PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   najbolji divx player? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67485)

ZMAJ 24.04.2007. 00:50

najbolji divx player?

Vec par godina (od kad je u BUG-u proglasen najboljim) koristim BSplayer...

zanima me jeli se promjenila situacija? Ima li koji bolji divx (ugl. *.avi) player? (bitna mi je mogucnost mjenjanja pozicije za titlove...)

JozicA 24.04.2007. 01:15

Neznam koji je najbolji al otkada sam prije par mjeseci pokrenuo VLC player otada negledam ni s jednim drugim playerom na pc-u nista, al opet, sve je stvar kome sto odgovara, eto recimo moj buraz koristi samo WMP11 i nista drugo,a probao je svasta i VLC mu je odbojan npr.

technix 24.04.2007. 01:19

mene je ugodno iznenadio GOM player.. recimo toliko ugodno da sam deinstalirao BSplayer (koji sam btw. godinama isključivo koristio) :goood:

http://www.gomplayer.com/main.html

Panzer 24.04.2007. 01:31

Ja koristim MPC (Media Player Classic), od kad su zakakili BSplayer.
Ovaj GOM ne izgleda lose, isprobat cu ga jedan dan. ;)

SPLiFF 24.04.2007. 01:45

GOM je odlican, a sa titlovima mozes sta os :) ja recimo zoomiram film (pan&scan) i pomaknem ga gore na vrh ekrana i ostavim si dole crnog taman za titlove, njih stavim skroz dole i to je to. Dobro je sto mozes podesit ljevu i desnu marginu za titlove, da ne bjeze s ekrana.
Naravno, to sve radim sa daljincem :P Daljinac od tv kartice + diy serial IR + winlirc + AutoHotKey + custom skripta = uzivancija :D

Mar 24.04.2007. 02:15

Ja koristim VLC i MPC, VLC je malo kompliciran za stelanje titlova i premotavanje preko one navigacijske trake suxa (moze se popraviti skinovima), a MPC otvara neke fajlove koje ne moze VLC i obrnuto, pogotovo kad je riječ o nekim opskurnim ekstenzijama.

hooch 24.04.2007. 05:46

trenutno koristim GOM player, probaj...

mrga 24.04.2007. 08:10

meni se GOM nije ni najmanje svidio. i dalje sam kod MPC i VLC :goood:

tOta 24.04.2007. 08:39

MPC.

Isprobao sam ih sve, ali ovaj u kombinaciji sa FFD Show radi najefikasnije.

buljo 24.04.2007. 08:43

Glavni DviX player mi je BSPlayer, koristim ga tako dugo da drugi nemogu bit prije njega, stavio sam VLC player i mogu reč da je čist ok.

imaticx 24.04.2007. 08:45

takoder BS player, uvijek najnovija verzija. a nisam jos nasao "dostojnu" zamjenu za njega :)

KnezTame 24.04.2007. 09:18

Windows Media Player + Vob Sub.

BS Plaer vise nie besplatan, pa on ne dolazi u obzir, a ja stvarno neznam kaj fali WMP-u ;)

Gabre 27.04.2007. 20:34

GOM player all the way.

sve što me je smetalo kod drugih playera, imam kod njega i još više. od toga.

samo mi još fali neki daljinac i to je to.

NJUNJO_HR 27.04.2007. 21:08

CrystalPlayer - Isprobajte ovo. Ako vam se ne sviđa kak u novoj verziji iskaću
izbornici, onda skinite neku stariju u kojoj izbornici se Se pojavljuju sa fade in i
fade out.

MPC (Media player classic) u kombinaciji sa vobsub-om.

