![]() |
E4300 vs. E4400
Pročitao sam puno foruma o klokanju E4300 i malo njih o E4400
koji isplativije kupiti za klokanje i zašto? |
Za klok - E4300. Ako ce ti radit na defaultu - E4400.
Ukratko: E4400 ima prevelik mnozilac od 10x. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A gotovo svaka ploca ce dat 400MHz FSB, npr. Gigabyte 965P-DS3. E4300 ostaje bolji izbor, dapace, bilo bi super da ima E4200 sa 8x multy. |
ćemo asinkrono.
|
Citiraj:
|
što ne valja???kod frenda smo na ds3 neke čudne postavke stavljali da bi na 800 radila(kingmax) 2,33 tako nešto.
|
Citiraj:
Nije to soc. A... |
Citiraj:
Samo na K8 je svejedno je li asinkrono ili sinkrono. U slucaju C2D ne skodi ako mema radi brze, ali je steta ako je FSB mali. |
Citiraj:
A i nekako sumnjam da je toliki performance hit u slučaju nižeg FSB-a. Neki link možda ? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dobro se sjecam da je optimum bio sto veci FSB (a da pri tome memorija ide sinkrono) i sto nize latencije. Npr. bolje je imat FSB na 400MHz (nevezano koji je takt procesora) i memu na 400 (tj. 800MHz) i 4-4-4-12 latencije nego isti taj FSB, memu na 1200MHz (sad lupam) i visoke latencije. Jer C2D moze iskoristit onaj memorijski protok koji omoguci FSB, ako je nizak FSB dzaba ti mema na 5GHz kad FSB ne daje dovoljnu propusnost. :) I da, latencije itekako igraju ulogu kod C2D. |
Sve ovo što je @SRV napisao u potpunosti stoji.
Ja svog držim na 430x7=3GHz te mema na 860 sa 4-4-4-12 te u everestu i super pi-u dobijam dosta bolje rezultate nego kad ga stavim 400x8=3,2GHz te memu na 800 sa 4-4-4-12 Veći FSB koji ide sinhrono sa memorijom a sa manjim množiocom daje bolje rezultate bez obzira što je ukupna brzina proca manja. Isto tako koliko god tjerao memoriju preko 860MHz moram olabavit latencije na 5-4-4-12 i onda proc tjerati preko 3,5GHz sa množiteljem 8 da bi dobio ove rezultate koje sad imam sa procom na 3,0GHz. |
A bome jesam outnumbered :D
@ Bruno_rv Ma sve ok, meni se u prvi tren učinilo da se nemre multy spustit ^^ SRV me zbunil :p @ SRV Ja imam sa X-bit labsa samo ovo, ali tu je samo memorija i latencije :) http://www.xbitlabs.com/articles/mem...y-guide_5.html @ stuc Super Pi je jedno, realnost je drugo. Kada bi tako gledali C2D bi bio u svemu duplo (i više) brži nego npr. jedan K8 :) Mada dobro, skužio sam poantu. Nije meni do toga da Vas ja tlačim i nekaj idem dokazivat. ;) |
@Vuco, ima i Part 2. :D
|
Ma ima i part 3, ali šta kad tamo nema ništa o FSB-u :(
|
Citiraj:
Uh, do mene je, sad vidim da nema. To sam onda negdje drugo vidio.:fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:16. |