Onda, ja ne znam što znači kod dvd prža ono minus, plus?
call me stupid, ali ne znam... pa može kratko objašnjenje... a i na što bi trebalo gledat kod kupnje dvd prže... muchos gracias :gringo: |
pa znas ono, neki su ljudi Crnci a neki Bijeli! Pa tako je i nastao - i + ! pa ko vise voli crnce neka odabere - a ko voli bijelce nek odabere + ! i tako vam je ta teza nastala! pa ti izvoli sta volis (- +)! meni je drazi - i + zajedno u paketu! znas mjesanci! PA TOLIKO O TOME! zIVJELI :beer:
|
Master Neo dobro govori. Uzmi ± snimac i miran si. Preporuka: Pioneer.
|
inace ti je veca kompatibilnost DVD - nego +
btw jeftiniji su mediji a moj pioneer 106d dela, ne puno, ali pocinje po malo ;) |
Ma ne, nemam u planu kupovat, već samo da znam o čemu se radi... a pošto vidim da ste vi stare prdonje neozbiljni, fala ni na čemu.... :beer:
|
Citiraj:
1) - je kompatibilniji od + samo zato kaj je duže na tržištu. 2) pa normalno da su neozbiljni kad si ovu temu mogao naći da si išao na pretraživanje... prožvakali smo ju 1000 puta 3) + i - su jednostavno standardi. nema neke mudrosti niti je ikoji bolji (makar će puno ljudi reći suprotno)... nisu se mogli dogovoriti koji je bolji pa su ostavili oba kao standard i sad svi mlate lovu na tome. |
A evo izgleda da se sve više proizvođača priklanja + načinu. Čak je i Pioneer nekoć bio žestoko protiv tog standarda, ali ga je tržište natjeralo. Mada i ja snimam uglavnom na - medije zasad.
|
mana - standarda je kaj u početku nije bila predviđena za velike brzine čitanja i snimanja.
mana + standarda je kaj su Sony i Philips face, pa si ne dozvoljavaju da mi DVD Forum uzima veći postotak od zarade na DVDima od njih, budući da je DVD de facto Pioneerova inicijativa, pa tako i DVD-R. a svo to sranje samo zato jer je Pioneer mnogo brže od njih ponudo svoje riješenje, učinio ga komercijalnim i da radi, kaj njima sa + standardom nije baš uspjelo i trebat će im još vremena. |
Uzmeš + i - i pržiš na one koji su povoljniji čitaj jeftiniji :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nemogu disat!:D :D :D :D :D :D :D
|
A ti onda nemoj. Pa'š vidit šta će se desit.
|
Re: DVD minus-plus, što znači?
Citiraj:
|
Ne bi baš reka' da je 30 godina, ali u svakom slučaju si u pravu. Mada, mislim da će + ovdje ipak odnijeti prednost.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19. |