BSPlyer ne koristim već 3 godine.....

bego2 27.04.2007. 21:29

Starije verzije BS playera i codec klite mega pack i sve radi.

rendula 27.04.2007. 21:52

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 706904)
GOM je odlican, a sa titlovima mozes sta os :) ja recimo zoomiram film (pan&scan) i pomaknem ga gore na vrh ekrana i ostavim si dole crnog taman za titlove, njih stavim skroz dole i to je to. Dobro je sto mozes podesit ljevu i desnu marginu za titlove, da ne bjeze s ekrana.
Naravno, to sve radim sa daljincem :P Daljinac od tv kartice + diy serial IR + winlirc + AutoHotKey + custom skripta = uzivancija :D

pitanje. kako pomaknem subove na crni prostor, meni idu samo do dna video prikaza? :(

Veki-os 27.04.2007. 22:28

Citiraj:

Autor rendula (Post 709836)
pitanje. kako pomaknem subove na crni prostor, meni idu samo do dna video prikaza? :(

To i mene zanima ali za MPC?

crn 27.04.2007. 23:05

Citiraj:

Autor rendula (Post 709836)

:stoopid: meni ih MPC uvijek automatski stavlja na dno kad je u fullscreenu isto kao i Vobsub(VSFilter) što i nije čudno jer Gabest autor i jednog i drugog programa tako da MPC u stvari ima već ugrađen Vobsub.

http://img253.imageshack.us/img253/3121/tvouthd1.th.jpg

inače dobitna kombinacija uz MPC je ffdshow za divx a coreAVC + Haali za HD (x264)

Veki-os 27.04.2007. 23:32

Citiraj:

Autor crn (Post 709879)
:stoopid: meni ih MPC uvijek automatski stavlja na dno kad je u fullscreenu isto kao i Vobsub(VSFilter) što i nije čudno jer Gabest autor i jednog i drugog programa tako da MPC u stvari ima već ugrađen Vobsub.

http://img253.imageshack.us/img253/3121/tvouthd1.th.jpg

inače dobitna kombinacija uz MPC je ffdshow za divx a coreAVC + Haali za HD (x264)

Sad sam i ja nekako uspio naštimati da je kao tebi(prije je bilo iznad crnog) ali kako da ih još spustim?Odem u VobSub-u na override placement i stavim V na 110(sad je na 100) ali onda ne vidim jedan red titla,"sakrije" se u onom crnom,vidim kako vire vrhovi slova.

crn 28.04.2007. 00:37

Nemoj namještati poziciju preko overridea nego preko 'screen alignment & margins' :
...
http://img341.imageshack.us/img341/9...ginsuu8.th.jpg
...
Kao što vidiš to je isti filter tako da ako koristiš MPC vobsub ti je suvišan s tim da MPC automatski stavlja titlove ispod slike a u vobsubu treba još uključiti 4:3 opciju za isti rezultat.

SPLiFF 28.04.2007. 11:11

Jel koristite VMR9 ili overlay ili nesto trece? Primjetio sam da mi VMR9 daje prilicno bolju sliku od overlay-a, ali slika lagano trza, sto se najvise primjeti kod laganih pokreta... slow motiona jel. I kad koristim overlay i otvorim film, prvo komp malo stucne, pa se na stotinku zacrni ekran i onda se vrati i krene film.
U GOM-u mogu koristit oba, ali MPC nece prikazivat titlove ako stavim na overlay, kaze mora bit VMR9.

Veki-os 28.04.2007. 12:50

Citiraj:

Autor crn (Post 709943)
Nemoj namještati poziciju preko overridea nego preko 'screen alignment & margins' :
...
http://img341.imageshack.us/img341/9...ginsuu8.th.jpg
...
Kao što vidiš to je isti filter tako da ako koristiš MPC vobsub ti je suvišan s tim da MPC automatski stavlja titlove ispod slike a u vobsubu treba još uključiti 4:3 opciju za isti rezultat.

Hvala,uspio sam :) :respekt:

Visage 28.04.2007. 19:32

Pomislih naslovom da se prica o hardveraju.

Koji god lansirao paket codeca, arsenal postavki...
tri playera su kao i kod vecine neizostavna : VLC,MPC i BS.

Redosljed povjerenja jednak je redosljedu gore. Istina 1:1 prema VLC-u, to se nece desiti cesto... ali ponekad MPC i BS znaju biti jedini citaci zakukuljene fajle (BS u ovom slusaju, skoro pa nepostojeci)... dobro, to je vise do postavki.

