PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Seagate 7200.10 250 GB mrtav? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67225)

bozzomfeeder 21.04.2007. 00:14

Seagate 7200.10 250 GB mrtav?

jednostavno sranje,dok je radio komp nešto sam čačkao po kablovima i omaklo mi se i poturim kabel od napajanja diska,ugasi se komp,dobro reko isključio sam ga slučajno,upalim kad ono ništa... škljoca samo...

zašto je tako đentil ***o ga...?:kafa:

Crash009 21.04.2007. 01:08

gotov je.

Eventualno mozes probat stavit elektroniku od identicnog hdd-a

SPLiFF 21.04.2007. 09:13

Ako podaci ne vrijede sekiranja oko spasavanja, nosi to odma na servis, ako imas garanciju :) Prolazi sigurno.

bozzomfeeder 21.04.2007. 10:53

ma imam garanciju i već je prošlo, al opet nije mi jasno kako su tako drljavo napravili ove kabele za sata napajanje kad može doć do kratkog spoja jer lako ispadaju... zar se nije trebao jednostavno ugasiti a ne ..zapaliti? :stoopid:

greg SE 21.04.2007. 12:09

ne znam kakvi su to kod tebe kabeli koji lagano ispadaju? ovi koje ja imam na napajanju nema sanse da ispadnu sami, stvarno dobro sjednu.
sto se ne bi moglo reci za data kable koji ispada cim ga pipnem, vidio sam da s nekim plocama dolaze oni s nekim metalnim kopcicama, morat cu nabaviti koji da probam s njima.

nego, to ti je danasnja kvaliteta, meni se nesto slicno desilo davnih dana, staro napajanje nije imalo sata konektore pa sam koristio onaj adapter. kvaliteta istoga je bila jadna i na vrhu su zice bile samo odrezane, uopce ne izolirane. naravno to uopce nisam primjetio. jednom su isto dok sam nesto mrdao kontakti s konektora viska dodirnile disk s donje strane (negdje po elektronici), malo je sjevnilo, komp se ugasio. upalit se nije htjeo iz prve, bilo je potrebno cupanje kabela od struje i ponovno vracanje ali nakon toga sve normalno. pa sad jos recite da WDi ne valjaju i da je seagate bolji :D :D :D

bozzomfeeder 21.04.2007. 13:33

Re: Seagate 7200.10 250 GB mrtav?

Citiraj:

Autor greg SE (Post 704972)
ne znam kakvi su to kod tebe kabeli koji lagano ispadaju? ovi koje ja imam na napajanju nema sanse da ispadnu sami, stvarno dobro sjednu.
sto se ne bi moglo reci za data kable koji ispada cim ga pipnem, vidio sam da s nekim plocama dolaze oni s nekim metalnim kopcicama, morat cu nabaviti koji da probam s njima.

nego, to ti je danasnja kvaliteta, meni se nesto slicno desilo davnih dana, staro napajanje nije imalo sata konektore pa sam koristio onaj adapter. kvaliteta istoga je bila jadna i na vrhu su zice bile samo odrezane, uopce ne izolirane. naravno to uopce nisam primjetio. jednom su isto dok sam nesto mrdao kontakti s konektora viska dodirnile disk s donje strane (negdje po elektronici), malo je sjevnilo, komp se ugasio. upalit se nije htjeo iz prve, bilo je potrebno cupanje kabela od struje i ponovno vracanje ali nakon toga sve normalno. pa sad jos recite da WDi ne valjaju i da je seagate bolji :D :D :D

Što je najtragičnije imam kvalitetne power konektore na napajanju al su mi radili preveliku gužvu(modularno napajanje imam što manje kablova iz njega) pa sam stavio samo ove šrot nastavke jedan je očito napravio kratki spoj jel se žica iskrivila...

greg SE 21.04.2007. 16:47

vidis da ne valja biti previse picajzla i uredjivati kuciste :D
inace probaj naci kvalitetnije te nastavke, svaka trgovina PCima ima toga na bacanje, asus je znao s plocama davati relativno kvalitetne. tako da nadjes trgovinu koja prodaje vecinom asusove ploce i odes kod njih zicat da ti daju par komada :)

Nakitu 21.04.2007. 17:34

Ili jednostavno ugasi racunalo kad ides "cackat po kablovima" ?

bozzomfeeder 21.04.2007. 19:11

Citiraj:

Autor Nakitu (Post 705122)
Ili jednostavno ugasi racunalo kad ides "cackat po kablovima" ?

vidiš,to mi je palo na pamet trenutak prije neg sam potegao kabel :D

Codiac 22.04.2007. 22:43

bogme i ja sam u potrazi za kvalitetnijim data kablicima jer su ovi defoltni smece

^SuperUnknown^ 22.04.2007. 22:50

SATA kablovi (vulgaris) su koma. Ja jos uvijek najvise vjerujem starom dobrom IDE kabelu (vecina diskovlja doma mi je jos uvijek ATA).

Nego, stvarno me cudi me da ti je krepao disk, nebi smjeli bit bas toliko osjetljivi. Ja sam jednom nausnicom (da LOL) kratko spojio kontakte napajanja na elektronici od diska i nis mu nije bilo. Ugasio se (disk) i nis, ugasio sam komp, upalio i sve ok :) Btw, kak to da nemas vise garancije na njega, pa sta nebi trebala na Seagate bit 3 god. (ako nije disk kupljen u gotovoj konfi)?

igorba 22.04.2007. 23:05

Mislim da je htio reći da mu je prošlo (uspjelo) traženje prava iz garancije, a ne da mu je prošla (istekla) garancija. Možda griješim.
Glede SATA data kabela, ima ih svakakvih, imao sam i ja svojevremeno problema s jednim kabelom (ne znam jel' s onim kojeg sam dobio uz HDD ili uz ploču), stalno je gubio kontakt, svaki dan smrzavanje kompa zbog toga. Promijenio kabel (zamjenski isto neki vulgaris, koštao 7kn) i sve OK. S ovima naponskim nisam imao problema.

greg SE 23.04.2007. 16:04

ja sam uz ovu plocu dobio neke mekane dosta i s njima sad nemam problema. ali kad sam je zamjenio tek stavio sam one koje sam prije koristio sto su dosli s asusovom plocom, crveni, zilavi ko sam vrag. sami sebe iscupaju iz konektora nakon nekog vremena. tako da bi preporucio da se njih izbjegava iako na opip izgledaju kvalitetnije od ovih mekanih.

Hamm 23.04.2007. 17:08

imam i ja neke crvene koje sam dobio uz DFI plocu..valjda ne govorimo o istima :(

stvarno nebi htio da mi disk vrisne :(

iko222 26.04.2007. 19:33

meni je seagate barracuda 160 S-ATA tako ostala bez napajanje nekih bar 1000 puta (bio s***an kabel od napajanja i tako je gubio kontakt svako malo) al nakraju disk nije riknio nego se "samo" redovno svakih 1-2 tjedna formatirao. Dobio novi na garanciji

Codiac 26.04.2007. 19:51

Citiraj:

Autor Hamm (Post 706474)
imam i ja neke crvene koje sam dobio uz DFI plocu..valjda ne govorimo o istima :(

stvarno nebi htio da mi disk vrisne :(

nisu losi ti crveni ako ih dobro zaglavis :) inace stvarno sami sebe izcupaju van :(

Osta 26.04.2007. 22:58

kod mene su oni neki cudni okomiti...treba biti majstor i to pomaknuti...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54.