PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVD minus-plus, što znači? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6764)

Gabre1 23.11.2003. 22:42

DVD minus-plus, što znači?

Onda, ja ne znam što znači kod dvd prža ono minus, plus?

call me stupid, ali ne znam... pa može kratko objašnjenje... a i na što bi trebalo gledat kod kupnje dvd prže...

muchos gracias :gringo:

Master Neo 23.11.2003. 23:08

pa znas ono, neki su ljudi Crnci a neki Bijeli! Pa tako je i nastao - i + ! pa ko vise voli crnce neka odabere - a ko voli bijelce nek odabere + ! i tako vam je ta teza nastala! pa ti izvoli sta volis (- +)! meni je drazi - i + zajedno u paketu! znas mjesanci! PA TOLIKO O TOME! zIVJELI :beer:

sNNooPY 23.11.2003. 23:15

Master Neo dobro govori. Uzmi ± snimac i miran si. Preporuka: Pioneer.

Guzo 23.11.2003. 23:46

inace ti je veca kompatibilnost DVD - nego +
btw jeftiniji su mediji

a moj pioneer 106d dela, ne puno, ali pocinje po malo ;)

Gabre1 24.11.2003. 00:06

Ma ne, nemam u planu kupovat, već samo da znam o čemu se radi... a pošto vidim da ste vi stare prdonje neozbiljni, fala ni na čemu.... :beer:

horza 24.11.2003. 06:02

Citiraj:

Originally posted by Gabre
Ma ne, nemam u planu kupovat, već samo da znam o čemu se radi... a pošto vidim da ste vi stare prdonje neozbiljni, fala ni na čemu.... :beer:
ma kaj briješ?
1) - je kompatibilniji od + samo zato kaj je duže na tržištu.
2) pa normalno da su neozbiljni kad si ovu temu mogao naći da si išao na pretraživanje... prožvakali smo ju 1000 puta
3) + i - su jednostavno standardi. nema neke mudrosti niti je ikoji bolji (makar će puno ljudi reći suprotno)... nisu se mogli dogovoriti koji je bolji pa su ostavili oba kao standard i sad svi mlate lovu na tome.

Rivi 24.11.2003. 07:23

A evo izgleda da se sve više proizvođača priklanja + načinu. Čak je i Pioneer nekoć bio žestoko protiv tog standarda, ali ga je tržište natjeralo. Mada i ja snimam uglavnom na - medije zasad.

medo 24.11.2003. 16:39

mana - standarda je kaj u početku nije bila predviđena za velike brzine čitanja i snimanja.

mana + standarda je kaj su Sony i Philips face, pa si ne dozvoljavaju da mi DVD Forum uzima veći postotak od zarade na DVDima od njih, budući da je DVD de facto Pioneerova inicijativa, pa tako i DVD-R. a svo to sranje samo zato jer je Pioneer mnogo brže od njih ponudo svoje riješenje, učinio ga komercijalnim i da radi, kaj njima sa + standardom nije baš uspjelo i trebat će im još vremena.

Guzo 09.12.2003. 08:59

Uzmeš + i - i pržiš na one koji su povoljniji čitaj jeftiniji :)

sNNooPY 09.12.2003. 19:44

Citiraj:

Uzmeš + i - i pržiš na one koji su povoljniji čitaj jeftiniji
Pionner A06, zakon prža! :)

LordNitro 16.12.2003. 23:02

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
pa znas ono, neki su ljudi Crnci a neki Bijeli! Pa tako je i nastao - i + ! pa ko vise voli crnce neka odabere - a ko voli bijelce nek odabere
WHITE POWER!!!WHITE POWER!!!WHITE POWER!!!:D :D

CatKiller 16.12.2003. 23:07

Citiraj:

a pošto vidim da ste vi stare prdonje neozbiljni
Pretpostavljam da se odnosi na Guzu :D

LordNitro 16.12.2003. 23:17

Nemogu disat!:D :D :D :D :D :D :D

Rivi 17.12.2003. 13:02

A ti onda nemoj. Pa'š vidit šta će se desit.

tin. 18.12.2003. 18:49

Re: DVD minus-plus, što znači?

Citiraj:

Onda, ja ne znam što znači kod dvd prža ono minus, plus?

call me stupid, ali ne znam... pa može kratko objašnjenje... a i na što bi trebalo gledat kod kupnje dvd prže...

muchos gracias :gringo:

Ja koristim Sony DRU-500 C DVD RW+- i šljaka mrak.Sve prima i sve prži.A kaj se tiče standarda,j...to ! Ionak su ta dva standarda napravila dva konkurentska elektronska giganta pa se kolju tko će više zaraditi.uzmi plus-minus i nebuš fulal.Tak je i prije 30 godina video BETA sistem prao VHS,i svi su mu prognozirali svijetlu budućnost,pa je nakraju propal.A propal je zato kaj je Fuji htio "brzu zaradu" pa je BETU masno naplačivao.

Rivi 19.12.2003. 07:56

Ne bi baš reka' da je 30 godina, ali u svakom slučaju si u pravu. Mada, mislim da će + ovdje ipak odnijeti prednost.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:19.