No uz sve skinove koja sam probao za MPC i VLC, BS player vizualno ostaje za moj ukus bez premca. Govorim posebno o starijim verzijama. Jednostavno je profinjeniji i suceljem atraktivniji. Svidja mi se njegov transport, posebno u Full screen-u, bas po ukusu. Steta da nije i sposobnostima ravan svojim kolegama. Slucajno primjetih, da (5.092) Winamp ima jako ukusno sucelje kad je u Full Screen-u. Vrlo originalno i idealno sa 80's spotove ;)

BS je sminker od samog pocetka. Bas kao onaj vic sa prekrasnim papigama pored kojih stoji totalno izmucena ptica. Kad se kupac zgrozi kako moze ta ptica biti skuplja od ove dvije rasne papige... prodavac mu odgovara : "Ta ptica je kompozitor ovim papigama" :p

Dakle uz civilizirani materijal, BS je moj prvi izbor za oko, ali samo dok znam da su uz njega VLC i MPC.

Citiraj:

Autor Gabre (Post 709791)
GOM player all the way.
sve što me je smetalo kod drugih playera, imam kod njega i još više. od toga.

Probao sam ali mi se nije svidio. Nije mi bio profiliran. Ali mozda je tvoj opremljeniji. Baci neki ekrancich ako je dobio neki posebniji vizualni Gabre mod.

mat 28.04.2007. 22:50

ja sam na VLC-u vec preko pola godinu. odusevljen istim a crnovu preporuku za HD cu sada probati. HD mi inace dosta steka na 630, probati cu sa ovom kombinacijom mozda ce biti bolje

gog 29.04.2007. 11:07

Može li se titl natjerati da ode u crni dio ekrana kada gledaš film na telki u overlay-u?

Deathwish 29.04.2007. 11:49

Citiraj:

Autor KnezTame (Post 706968)
Windows Media Player + Vob Sub.

BS Plaer vise nie besplatan, pa on ne dolazi u obzir, a ja stvarno neznam kaj fali WMP-u ;)

izuzev činjenice da imam averziju prema microsoftu:lol2:,dosta je spor ,debilno ima sređeno gledanje dvd-ova,i zove subtitlove captions-ima (tak nešto) ništa :D,doduše nisam probao 11sticu zadnji koji sam imao je 10tka
inače koristim bsplayer stari(još kad bi si našao pro verziju ,rulala je ),i wmp ponekad i windows media player classic i VLC i Zoom player :care:
zasad mi prvo mjesto drži bsplayer stari,no school like oldschool :chears:

Vasili 29.04.2007. 12:21

A što mislite o Power DVD 7 Deluxe + klite mega codec pack. Player je stvarno dobar i ima dobre postavke za ozvučenje.
Jedino što se dugo otvara pa nije baš za gledanje manjih klipova, za to koristim WMP11.

Također me zanima koliko je kvaliteta slike bolja ako instaliram nVidijin Pure Video Decoder?

rendula 29.04.2007. 12:33

meni se ne svidja taj klite pack, ima previse toga, prije sam ga koristio, ali se nakon nekog vremena pocnu klati svi ti codeci

Vasili 29.04.2007. 12:54

Meni je jako praktičan jer mi se ne da svaki codec posebno instalirati. Uostalom, imaš poptuno customiziranu instalaciju i lako makneš što ti ne treba.
Ako se i počnu codeci klat onda ga jednostavno deinstaliraš.

Mene sad prvenstveno zanima ovo za nVidijia Pure Video Decoder. Jel se to isplati instalirat i što zapravo radi?

SPLiFF 29.04.2007. 13:54

Citiraj:

Autor Vasili (Post 710704)
Ako se i počnu codeci klat onda ga jednostavno deinstaliraš.

Ovo bas i nije sasvim tocno. Meni je pomogao jedino reinstall Win-a. U svakom slucaju, ne bi preporucio k-lite.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:50.