![]() |
limited account na XP (restrikcije)
Ovako, imam instalirane XP na lapu, e sad,htio bi napraviti limitirani user acc, ali da mu mogu dodati restrikcije, tipa zabrana pristupa D particiji, zabrana instalacije progrma, zabrana pregleda svih datoteka admina...itd.
ajd mala pomoč pliz |
dobro kad kreiraš limiteda, probaj ući(dok si admin) na start-run-gpedit.msc i vidi što se može zabranjivati
|
da vidim, samo nigdje ne mogu nači kako filtrirati particije
EDIT našao sam :) tnx |
samo jedan problem, kada u admin profilu idem na gpedit, mogu dodjelit zabranu recimo D driveu ali ne mogu odabrati na koje usera, tako da blokira moj acc,a ako otiđem na limitirani acc i na gpedit neda mi da pokrenem gpedit .....
|
Citiraj:
Citiraj:
|
kad si u admin modu, odi na property od diska D: i skini mu prava za Guest account (Guest account obično ima prava usera odnosno pripada toj grupi korisnika)
tj. dodjeli samo sebi da možeš gledati disk D to bi bilo dovoljno da guest account može vidjeti d disk ali ne i pristupiti. |
Citiraj:
..na Windowsima XP ne možes zabranjivati sa group policy-em određenog usera tj. njegova prava..jer kad odrediš neki policy odredio si ga za sve usere..! ..stoga oprez s tim ! ..naime, postoji alat od Microsoft kojim možeš svakom useru posebno davati raznorazna prava.. ..zove se Shared Computer Toolkit..:goood: http://www.microsoft.com/windowsxp/s.../overview.mspx |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43. |