![]() |
LEADTEK winfast Tv2000 XP expert tv kartica
ovako imam gore navedenu TV karticu leadtek winfast tv 2000 xp expert
problem je u tome da kad spojim kabel od kabelske iz tv u tv karticu na racunalu kad ocu preko winfast PVR programa gledat tv nemam zvuk imam plocu gigabyte 965p-ds3p i tv kartica je spojena na maticnu na ulaz CD IN jeli to ok?ako neko zna molio bi ga za pomoc hvala unaprjed . p.s. ako treba vise informacija samo recite. |
Moras u softveru kartice podesiti da ti zvuk ide sa cd in-a, u onom dijelu gdje podesavas parametre snimanja se i to nalazi, neznam bas tacno davno sam je prodao ali prerovi malo naci ces sigurno, tu ti se podesava i sa kojeg ce izvora da uzima zvuk za snimanje.
|
Citiraj:
ma jesam ja podesio u tom programu da ide na cd in al nista zvucnikci od kompa su ustekani iza na zeleni ulaz i radi sve mogu slusat pjesme recimo jedino ne radi kad udem u taj program za gledanje tv zasto???? |
Daj pogledaj da ti se slučajno nešta nije mute-alo. Meni se znao "Master" volume mutat kada sam pokrenuo Leadtekov PVR
|
Citiraj:
|
Ako si spojio na CD-IN, onda moraš staviti u opcijama da sa CD-IN dolazi zvuk. Neznam dal se može žica krivo okrenut / uštekat.
Možeš eventualno još isprobat sa Dscalerom, meni je radio super na toj kartici... |
Citiraj:
... ili se neće driveri od realteka klati sa zvučnom na visti |
znaci da kiupim neku srot zvucnu i zdravo?ili ima neko rjesenje s ovim mojim problemcicom?al fakat mi nije jasno kak zvuka ima kad slusam neku pjesmu a tv kartica nema ako je sve ok zastekano?
|
Ako je kabel u redu, mora biti zvuka. Imaš koji drugi šteker na matičnoj za to ?
Glupo da sad kupuješ zvučnu radi toga... |
neznam kabel je valjda u redu pa novo je sve,p.s neznam naci na maticnoj ako ima jos koji ulaz ne kuzim se previse ako zelis pogledaj negdje pa nadi ploca je gigabyte 965p-ds3p.stvarno ne kuzim?
|
Danas kupio LEADTEK winfast Tv2000 XP expert i imam isti problem. Ploca je gigabyte 965p-ds3 rev.3.3. Zvuk je isto spojen na CD-IN na maticnoj. Jel netko zna u cemu je problem?
|
Imam i ja Experticu... Na ploči uz CD-IN MORATE imati još bar i AUX-IN, a neke i još koji priključak, pa zavirite u knjižicu i nađite konektor i u Winfast PVR-u naredite AUX kao izvor zvuka...
|
gle u PVr-u stavis kao audio sorce ili sl CD pa odi onda na CP od zvuka i tamo pojacaj taj cd in i master vol. tada bi moralo bit zvuka pa da ga jeee.....s ;)
|
Citiraj:
|
A da napraviš mali eksperiment za male pare...
Uzmi par desetaka centimetra nekakvog trožilnog ili višeodtogažilnog kabla (mikrofonski, utp...kakav god imaš), na jedan kraj nalemi stereo phonejack (ili samo omotaj žicu na one limiće ako nemaš lemilicu) i njega ubodi u line in na kučištu kompa a na drugom kraju tri žice ubodi u konektor koji si do sada ubad'o u CD in. Crna ti je minus, crvena i bijela su lijevi i desni kanal. Postavi u PVR-u da ti zvuk dolazi s line in-a i javi jel' se čuje šta. Ako i ne uspije bar si se dobro zabavio.;) Ja sam ovo kemijao jer nisam mogao spojiti usb zvučnu i TV karticu...TV kartica nema line out-a pa sam hvatao zvuk na navedeni način. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |